The Lock Keepers: specialisten in Americana, Roots, Country en Blues!

The Lock Keepers? Vraag je je wellicht af. Nee, het is geen band, en ook geen nieuw bluespodium. Maar wel de naam van drie gedreven muziekliefhebbers die sinds 2013 kleinschalige concerten organiseren. Dóór liefhebbers, vóór liefhebbers dus! The Lock Keepers (vrij vertaald: De Sluis Wachters) ontlenen hun naam aan de sluizen richting de Nieuwe Waterweg in Maassluis. Na de eerste zeer succesvolle concerten in Grand Café de Waker in Maassluis is besloten om dit op regelmatige basis te blijven doen.

The Lock Keepers gaan voortvarend te werk (om nog maar even in de beeldspraak te blijven). Alle drie de heren, Leo Kattestaart, Cees Kloppenburg en Arie van der Sar, zien grijs van de levenservaring, bruisen van enthousiasme, staan bol van muziekkennis en zijn groot liefhebbers van Americana, Roots, Country en Blues muziek. Binnen deze genres willen ze daarom vooral obscure artiesten uit zowel Nederland als uit het buitenland een podium bieden in Maassluis en omstreken. De thuishaven is Grand Café de Waker gebleven, maar daar is in de Ridderzaal boven slechts plaats voor ongeveer 75 gasten. Wel kan er voor aanvang en na reservering ook een maaltijd genuttigd worden. Maar mocht de belangstelling voor een concert groter zijn, dan wijkt men ook uit naar locaties van grotere omvang.

Sam Baker

Zo wordt er nu al samengewerkt met o.a. Bar Showtime in Maassluis, de Kroepoekfabriek in Vlaardingen en de Muziekzolder Maasdijk. Op deze locaties kan het publiek merendeels de meer bekendere artiesten verwachten. Zo kwamen in de afgelopen periode al verrassende acts voorbij zoals onder meer de Amerikaanse bluesrocker Patrick Sweany en de singer-songwriters Martyn Joseph (Wales), Diana Jones (USA), Matt Andersen en Sam Baker (USA).

Ian Siegal

En als we de TLK agenda voor de komende maanden doornemen kunnen we alleen maar concluderen dat deze new folks een welkome aanvulling zijn op het gebied van muziekpromotors in de regio Rijnmond/Westland! Want alleen al op bluesgebied kan er op de verschillende podia uitgebreid worden genoten. Zoals van: The Sunset Travelers, de rhythm & blues-formatie rondom toetsenist en zanger Roel Spanjers (ex-JW Roy) en Richard van Bergen (o.a. Rootbag; Qeaux Qeaux Joans). Of wat te denken van Ian Siegal & Band op 5 maart in de Kroepoekfabriek? En ook de eigenzinnige bluesman Ralph de Jongh komt in 2015 naar Maassluis.

Ralph de Jongh

Dus houdt het programma in de gaten hier bij The Blues Alone? en op diverse andere on-line muziekagenda’s. Het prille begin van een eigen website is er ook, maar daar wordt de komende tijd nog druk aan gebouwd. Daarop komen o.a. de contactgegevens,  een reserveringssysteem, concertverslagen en uiteraard ook de agenda. We houden jullie ook hier op de hoogte van TLK activiteiten. Meer informatie over de komende concerten opvragen of direct reserveren kan nu al via onderstaande button!

Richard van Bergen – The Sunset Travelers


Agenda The Lock Keepers Concerten

04-12-2014: Jeffrey Foucault (USA) feat. Bill Conway & support: Caitlin Canty (USA)

18-12-2014 : The Sunset Travelers (NL) [Bar Showtime] 

22-01-2015: Spigt, Spanjers & Presley (NL) [Café de Waker] 

12-02-2015: JW Roy (NL) [Café de Waker]

05-03-2015: Ian Siegal & Band (UK) [Kroepoekfabriek]

02-04-2015: Boris McCutcheon & The Salt Licks (USA) 

07-05-2015: Bruno Deneckere, Nils de Caster & Derek (BE) Bob Dylan tribute – “Under The Dylan Sky” 

28-05-2015: Ralph de Jongh (NL)

[alle concerten zijn op donderdagavond; overige locaties volgen; foto’s © TBA? Arjan, José, Johan, Jolanda; tekst: GvdH]

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: