Cedric Burnside [kleinzoon R.L. Burnside] 5 November naar Rotown – Rotterdam…Mis dit niet!!!!

Als kleinzoon van de legendarische R.L.Burnside brandt de blues letterlijk door de aderen van de 39-jarige Cedric Burnside. Burnside is steevast uitoefenaar van de Hill Country Blues uit zijn thuishaven Mississippi, waar hij opgroeide met de liederen van onbetwiste grootheden uit het genre: Jim Kimbrough, Jessie May Hemphill, Otha Turner en Delta blueshelden als T-Model Ford en Paul ‘Wine’ Jones.

De rol van blues is de afgelopen eeuw enigszins verschoven sinds deze mythische figuren het nomadenpad bewandelden. Burnside’s muziek put uit rouwbetoon en overlevingsdrang en ontleent zich daarom nog immer doeltreffend voor de problemen van onze 21ste eeuw. Het meest recente album van de Grammy-genomineerde zanger/gitarist heet Benton County Relic, een oproep om onderdrukking te ontstijgen door je ziel te openbaren.
Cedric BurnsideBurnside zingt over zijn jeugd in armoede zonder water en elektriciteit (We Made It), zijn diepste verlangens (Give It To Me) en hoe een typische dag uit zijn leven er ongeveer uitziet (Typical Day). Een typische dag zit er op de avond van zijn optredsen in Rotown – Rotterdam echter niet in, want Cedric Burnside’s muziek is tijdloos, het grijpt terug maar is ook van deze tijd: rotsvast, hart-op-de-tong en onlosmakelijk verbonden met de tradities, de romantiek en de evolutie van blues als muzikale expressie.
Cedric BurnsideWij van The Blues Alone? zagen Cedic Burnside al eerder dit jaar met Pinksteren op het Ribs & Blues Festival van Raalte optreden en kunnen de liefhebber van pure, eerlijke, authentieke blues deze show in Rotterdam van harte aanbevelen.

Mis dit optreden dus niet!
Cedric BurnsideLees ook het openhartige interview (Klik HIER) wat een van de verslaggevers van The Blues Alone? met deze sympathieke telg uit de Burnside dynastie vooraf zijn optreden had.
48890085183_6869f6ec2a_oVooraf de show kan ook op je gemak in het café-restaurant een hapje eten. De keuken is dagelijks geopend van 12:00 uur ‘s middags tot ‘s avonds 21:30 uur. Klik HIER om alvast te kijken wat er op het menu staat en een tafeltje te reserveren.

Rotown dik kader

Wanneer? Dinsdag 05 November 2019 a.s.

Waar? Poppodium Rotown
Adres: Nieuwe Binnenweg 19,3014 GB Rotterdam
Deuren open: 20:00 uur
Start concert: 20:30 uur
Prijs: € 13,50 – klik HIER om te bestellen.

 

Let op! Vanaf heden maakt Rotown gebruik van een nieuw ticketsysteem: Stager. Om tickets te kunnen kopen vragen men je eenmalig een nieuw account aan te maken. Rotown biedt alvorens haar excuses aan voor het ongemak.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: