John Mayall brengt blues in Harmonie

John Mayall speelde in De Harmonie, Leeuwarden op 25 maart 2014. Tekst en foto’s door Gerrie van Barneveld
Hij wordt ook wel de ‘Father of the British Blues’ genoemd, een titel die hij deelt met de legendarische Alexis Korner. We hebben het hier over de inmiddels 80-jarige John Mayall. De oude rot in de bluesscene speelt al jaren -bijna onverstoord, onderverdroten en bijkans onverwoestbaar in elk theater of rockpodium dat hem wil hebben. Dat resulteert in een regelmatig terugkerende theatertour in Nederland. En zo zitten we in de goedgevulde Rabobankzaal van de Harmonie te Leeuwarden. Mayall staat er om bekend dat hij zijn optredens op een vrij consistent nivo aflevert. En ook in Leeuwarden geeft John Mayall een gedegen optreden.
mayall3811
In het kader van zijn 80th Anniversary tour speelt hij nummers uit zijn hele carriere. Maar de meeste nummers komen van zijn laatste studioalbum Tough (2009). Met het rockende “Nothing to do with Love” werd de show geopend. Waarna onder andere covers volgden van Freddie King, “You Know That You Love Me” en Eddie Taylor “Big Town Playboy” en eigen nummers zoals “Congo Square“, “Nature’s Disappearing” en de klassieker “Walking on Sunset“.
mayall3885
John Mayall wisselde regelmatig tussen keyboards, harmonica en gitaar. Maar gaf ook veel ruimte aan zijn gitarist Rocky Athas, die een geweldige solo speelde in de slowblues “Have You Heard About My Baby“. Het nieuwe nummer “A Special Life” (binnenkort nieuwe cd) werd mooi ingetogen gespeeld. Met “Mailorder Mystics” mochten alle bandleden hun kunnen tonen en werd de set van ruim anderhalf uur afgesloten. Bassist Greg Rzab en drummer Jay Davenport gingen even los. In de toegift werd het prijsnummer “Room to Move” gespeeld. Na afloop signeerde John en zijn bandleden nog met veel schik cd’s en vinyl. Petje af voor deze -imiddels- ‘Grandfather’ of the British Blues.
mayall3837
mayall4069
mayall4116mayall4161
mayall4181

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: