Ruf’s Blues Caravan 2016 – The Blue Sisters [Interview]

Interview met The Blue Sisters – Ina Forsman, Layla Zoe en Tasha Taylor – op 13 april 2016 door Eric Campfens.

Naar aanleiding van optreden van The Blue Sisters, op 28 April a.s. in de North Sea Jazz Club in Amsterdam kreeg ik de gelegenheid om met hen een telefonisch interview te hebben. 

In het twaalfde succesvolle jaar heeft het Duitse Ruf Records opnieuw een Blues Caravan georganiseerd, die momenteel met Ina Forsman, Layla Zoe en Tasha Taylor door Europa toert. Enkele weken geleden werd in Nederland al De Bosuil in Weert aangedaan. Binnenkort bezoekt het gezelschap opnieuw ons land. Een mooie gelegenheid om de dames eens te bellen en te horen hoe het met hen gaat.

Op het moment dat ik ze aan de lijn krijg zitten ze in de auto en zijn zij onderweg naar een optreden in Wenen.
Ina_Forsman_by_Hans_Lehtinen_350Ik krijg de Finse zangeres Ina Forsman het eerst te spreken en na mij netjes te hebben voorgesteld vraag ik haar of zij elkaar na een paar maanden toeren nog niet zat zijn, of er nog geen ‘cat fights’ zijn geweest. “Nee, in tegendeel juist. We zijn alle drie professioneel en inmiddels ook goede vriendinnen geworden, die het goed met elkaar kunnen vinden”. Het initiatief om dit jaar de Blues Caravan met drie zangeressen te laten toeren ligt bij Thomas Ruf. “Hij had mij horen zingen en nam contact op met als eerste resultaat mijn cd”. Ook kreeg Ina de uitnodiging om deel te nemen aan de Blues Caravan; iets dat zij met beide handen aangreep. “Een interessant project, omdat wij alle drie een andere afkomst hebben, hoewel de blues ons verbindt”. In het begin had ze er stress van, maar door de positieve reacties van het publiek en de goede recensies gaat het nu prima. Tijd voor haar solocarrière is er even niet. “Nee, als we klaar zijn met deze tournee ga ik weer met mijn eigen band aan de slag”.

Tasha Taylor 350Voor Tasha Taylor (US) geldt in feite hetzelfde. “We zijn inderdaad goede vriendinnen geworden. Niet alleen omdat we elkaar zien als getalenteerde vrouwen, maar we kunnen het goed met elkaar vinden”. Ook bij haar was het Thomas Ruf die haar recente album ‘Honey For The Biscuit’ heeft uitgebracht en vroeg deel te nemen aan de Blues Caravan. “Ik ken Thomas al jaren en hoefde niet lang na te denken toen hij mij vroeg”. Deze tournee is een mooie gelegenheid grotere bekendheid te krijgen. Naast een carrière als zangeres is zij ook bezig met acteren. Enkele jaren geleden had zij al eens een rol in de tv-serie ‘House M.D.’ naast bluesfan Hugh Laurie. “Momenteel ben ik bezig met een musical over Stax Records, waarin ik zal optreden, maar die ik ook produceer”. Dat project staat even stil vanwege het werk met de Blues Caravan, maar zal snel weer worden opgepakt.

Layla Zoe 2 BW 350Dan krijgt Layla Zoe (CA) de telefoon. “Vooral de combinatie van onze stemmen en stijlen past goed bij elkaar, hoe verschillend onze achtergrond ook is. Ik zal alleen minder rock brengen dan tijdens de optredens met mijn eigen band. Voor de Blues Caravan buig ik wat meer naar de blues om beter bij Ina en Tasha te passen”. Wat albums betreft is Layla de meest ervaren van de drie; ze heeft net haar negende album uitgebracht. “Ik heb tien cd’s op mijn naam staan, waarvan één verzamelaar. Het zijn inderdaad negen originelen”. Drie ervan zijn in samenwerking met Henrik Freischlader gemaakt, maar ‘Breaking Free’ is de eerste zonder hem. “Ik had gewoon zin in verandering en ik kreeg de ruimte bij Ruf om mijn ideeën uit te werken. Ik ben er erg tevreden over”. Naast de toer met Blues Caravan blijft Layla ook aan de slag met haar eigen band. “Mijn de eigen carrière blijft doorgaan en na afloop van deze tour heb ik al genoeg dingen gepland staan. Waaronder een Blueslady’s Festival in mijn thuisland Canada. Maar ook hier in Europa, waar ik al weer drie jaar woon”.

Ik vraag de dames wat voor show wij als publiek kunnen verwachten. “Het wordt een show van tweeënhalf uur, waarin wij zowel gezamenlijk als solo zullen optreden. Wij beginnen samen, waarna ieder van ons een soloset doet en we eindigen weer met zijn drieën”.
bigbasspic
Als ik de reacties van pers en publiek, die op internet te vinden zijn, mag geloven zetten de dames met hun band een uitstekende show neer. Een absolute aanrader voor een heerlijk bluesavondje dus!

De dames zijn nog te zien én te beluisteren in de onderstaande zalen:

28 april Amsterdam, North Sea Jazz Club
29 april Grollo, De Hofsteenge
30 april Zingem (B), De Korenbloem
1 mei Dongen, De Gouden Leeuw

Photocredits: Promoshots Ruf, Layla Zoe, Ina Forsman & Tasha Taylor.

Hier alvast een voorproefje wat u kunt verwachten:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: