Q-uality Blues @ Q-Factory Fall/Winter 2019/2020!!

Q-Factory heeft inmiddels de bluesliefhebber gevonden. De herfst/winter programmering van 2019/2020 belooft veel warmte op bluesgebied maar ook indie en country zijn goed vertegenwoordigd op de agenda van dit Amsterdamse podium.

Q-Factory heeft een aantal klinkende namen weten te strikken The Blues Alone? heeft er alvast een aantal mooie concerten voor u uitgelicht. Echter de programmering wordt nog steeds aangevuld, dus houdt de agenda in de gaten waarin u ook kunt doorklikken naar de kaartverkoop van de geprogrammeerde concerten.

John Mayall – 85th Anniversary Tour – Maandag 28 oktober
9590886400_5df5dec951_cJohn Mayall ‘The Godfather of British blues’ komt naar Amsterdam voor een speciale gelegenheid. De blueslegende viert zijn verjaardag: de oude meester wordt 85! Zelfs in blues-lichtjaren gerekend mag dat respectabel genoemd worden. John speelt nog altijd met groot plezier alle sterren van de hemel! Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse blues-scene in de jaren 60. In dat beginstadium gaf hij een geheel eigen smoel aan bluesrock. Dit deed hij vooral met zijn legendarische ‘blues/rock/pop-laboratorium’ The Bluesbreakers. Hij scoorde wereldhits met Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move. John Mayall is een ware legende die eigenhandig grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor – om er maar een paar met hoofdletters te noemen.

Randy Hansen – 50 Years Jimi Hendrix at Woodstock – Zaterdag 02 November 
randy hansenLove, peace & music; Jimi Hendrix was de onbetwiste vaandeldrager van deze slogan tijdens het legendarische Woodstock festival. Randy Hansen brengt op zaterdag 2 november een ode aan het Woodstock optreden van Hendrix, 50 jaar na dato in Q! Randy Hansen is een Amerikaanse gitarist die net als Jimi Hendrix zelf werd geboren in Seattle. Op zijn 12e werd hij voor het eerst geconfronteerd met de muziek van Hendrix. Vanaf 1977 is Randy zich gaan toeleggen op zijn Hendrix act. De combinatie van zijn stem gitaarspel, zelfs met zijn tanden en op zijn rug, maken Randy tot een reïncarnatie van Jimi Hendrix! Eigenlijk is hij inmiddels volwaardig lid van de “Hendrix Family”…Randy Hansen tourde verder met Ritchie Blackmore, The Beach Boys, Bob Seger, Jethro Tull, Jack Bruce en Uriah Heep. Tijdens dit concert waan je je in de zomer van ’69 op het meest spraakzame festival aller tijden, Woodstock!
De Duitse rockband Stunchile verzorgt de support van de avond. Je kan dit trio het beste omschrijven als een liefdesbaby van Janis Joplin en ZZ Top.

Doyle Bramhall II – Zondag 03 November
33838068114_8277578ed7_oDoyle Bramhall II kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Zijn welbekende vader Doyle Bramhall trok veel op met de Vaughan Brothers en speelde ooit samen met Jimmie Vaughan in het voorprogramma van Jimi Hendrix. Doyle Bramhall II zet de traditie voort als zanger, gitarist en producer voor de grootste blues-helden der aarde. Hij werkte samen met de absolute top van de muziekscene. Eric Clapton, Roger Waters, B.B. King, Sheryl Crow, Elton John, Erykah Badu, T-Bone Burnett, Gregg Allman, Allen Toussaint, Billy Preston, Dr. John, Michael McDonald, Questlove en Meshell Ndegeocello maakten allemaal gebruik van zijn diensten. Na 16 jaar in dienst te zijn van zijn medemuzikanten, gaat hij nu als frontman van zijn eigen band de wereld over. Met een fijne combi van bluesrock, southern soul en een vleugje psychedelica overtuigt hij muziekliefhebbers uit alle windstreken. Het meest recente album ‘Shades’ kwam vorig jaar uit en verrast met gastbijdrages van o.a. Eric Clapton, Norah Jones en Tedeschi Truck Band.

Kenny Wayne Shepherd Band – Maandag 04 November (inmiddels uitverkocht)
IMG_5108-BorderMakerKenny Wayne Shepherd had een verloren Allman broer kunnen zijn, met zijn ‘southern fried’ interpretatie van de bluesrock. Met zijn dampende blues en ronkende rock sound verovert hij al meer dan 20 jaar harten van gitaarliefhebbers over de hele wereld. Deze bluesrock veteraan debuteerde op 18 jarige leeftijd al met zijn eerste album Ledbetter Heights (1995). Zijn carrière kwam in sneltreinvaart van de grond, waardoor hij het podium mocht delen met grootheden als Aerosmith, Bob Dylan, The Rolling Stones, the Eagles, Van Halen, Lynyrd Skynyrd en met Stevie Ray Vaughan’s voormalige begeleidingsband Double Trouble. Sindsdien heeft Shepherd miljoenen albums verkocht en maar liefst 5 Grammy nominaties ontvangen! De verwachtingen voor zijn nieuwe album ‘Traveler’ zijn hooggespannen.

Laurence Jones Band – Zondag 17 November
20303390533_a825079a70_oLaurence Jones is anno 2019 het grootste talent in de blues. Op zijn zeventiende begon hij al zijn eigen bluesband. In 2014 won hij de ‘Young Artist Of The Year’-award op de British Blues Awards. Walter Trout noemde Laurence een “genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”. Dat is nogal een compliment van de grootmeester. Jones mag dan misschien niet op deze wereld gezet zijn om de blues te vernieuwen, maar wanneer hij zijn Telecaster vol open zet en die heerlijke licks uit zijn Fender tovert… Knappe vent/dame die de groove dan niet voelt. Hoe goed Laurence Jones op plaat ook moge zijn, live is hij op zijn best. Met een brede glimlach op zijn gezicht staat hij met zijn band garant voor spetterende blues die verdomd aanstekelijk werkt.

Ten Years After – Zaterdag 23 November
Ten Years AfterDe Britse blues-rockers van Ten Years After komen ter ere van 50 jaar Woodstock naar Amsterdam. Op 23 november hoor je grote hits als ‘I’m Going Home’ en ‘Love Like A Man’ live in Q! Ten Years After werd mede door het verbluffende optreden op Woodstock internationaal op de kaart gezet. Albums als ‘Undead’, ’Ssssh’ en ‘Cricklewood Green’ gooiden hoge ogen bij het grote publiek en verschenen in de top van de Britse en Amerikaanse album charts. Zanger/gitarist Alvin Lee is er helaas niet meer bij maar met de 35-jarige Marcus Bonfanti heeft de band een ijzersterke zanger aan stuurboord. Ten Years After viert dit jaar het 50-jarige jubileum van de band met ‘A Sting In The Tale’, het onlangs uitgebrachte nieuwe studio-album.

Ben Poole – Zaterdag 23 November 
IMG_2843-BorderMakerGitarist en singersongwriter Ben Poole uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck. In 2009 had hij de eer Richie Kotzen’s hele Europese tour te mogen openen. Van 2008 tot 2011 was Ben Poole leadgitarist in de band van Dani Wilde en toerde met haar in heel Europa. Daarna richtte hij zijn eigen band op die in het eerste jaar van haar bestaan voor de “British Blues Awards” genomineerd werd. Begin 2013 publiceerde Ben zijn indrukwekkende debuut album “Let’s Go Upstairs” die een zeer gevarieerde mix van blues, blues rock en soul songs bevat en geproduceerd werd door sterproducer Isaac Nossel (Jeff Beck, Tina Turner, Robin Trower, Jack Bruce, Roger Daltrey, Def Leppard). Zijn tweede album “Live at Royal Albert Hall” is live opgenomen door de BBC, oogstte lovende kritieken in heel Europa en versterkte zijn status van uitzonderlijke kunstenaar met een gevarieerd repertoire en een heel eigen handschrift op de gitaar.

Ina Forsman – Zondag 24 November
18422543680_31c82ed556_oIna Forsman is een award-winnende Finse zangeres en songwriter gevestigd in Berlijn. Met haar krachtige, expressieve, ‘honey-burnt’ stem brengt zij haar zelfgeschreven songs op het snijvlak van pop, soul, blues, r&b en jazz met volle overgave en passie.Haar frasering cirkelt langs terrein dat invloeden van Etta James, Amy Winehouse en Aretha Franklin verraad. Haar nieuwste album ‘Been Meaning To Tell You’ krijgt lovende reacties van de pers.

Tom Waits – 70th birthday celebration by The Braindogs – Vrijdag 06 December
IMG_7663-BorderMakerQ-Factory presenteert een dag vóór de verjaardag van de excentrieke zanger, componist, schrijver en acteur een waardig eerbetoon aan zijn muziek met een optreden van The Braindogs. Deze gelegenheidsband bestaat uit blueszanger Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov, leden van de bekende Hongaarse band Quimby en onze eigen Mischa den Haring van T-99. Jaarlijks brengen zij een Tom Waits-tribute op het tot poppodium omgebouwde schip A-38 in Budapest. Hier komen Tom Waits-fans uit heel Europa op af. Voor het eerst staat de band buiten Hongarije op het podium. Tom Waits begon in de vroege jaren zeventig als kroegzanger met een voorliefde voor beatdichters en West Coast jazz. Aan het einde van de jaren tachtig had Waits zich getransformeerd tot een even briljante als avontuurlijke muzikant wiens stijl het midden hield tussen Howlin’ Wolf, Kurt Weill en Captain Beefheart. Het theatrale podiumdier dook ook met succes op in enkele speelfilms. Daarnaast werkte hij samen met de koning van het avantgarde-theater, Robert Wilson. Hoewel Waits wordt beschouwd als een echte cultartiest werden zijn nummers door de meest uiteenlopende artiesten gezongen: van Rod Stewart, Bruce Springsteen, The Eagles en zelfs The Ramones.

Genoeg te doen deze herfst/winter in de Amsterdamse Q-Factory dus! Check HIER de volledige agenda, wie weet ontdek je zelf nóg meer moois….

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: