Wes & Flying Barracuda’s op Zomerfeest Asten.

Waar: Asten (NB)
Datum: 2 augustus 2011
Wie: Wild May West + Wes & The Flying Baracuda’s
Tekst en Foto’s: Bert Vethaak

Elk jaar wordt begin augustus in het Noord-Brabantse Asten het Zomerfeest georganiseerd. Dit feest bestaat uit verschillende avonden waarop activiteiten worden georganiseerd. Een van deze avonden is een Bluesavond, georganiseerd door BLAST Bluespromotion. Dit jaar was deze avond op dinsdag 2 augustus jl op de Markt in Asten en hiervoor hadden ze 2 bands gecontracteerd: Wild May West en Wes & The Flying Barracuda’s.

Wild May West met haar band brengt een mengelmoes van blues, swing en rockabilly covers. Muzikaal zat het prima in elkaar bij deze 4-koppige formatie, daar was helemaal niets mis mee. Maar als je de muziek vergelijkt met de uitstraling verwacht je toch echt iets meer. Wild mee deed het voorkomen alsof het een verplichting was, de gitarist stond er bij als een zoutzak en de drummer deed gewoon zijn ding. Enige uitzondering was de bassist die met zijn stand-up bass het rockabilly gevoel uitstraalde en stond te swingen op het podium. Na de   eerste set was het voor mij dan ook gedaan met het schouwspel en was het wachten op deel 2 van de avond.

 

Deel 2 begon een behoorlijk stuk later dan gepland. Voor dit 2e deel had de organisatie de nieuwe band van Wesley van Werkhoven (ex Big Blind) gecontracteerd. Naam van deze band is Wes & The Flying Barracuda’s en bestaat uit Wesley van Werkhoven (zang/mondharmonica), Nick Croes (gitaar), Danny van ’t Hoff (bas) en Darryl Cigaar (drums). Saillant detail is dat dit het aller eerste optreden van deze band was. Ik sprak Wesley begin mei tijdens Moulin Blues, waar hij me vertelde van de oprichting van deze nieuwe band, maar dat ze pas voor het eerst bij elkaar konden komen rond juni/juli omdat alle andere bandleden nog verplichtingen hadden in andere bands. Dat de verwachtingen hoog gespannen waren bleek wel uit het feit dat er diverse “grote” bluesjournalisten op dit optreden waren afgekomen, wat de spanning bij vooral Wesley nog meer deed toenemen.

Maar als je ziet wat de mannen in 1 ½ maand kunnen neer zetten verdienen ze een dikke pluim. Om er maar een paar clichés in te gooien: “Rome is ook niet op 1 dag gebouwd” en “als je net je rijbewijs hebt gehaald wil dat nog niet zeggen dat je gelijk een goede chauffeur bent”. Natuurlijk was het af en toe nog een beetje zoeken en ontbraken de automatismes nog, maar deze band heeft zo ontzettend veel potentie dat ze binnen de kortste keren tot de top van de Nederlandse Bluesscene kunnen behoren.

Blast Bluespromotion heeft het aan gedurfd Wes & The Flying Barracuda’s een eerste podium te bieden, hulde hiervoor. Het broodnodige eerste optreden zit er op. Vanaf heden gaat het alleen maar omhoog.

setlist Wes & The Flying Barracudas:

1. Gasoline
2. Stray Cat Strut
3. Rock This Town
4. Why Don’t You Do Right
5. Big Bad Handsome Man
6. Rollin and Tumblin
7. The Dutch Windmill
8. Don’t You Do Me Wrong
9. Keep On Loving Me

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: