03-03 Aantrekkelijk programma 28e Bluesrock Festival in Tegelen

Op 3 september a.s. wordt , het alweer 28e, bluesrockfestival in Tegelen gehouden, in het openlucht theater De Doolhof. De organisatie van de 28e editie kan weer een vertrouwd aantrekkelijk programma presenteren. De 3 originele leden van afsluiter CANNED HEAT zullen deze zomer een paar exclusieve shows in Europa spelen, waaronder de enige show in Nederland op het Bluesrock Festival. Adolfo “Fito” de la Parra, Larry “The Mole” Taylor en Harvey “The Snake” Mandel stonden met de band in 1969 op het legendarische Woodstock festival maar nog steeds is de band, beroemd met hun boogie-blues, relevant. Al ruim 40 jaar speelt de band over de hele wereld en is ze bij het grote publiek vooral bekend van de hits: “Lets Work Together” en “On The Road Again” waarmee ze wereldwijd bekendheid scoorden. DEWOLFF is een driekoppig rockmonster uit Geleen en is bezig aan een grote opmars om de wereld een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock te serveren. En niet zonder succes, zo stond de band al diverse malen in Paradiso en vorig jaar op Pinkpop. Gewapend met een Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de (jonge) mannen van DeWolff het publiek mee terug naar de jaren ’60 en ’70. THE IAN SIEGAL BIGGER BLUES BAND voelt zich strekt aangetrokken tot alle aanverwanten muziekstijlen van de Blues en dat is te horen. Ian Siegal behoort al een aantal jaren tot de toonaangevende bluesartiesten van de huidige generatie en samen met zijn band speelt hij menig festival en podium plat. De SULTANS OF SLIDE storten zich volledig op de slide-gitaar, een instrument wat vaak wordt gebruikt als iets aparts/extra’s maar waarbij het bereik doorgaans niet volledig wordt benut. De band bestaat uit de beste slide-gitaristen, ervaren en bevlogen muzikanten, welke een mix van diverse Bluesstijlen ten gehore brengen. De soulvolle zanger MARCUS MALONE is een graag geziene gast in het Europese Blues circuit, zo speelde hij al op het Bospop festival in Weert. Zijn stem wordt vergeleken met de stem van Paul Rodgers maar dan wat soulvoller. DEDE PRIEST wordt vanaf het begin van haar carrière al bestempeld als een moderne “Blues Queen” met een vernieuwende stijl en ook internationaal groeit de erkenning snel. Met haar krachtige, soulvolle en intense optredens, waarin bestaande grenzen overschreden worden, keert ze Blues, Soul en Jazz binnenste buiten! De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar MATCHLESS BLUE. De nieuwe band wordt gevormd door vijf ervaren bluestalenten en speelt heerlijke swing- en jumpblues in de traditionele stijl met een hoog ‘feel-good-gehalte’. De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 40,00 (excl. servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 50,00. Voorverkoop is reeds gestart via TicketService bij de grotere VVV-kantoren en Free Record Shops, telefonisch via 0900-3001250 (0,45 cpm), www.ticketservice.nl, www.livenation.nl en de bekende voorverkoopadressen. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en platenzaak Music Store, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties. In 2008 vierde het Bluesrock Festival haar 25e editie waarmee het festival een van de oudste en bekendste Bluesfestivals is van Nederland. Het festival wordt ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de zitplaatsen. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: