19e editie Gevarenwinkel Festival vol nieuwe talenten!

Het Gevarenwinkel Festival wordt dit jaar, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, alweer voor de negentiende keer door vele sponsoren en vrijwilligers mogelijk gemaakt.
Ook dit jaar staan er weer gevestigde namen maar ook zeker weer vele talenten op de twee podia die dit festival telt.
Zoals vanouds zullen de acts elkaar aflossen in de grote en de kleinere tent die op de festivalweide aan de Wolfdonksesteenweg staan opgesteld.

De line-up vertoont een interessante mix van internationale acts, winnaars EBC 2015 de Spaanse Travellin’ Brothers maar ook de nieuwste blues-rock sensatie Sari Schorr samen met o.a. Innes Sibun (Robert Plant) op gitaar, het Franse Bo Weavil, de Britse nieuwkomer Chris King Robinson maar ook één nationale band D-Tale.

Vrijdag 26 augustus staan er vier acts op de line-up:

La Bomba (Ned/US) mag om 19:00 uur het spits afbijten. La Bomba is de band rond bassist en zanger Dave Bordeaux. Bordeaux zag The Blues Alone? al bij de Clarks tijdens de Pioniers van de Nederpop tour maar hij is ook bekend van Billy The Kid (begeleidingsband van Anouk) en momenteel is hij bassist en zanger bij DIESEL en Fan Halen.
24322626894_9c184f8e9b_o

Lisa Mills uit de US staat als tweede op het affiche.
Lisa Mills vindt haar roots in Mississippi, ze is een blueszangeres maar kan ook makkelijk een gospeletiket opgeplakt krijgen en ook voor R & B zit je bij haar goed. Muziekmagazine Deep Roots schreef over haar: “Lisa Mills is een singer-songwriter van de bovenste plank, zonder haar visie en haar kunstconcept los te laten”.

The Travellin’ Brothers staan garant voor een feestje op en voor het podium. Deze Spaanse mannen generen zich niet een druppeltje zweet tijdens hun iedere keer weer opzwepend optreden te verliezen.
16826676826_0ce7602d05_o

Southern Avenue
uit de VS sluiten de eerste festivaldag om 23:15 uur af met een optreden wat bestaat uit aanstekelijke ritmes, soulvolle gitaarklanken en meesterlijke muzikaliteit.

De tweede festivaldag start om 15:00 uur met de Freeborn Brothers uit Polen. Chaos en fun, dat zijn de kernwoorden bij de Freeborn Brothers. Aan hun live muziek knopen ze knotsgek theater en circustoestanden vast, een heus spektakel.

De opvolgers (16:10 uur) zijn een band van eigen bodem die inmiddels hard aan de weg timmert. Wij van The Blues Alone? hadden al eerder het genoegen deze band een aantal malen te mogen zien optreden en ik kan u adviseren op tijd voor het podium van D-Tale te staan om dit fenomeen te mogen aanschouwen. D-Tale, de band rond zanger/gitarist Mario Pesiç, vindt haar inspiratie bij alle rock- en blueshelden van de jaren ‘50 tot heden. Songsgewijs knipogend naar John Hiatt, maar wat betreft intensiteit en groove slaan de heren, toetsenist Patrick Cuyvers, bassist Eric Wells en drummer Steve Wouters hun eigen pad in.
15686315014_b7c16c7f53_o

Een van de talenten die de programmeurs van het Gevarenwinkel Festival dit jaar de kans geven voor een publiek van blueskenners op te treden is Chris King Robinson uit de UK. Chris King Robinson is al op vroege leeftijd (9 jaar) bevriend geraakt met de snaren van zijn Fender Stratocaster. De jonge Chris werd al op jonge leeftijd beïnvloed door gitaarlegendes zoals Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Het grote publiek ontdekte hem door zijn vele YouTube-filmpjes. Chris King Robinson verrast je met een vernieuwende blik op blues.

Ook op de tweede festival dag een dame uit de VS op het affiche. Sandra Hall komt uit Atlanta en heeft ruimschoots haar sporen in de blues en gospel verdiend. Zij stond met haar The Exotics als voorprogramma bij o.a. Otis Redding en The Temptations. Sandra Hall mixt aardse blues met hemelse soul.
Sandra Hall

Ook buurland Frankrijk is vertegenwoordigd op het affiche van de negentiende editie van het Gevarenwinkel Festival. De band rond Bo Weavil komt uit het Franse Nantes. De band brengt pulp’ blues, met Bo Weavil op de gitaar, harmonica en vocals, toetsenist Nicolas Mary, lead-gitarist Bastien Alzuria, drummer Gilles Delagrange en Yvan ‘Don’ Tamayo zien we op congas. Alleen al op papier is deze mix van muzikanten een feestje, 19:50 uur is de tijd dat we vooraan willen staan om dit mee te maken.

Zaterdag 27 augustus 21:00 uur staat al een tijdje geagendeerd want dan staat de nieuwste blues-rock sensatie uit de VS samen met haar begeleiders op het podium van Gevarenwinkel. Sari Schorr werd door gast van de vorige editie Mike Vernon opgemerkt toen hij Keeping The Blues Alive Award op de prestigieuze internationale Blues Challenge in Memphis in ontvangst mocht nemen. Mike hing zijn producerpensioen meteen aan de haak en maakte samen met Sari Schorr een nieuwe plaat. Force of Nature heet het schijfje en waarop niet alleen Oli Brown meespeelt maar ook blues-legende Walter Trout!
sari schorr

Australië is ook vertegenwoordigd op deze negentiende editie van het Gevarenwinkel Festival. Dirt River Radio is volgens de introductie van Gevarenwinkel een band bestaande uit stevig drinkende partybeesten. Een energieke band die haar invloeden in de oude bluegrass en Ierse folk-punk vindt. Maar ook rock invloeden zijn er in de muziek van Dirt River Radio te herkennen.

De afsluiters van de het festival komen weer uit de VS, Mingo Fishtrap, een soul- en funk-band uit Austin in het Amerikaanse Texas. Deze band bestaat uit Roger Jr. Blevins op gitaar en vocals, drummer Chip Vayenas, toetsenist Dane Farnsworth, bassist Roger Blevins Sr. samen met blazerssectie Steve Butts op trompet/flügelhorn en Dan Bechdolt op de tenor-sax zijn we in voor een booty-shake.
Mingo Fishtrap

Voorverkoop prijzen: 
Vrijdag: € 25,00
Zaterdag: € 35,00
Combi (vrijdag en zaterdag): € 45,00

On-line tickets bestellen? Klik hier.

Prijzen aan de kassa:
Vrijdag: € 30,00
Zaterdag: € 45,00
Combi (vrijdag en zaterdag): € 55,00

Affiche
Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Meer info? www.gevarenwinkelfestival.be

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: