HET LIJSTJE VAN JOHAN: Ian Siegal Band Live in North Sea Jazz Club

Op donderdagavond 17 april a.s. speelt Ian Siegal met zijn band in de North Sea Jazz Club[LEES HIER ONS VERSLAG: FULL HOUSE – FOUR ACES]

De Britse zanger/gitarist Ian Siegal is autodidact en beschikt over die onmiskenbare blues groove. Maar hij laat zich niet kaderen; blues is slechts één kleur van zijn muziekpalet. Desalniettemin wordt hij bestempeld als “The Voice of Contemporary Blues” en heeft een groeiende schare fans.

Het regende afgelopen jaar prijzen voor Siegal. In 2013 kreeg hij een British Blues Award, was hij winnaar van de Europese Blues Award voor mannelijke vocalist, en kreeg hij een nominatie voor een Amerikaanse Blues Music Award voor zijn laatste album, Candy Store Kid.  En onlangs kwam zijn nieuwe CD “Man & Guitar” uit met live opnames van zijn solo optreden tijdens Bluesfest in The Royal Albert Hall. (Ook zijn optreden aanstaande donderdag in The North Sea Jazz Club zal worden opgenomen.)

SiegalNewAlbum

Zelf is Ian Siegal niet zo onder de indruk van al die prijzen. Hij staat nog maar aan het begin, vindt hij.  Hij richt zich liever op het volgende concert, het volgende nummer en de volgende plaat. Een muzikant met een onstuitbare scheppingsdrang.

“One of the most innovative, gifted and engaging blues performers on the planet today.” MOJO

Blueskenner bij uitstek Johan Derksen is vanavond uw gastheer. En hij zal zeker niet te beroerd zijn om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor de blues.

 

Geef hier uw commentaar