PennyLeen Krebbers’ Still Waters/Savage Waves zoals haar karakter: rustig en expressief [Interview]

Exclusief interview met PennyLeen Krebbers (o.a. Etta James Experience) door Eric Campfens in Grand Café Metropole, Arnhem – 6 april 2016.

Enkele weken geleden ontving ik een e-mail van PennyLeen Krebbers, waarin zij mij vertelde over haar plannen om door middel van een crowdfundingscampagne voldoende geld bijeen te krijgen voor haar nieuwe cd. Daar wilde ik vanzelfsprekend wel meer over weten. Een afspraak voor een gesprek was snel gemaakt en op woensdagmiddag 6 april zaten PennyLeen en ik in Grand Café Metropole in Arnhem.
Penn
Vanzelfsprekend wilde ik eerst meer over haar weten. Haar ouders zijn grote fans van de Beatles, de naam PennyLeen is hiermee snel verklaard. “Mijn moeder heet Leentje, ik PennyLeen en als ik een dochter had gehad dan was Leen of Leentje in haar naam verwerkt. Maar het is een zoon geworden, Jimi, op die manier geschreven, dus vernoemd naar Jimi Hendrix. Mijn partner heeft nog een zoon, Axel, meegebracht in onze relatie”. PennyLeen is naast zangeres ook muziekdocent. “Zeg maar rustig een gepassioneerd docent. Vooral als mijn leerlingen trots zijn op hetgeen ze hebben bereikt, kan het mij erg blij maken. En ook muziek maak ik met evenveel passie. De combinatie van deze twee maakt mij zo gelukkig”.

PennyLeen schrijft haar nummers zelf en haalt haar inspiratie uit het leven en de liefde “Een onuitputtelijke bron. Ik schrijf heel autobiografisch, maar dat wil niet zeggen dat ik alles zelf heb meegemaakt. Het kan ook zijn dat ik ervaringen van anderen vertolk. Ik verwerk er wel mijn eigen gevoelens in.” Ze neemt geen covers van anderen op, ze heeft voldoende eigen materiaal. “Wel is ooit een van mijn nummers door een ander vertolkt. Dat is dan wel weer leuk”.

PennyLeen_promofoto
In 2012 verscheen haar eerste album “No Hesitation”. Vanwaar deze titel? Zat er een speciale bedoeling achter? “Ik had toen 12 of dertien nummers klaar en “No Hesitation” was er een van. Ik vond het een krachtige titel; geen twijfel hebben”.

Van het nieuwe album, waarvoor nu het geld bijeen wordt verzameld, is de titel al bekend: “Still Waters/Savage Waves”. Geen van de nummers heeft deze titel, wat is het verhaal hierachter? “Het was eigenlijk mijn bedoeling om een dubbel-cd uit te geven met op elk deel tien dezelfde nummers. Op de ene cd in een rustige uitvoering en op de ander rockend en stevig. Uiteindelijk heb ik toch voor een ander concept gekozen. Still Waters/Savage Waves slaat een beetje op mijn karakter. Ik kan rustig zijn, maar ook erg expressief”. Ze vult aan dat ze niet aan borderline leidt, maar dat ze gewoon zo is.
597A0381-BorderMaker
Ze is trots op de muziek, die ze maakt, maar vooral op het feit dat ze met de nieuwe cd voor het eerst een groot aandeel heeft in de teksten, de melodieën en de koorpartijen. Voor de cd is alles al klaar: de nummers, de muzikanten, de studio en producer (Gabriël Peters) zijn bekend. Mede dankzij de adviezen van Jan Willem Roy. Alles is in feite klaar; alleen ontbreekt het geld nog. Om dit bijeen te krijgen is PennyLeen op 2 april een crowdfundingscampagne gestart. Door bijdragen van geldgevers moet binnen 40 dagen een bedrag van 15.000 euro bijeen worden gebracht. Dit heeft zij nodig om het album te kunnen opnemen. Details voor deze campagne staan onder dit artikel.

Als afsluiter laat ik PennyLeen uit een aantal vragen kiezen, die zij niet kan zien en die niets met muziek te maken hebben. Het staat haar vrij hier op te antwoorden of niet. Zij trekt de vraag: Wat zijn de drie belangrijkste waarden in jouw leven? “Daar moet ik even over nadenken. Liefde is er een en dan…. Wacht, ik weet het. Liefde geven, liefde krijgen en liefde delen”.
PennyLeen & Eric Campfens
Zoals hierboven al vermeld is PennyLeen Krebbers een crowdfundingscampagne begonnen om geld bijeen te krijgen voor het opnemen van haar volgende album. Omdat ik dit soort initiatieven graag steun heb ik, naast het schrijven van dit artikel, ook een financiële bijdrage geleverd.
PennyLeen voor de kunst
Ik zou ieder willen oproepen dit ook te doen en deze leuke en sympathieke zangeres te helpen bij het vervullen van haar droom. Details van de campagne zijn te lezen via haar website www.pennyleen.nl.

Photocredits en Clip:
PennyLeen Krebbers promo
Eric Campfens
José Gallois

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: