Absolute Aanrader…..Flirting With The Blues 2019!!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 vormt Flint – Amersfoort voor de vijfde keer het decor voor het indoor blues festival Flirting With The Blues. Ook met dit jubileumjaar heeft de organisatie weer een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten.

Vrijdag 13 December staat er maar liefst drie uur vlammende blues van twee muziekgiganten op het programma.

Als eerste treed het Matt Schofield Trio op. Gitarist, vocalist en songwriter Matt Schofield mag zich samen met namen als Eric Clapton en Peter Green rekenen tot de top tien van de beste Britse bluesgitaristen ooit!

Na een korte pauze kan men genieten van de Coco Montoya Band. Van drummer bij ‘Albert Collins & The Icebreakers’ naar gitarist in ‘John Mayall’s Bluesbreakers’; Coco is geworden tot een top gitarist en vocalist in de bluesrockscene.

Matt Schofield Trio (UK/US)- 19:30 – 21:00 uur

Hoewel Matt Schofield in het bezit is van een Brits paspoort en een inductee is van de British Blues Hall of Fame, heeft Matt Schofield wereldwijd zijn stempel gedrukt op een van de topspelers in de nieuwe klasse van zes-snarige wizzkids. Matt Schofield begon op zijn twaalfde gitaar te spelen wat resulteerde in commentaren in de media zoals o.a The Los Angeles Daily News die schreef: “In Schofield heeft de UK in tientallen jaren de beste bluesgitarist uit alle landen geproduceerd … met kop en schouders boven de kudde”, terwijl Guitar & Bass Magazine hem in de top tien van Britse bluesgitaristen aller tijden beoordeelde iconen zoals Eric Clapton en Peter Green rangschikte.
597A7107-BorderMakerCoco Montoya (US) – 21:30 – 23:00 uur

Willie Dixon zei ooit “blues is waarheid” en juist die uitspraak beschrijft perfect hedendaagse bluesrock van de wereldberoemde gitarist/vocalist Coco Montoya. Naar goed voorbeeld van de ‘Master of the Telecaster’, Albert Collins, maar met een geheel eigen geluid en stijl, combineert Montoya zijn krachtige, melodieuze gitaarspel en gepassioneerde zang met memorabele liedjes, waardoor de hardste waarheden van de blues worden geleverd. Hij verdiende zijn status als meestergitarist en soul-powered vocalist door jarenlang zijn contributie te betalen als sideman met Collins (eerst als drummer) en vervolgens met John Mayall’s Bluesbreakers, voordat hij zijn solocarrière in 1993 lanceerde. Guitar Player zegt dat Montoya “verbluffende, krachtige blues speelt met een verzengende toon, emotionele solo’s en energieke, ongedwongen vocalen.”
20929446715_97ce1c7894_oZaterdag 14 December treden er in de AFAS-zaal en de Foyer van Flint achtereenvolgens maar liefst vijf bands op: Leif de Leeuw Band, Starlite Campbell Band, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, 4G-Session en RootzStock.

Muzikaal vuurwerk is er in de vlammende 4G-Session, waarbij de 4 lead gitaristen Scott Sharrard, Kid Ramos, Paul Nelson en Stef Paglia onder begeleiding van The King’s Rhythm Crew gezamenlijk een bijzonder optreden verzorgen.

Leif de Leeuw Band (NL) – 16:30 – 17:30 uur

Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én The Allman Brothers.Leif won al vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Hij won tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Hij werd twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. De band won in 2014 de Dutch Blues Challenge en werd in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ bij de European Blues Awards. Tijdens dit concert brengt Leif met een uitgebreide bezetting – twee drummers, een hammond orgel en een extra zanger – nog éénmaal een eerbetoon aan de Southern-Rockers!
42518445421_39de2f01cc_oStarlite Campbell Band (UK) – 18:00 – 19:00 uur

De Starlite Campbell Band zijn man en vrouw-duo Suzy Starlite en Simon Campbell werkten samen met enkele van ‘s werelds beste muzikanten zoals  Peter Green’s Fleetwood Mac, John Mayall’s Bluesbreakers en vroege Led Zeppelin. Met eigentijdse originele liedjes geïnspireerd door het echte leven en echte mensen, hebben ze een geluid en sfeer die doen denken aan het midden van de jaren 60 tot de vroege jaren 70 uit de muziek. Starlite en Campbell’s debuutalbum ‘Blueberry Pie’ oogstte wereldwijd lovende recensies, dit alles werd beklonken door een prestigieuze ‘Beste Album’ van de European Blues Awards te winnen.
STARLITE-CAMPBELL-BANDThorbjørn Risager & The Black Tornado (DK) –   – 

Ze zijn al jaren een van de toonaangevende muzikale exportproducten van Denemarken. Enkele van de belangrijkste factoren achter hun succes zijn continuïteit, originaliteit, vriendschap – maar het meest bijzondere aan hen is natuurlijk de stem van frontman Thorbjørn. Toch is frontman Risager sterk afhankelijk van zijn hechte band, waar sinds het begin in 2003 slechts twee leden zijn uitgewisseld. Hun hoornarrangementen zijn vrij van clichés, en een andere specialiteit is de dynamische manier waarop veel van hun nummers zijn opgebouwd, van een intro met slechts een paar instrumenten en een naakte stem, tot een volledige knaller die je bijna van je voeten veegt.
14481124683_cfb1a774f5_o4G-Session  – 

The King’s Rhythm Crew begeleiden de 4G-session. Muzikaal vuurwerk is weer te verwachten in een vlammende 4G-Session, waarbij de 4 lead gitaristen Scott Sharrard, Kid Ramos, Paul Nelson en Stef Paglia een bijzonder ‘once in a lifetime’ optreden verzorgen. Elke lead-gitarist verzorgt tijdens deze show een solo optreden. Ter afsluiting geven zij gezamenlijk een enerverende toegift. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben.
597A3463-BorderMakerScott Sharrard is vooral bekend als de lead gitarist en musical director van de Gregg Allman Band. Maar zijn muzikale reis als gitarist, zanger, liedjesschrijver, bandleider, producer en arrangeur begon al lang voor zijn samenwerking met Allman. Bijna tien jaar lang was Sharrard de rechterhand van Gregg Allman. Niet alleen als zijn gitarist en zanger, maar ook als muzikaal regisseur en co-schrijver. Gregg was zelfs zo onder de indruk van zijn schrijftalent dat de Gregg Allman Band twee van zijn nummers live speelden: Endless Road en Love Like Kerosene. Ook voor Allman’s laatste studioalbum ‘Southern Blood‘ dat in 2017 uitkwam, schreef Sharrard mee aan enkele nummers. ‘Southern Blood’ leverde de band twee Grammy nominaties op.
Scott-SharrardBluesrockgitarist David “Kid” Ramos erfde zijn liefde voor muziek van zijn ouders, die beiden professionele operazangers waren. Toen zijn vader het leven ‘on the road’ beu werd, vestigde hij zich met zijn gezin in Anaheim en kocht een benzinestation. Op een dag kocht hij van een passerende klant voor zijn toen 8– jarige zoon een elektrische gitaar plus versterker. Dat was de start van Kid’s muzikale carriëre! Teenager Ramos speelde regelmatig op feestjes van vrienden en in nachtclubs. In 1980 voegde hij zich bij de blues-band van mondharmonica-expert James Harman. Kid speelde daar tot zijn vertrek in 1988. Daarna fungeerde hij een tijd als gitarist van Roomful of Blues maar besloot zijn muzikale carrière op een laag pitje te zetten om zich te concentreren op zijn gezinsleven en een gezin te stichten. Uiteindelijk echter kwam zijn verlangen om muziek te maken terug en vormde in 1994 Ramos de Big Rhythm Combo met Lynwood Slim en bracht een soloalbum uit. In hetzelfde jaar werd Ramos, op verzoek van hun zanger Kim Wilson, uitgenodigd voor één van zijn favoriete all-time bands, The Fabulous Thunderbirds. Ramos accepteerde de uitnodiging snel en keerde terug “on the road”.
597A5615-BorderMakerPaul Nelson wordt erkend als een van de top-gitaristen/songwriters en producers heden ten dage. Hij werd door collega-gitarist, de legendarische rock/blues-icoon Johnny Winter, persoonlijk gekozen als 2e gitarist. Hij heeft de wereld rondgereisd met het uitvoeren en/of opnemen naast een eindeloze reeks van topartiesten van Eric Clapton en Buddy Guy tot Slash, Billy Gibbons, Ben Harper, Robben Ford, Vince Gill, Warren Haynes, Derek Trucks, James Cotton, Joe Perry, Susan Tedeschi, Kenny Wayne Shepherd, John Popper, Dr John, Larry Carlton, Leslie West, Joe Bonamassa, Sonny Landreth, Dickey betts bij Joe Walsh en veel meer. Nelson ontving een Grammy-award voor zijn werk van Johnny Winter’s “Step Back” en won het “Beste Blues-album van het jaar”. Met zijn al lange lijst met Grammy-nominaties. Evenals de BMA “Blues Music Award” voor “Beste Blues / Rock Album” op plek 16 in de Billboard Top 200 en wekenlang op nummer 1 in de Billboard Blues Charts. Hij is ook een ontvanger van de KBA “Keeping The Blues Alive Award” van de Blues Foundation.
Paul_Nelson_2Stef Paglia nam voor het eerst op 12-jarige leeftijd een gitaar ter hand en liet deze nooit meer los. Hij is vooral bekend van The BluesBones (Winnaar van Belgian Blues Challenge 2016, 2de bij European Blues Challenge) waar hij mee in binnen- en buitenland optreedt. In 2016 vroeg Sean Webster hem om een functie in zijn band in te vullen. Naast dit alles is hij druk bezig om aan zijn eigen weg te timmeren. Samen met zijn muzikanten Joel Purkess (Can) op drumms en Geert Schurmans op bass brengt hij een brede mix van eigen werk en covers. Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. Verwacht maar een stevig potje groovy bluesrock!!
48660931796_e2ee1914a2_oTijdens het ombouwen van het podium in de grote zaal kunt u in de foyer genieten van de Storybook Sessions

‘Flirting with the Blues’ is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein met verschillende stands met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, t-shirts etc.

TREK theaterkeuken & café staat zaterdag helemaal in het teken van het festival en heeft de menukaart speciaal op het festival afgestemd. TREK is geopend van 16:00 tot 21:30 uur.

LET OP! Het is niet mogelijk om vooraf een plek in het restaurant te reserveren.

Van 15:30 tot 23:00 uur zijn er tevens snacks verkrijgbaar in de foyer en op het terras.

Een deel van de kaartverkoopopbrengst wordt gedoneerd aan kankeronderzoek. Elk jaar zal daar een onderzoeker of team voor worden aangewezen. Prof. Dr. E. Voest van het Antoni van Leeuwenhoek Nederlands Kanker Instituut zal dit proces begeleiden.

AFTER JAM
Na het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’ op zaterdag 14 december is er nog een after jam. Deze vindt plaats van 00:00 – 02:00 in ‘t Nonnetje (Groenmarkt 3-5, Amersfoort). De entree is gratis.

Zowel vrijdag als zaterdag bedraagt de entreeprijs 29,50 euro [excl. reserveringskosten]. Klik HIER voor tickets.

NB: Flirting with the Blues is een tweedaags festival. Koopt u voor beide dagen kaarten, dan kunt u gebruik maken van de passe-partout prijs.
Plaats de kaarten voor vrijdag én zaterdag in het winkelmandje en de korting wordt automatisch verwerkt. U betaalt dan de passe-partout prijs van 55 euro [excl. reserveringskosten] voor het totale festival.

Kijk voor meer informatie op www.flirtingwiththeblues.com

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: