SKY PILOTS BRENGEN DEBUUTALBUM OP 7 APRIL UIT

‘Muziek met een grote mond en een nog groter hart’; zo werden Sky Pilots aangekondigd voor hun debuut op Noorderslag. De  belofte werd meer dan waargemaakt: de band combineert het beste uit de rock & roll van de afgelopen vijf decennia en is live energiek, opwindend en dansbaar. V2 is trots aan te mogen kondigen dat Sky Pilots’ titelloze debuutalbum op 7 april via V2 Benelux wordt uitgebracht.  Die bandnaam Sky Pilots is al een statement op zich. Je vernoemt je band niet zomaar naar Sky Pilot van The Animals uit 1968. Dan ben je stellig. De gitaar wordt weer eens stevig omgord. Er wordt gerockt, gezongen en gedanst.

Die zanger met die ‘Moves Like Jagger’ (èn ook looks) kennen we. Meestal trekt hij zelfs in de dienende rol van toetsenist veel aandacht naar zich toe. Eindelijk heeft Matthijs van Duijvenbode alias Duijf de plek achter de zangmicrofoon, center stage. Wie hem niet kent, heeft niet goed opgelet de afgelopen jaren. Google hem maar. Dat mag je meteen ook doen voor de rest van deze energieke gitaarband. Voor gitarist Robin Berlijn en drummer Kees Schaper bijvoorbeeld. Bassist Mano Hollestelle zorgt voor de frisse wind die door de songs waait.

De songs! Die zijn catchy, aanstekelijk, opwindend, meezingbaar en je kunt er nog op springen ook,  zoals bijvoorbeeld de eerste single Only When It Rains. Ze kunnen ook de voet van het gaspedaal halen, zoals in Dreamers. ‘Hard waar het moet, zacht waar het kan,’ zegt de zanger met de grote bek heel pertinent.

‘We hebben de plaat opgenomen in een verlaten huis in Friesland. Een hele mooie idyllische plek. We hebben er ruim de tijd voor genomen en ons daar een hele zomer opgesloten,’ kijkt Duijf tevreden terug. Denk niet dat dit betekent dat het een hobbyproject is. Dat nooit. Dat kan ook niet, want met V2 als label, zit er wel ‘n machine achter. Sky Pilots vliegen uit hun basiskamp. Deze zomer geen studiowerk. Ditmaal gaan ze de festivals rocken.

Het debuutslabum van de Sky Pilots wordtop 7 april a.s. uitgebracht via V2 BENELUX

Maandag 14 april: Sky Pilots in Paradiso.

Bekijk de teaser voor een voorproefje van het album:

%d bloggers like this: