AANRADER!!! Dave Warmerdam Band @ JJ Music House Vrijdag 8 Feb. a.s.

Blues & Roots Events JJ Music House presenteert vrijdag 8 Februari aanstaande in Zoetermeer de Dave Warmerdam Band!

Photos: José Gallois & Facebook

Het afgelopen jaar heeft Blues & Roots Events JJ Music House meerdere malen een groot publiek getrokken door door hen georganiseerde ‘blues & roots’ evenementen.

Hoogtepunten voor hen en hopelijk ook voor hun bezoekers, waren de concerten van Ben Poole/Sean Webster, Little Boogie Boy Bluesband/John Primer & the Real Deal Bluesband,
en The Rude Move/The BluesBones.

En ook dit jaar, 2019, gaat men voor kwaliteitsbands…….

Wat te denken van de band die vrijdag 8 februari naar JJ Music House komt …?

DAVE WARMERDAM BAND

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics. Maar ook het eigen werk mag er zeker zijn!

Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion!

De band bestaat uit:

Janne Timmer: vocals
Janne TimmerEen veelzijdige dame met de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Ze schrijft prachtige nummers waarvan er inmiddels enkele op de setlist van de band staan.

Dave Warmerdam: keys & vocals
39477670101_974ebef836_oDe destijds 16-jarige Dave won in 2016 de Dutch Blues Challenge samen met blueszanger Robbert Fossen, op de daaropvolgende International Blues Challenge in Memphis kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, en op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry.

Sonny Ray: guitar
27700858789_a981e71230_oHij kwam in 2013 tot de halve finale in de SENA Guitar Talant awards en deed mee aan lokale producties als Jesus Christ Superstar. In 2017 speelde hij samen met MC Miss Bunty de Prince-tribute in Paradiso Amsterdam. Verder werd hij afgelopen jaar door acteur Joris Lutz uitgenodigd om met Jan Akkerman (Focus, Brainbox) te spelen.

Lars Hoogland: bass
27700859099_c94ae1ced0_oVirtuoos bluesbassist maar sinds hij ook de contrabass heeft ontdekt heeft hij zich steeds meer gefocust op het spelen (en schrijven) van moderne jazz. Hoogland levert zijn mede muzikanten een sterke basis maar schroomt zeker niet om ook een solo te pakken.

Rick van de Voort: drumms
27700859319_6fbb3b841f_oSamen met bassist Lars Hoogland is Rick van de Voort de groovende fundering van de band. Zijn interesse, naast de blues, is breed: Phil Collins noemt hij toch wel als één van zijn grootste inspiratiebronnen. Wat betreft de blues is ook zeker Steve Jordan een grote inspirator.

Eind December 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: A Tribute To The Masters Of The Blues

Voor 2019 staat de release van een live album op de planning!

JJ Music House
Van der Hagenstraat 34A
2722 NT Zoetermeer

Aanvang: 21:00 uur

Zaal open voor publiek : 20:00 uur.

Tickets:
Voorverkoop: €8,00
Kassa: €10,00

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: