Vandenberg’s MoonKings staan in de startblokken !

Het zal de echte rockliefhebber niet ontgaan zijn; Adrian ‘Adje’ Vandenberg de voormalige hardrockgitarist van de bands Teaser, Vandenberg, Whitesnake en Manic Eden heeft weer een nieuwe band, Vandenberg’s MoonKings! Op 21 februari 2014 verschijnt het titelloze debuutalbum gevolgd door een reeks cluboptredens in Nederland, Engeland en door andere delen van Europa. Een uitgelezen aanleiding dus voor een interview met dit dubbeltalent in de bruisende Amsterdamse ‘hotspot’ voor artiesten en kunstenaars, Café Americain aan de Leidsekade. Want Ad van den Berg (Den Haag, 31 januari 1954) excelleert in veelzijdigheid. Van origine is hij kunstschilder en behalve gitarist en toetsenist ook componist, muziekproducent en heeft hij een eigen muziekuitgeverij, Vandenberg Music. Maar vooral als leadguitarist werd hij bekend met zijn melodieuze rockband Vandenberg. Hiermee scoorde hij in de jaren tachtig hits als ‘Burning Heart’ en ‘Different Worlds’ wat hem internationale bekendheid opleverde. Eind jaren tachtig vroeg ex-Deep Purple zanger David Coverdale Adje om bij de rockband Whitesnake te komen spelen. Met deze supergroep scoorde hij in 1987 twee nummer 1 hits in de VS met de songs ‘Here I Go Again’ en ‘Is This Love’. Tegenwoordig is zelfs na een periode van radiostilte zijn populariteit nog steeds niet tanende. En die zal met de op stapel staande MoonKings activiteiten alleen maar flink gaan toenemen.

En die activiteiten beginnen met een CD-presentatie met bijbehorend optreden in (een inmiddels uitverkocht) ATAK in Enschede op 21 februari a.s. Daarna spelen ze nog op 8 maart in de Boerderij te Zoetermeer  om het NL deel van deze leg in De Pul in Uden af te sluiten. De tour gaat dan verder in resp. Spanje, Duitsland, UK, Belgie en Frankrijk, maar ook Japan zal ongetwijfeld nog volgen.  Maar weest niet bevreesd, de Vandenberg’s Moonkings komen aan het begin van de zomer terug op Bospop!

Maar voordat dit geweld losbarst kunnen jullie van een uitgebreid interview met Adrian van den Berg kennis nemen. Lees hier het interview: “Vandenberg’s Moonkings: lekker hard van uit het hart“!!!

Vandenberg’s MoonKings Teaser:

 

2 thoughts on “Vandenberg’s MoonKings staan in de startblokken !”

  1. Prachtig interview Giel! Vanaf de Teaserperiode ben ik al fan van deze bijzondere gitarist, stads-en schoolgenoot…en ben vol verwachting straks bij de cd-presentatie op 21 februari.

Comments are closed.

%d bloggers like this: