Moulin Blues 2019 Start Voorverkoop Woensdag 16 Jan. a.s.!

Moulin Blues Ospel is al drie decennia hét toonaangevende blues- & rootsfestival van Nederland dat wereldwijd aanzien geniet. Op het eerste ‘open air’ bluesfestival van het jaar – Moulin Blues Festival – wordt men in een fantastisch gemoedelijke sfeer verrast door muziek van internationale blues- & roots toppers van vandaag en morgen. Diverse grote namen stonden in het Limburgse Ospel al op de planken: Kim Wilson, B.B. King, Buddy Guy, Mavis Staples, Tedeschi Trucks Band en Joe Bonamassa, om er een aantal te noemen. Het festival is kleinschalig van opzet maar groot van naam. No-nonsense en authentiek, een heel prettig en relaxed muziekfestival!

Het eerste weekend van Mei staat in velen agenda’s van onze lezers geblockt voor dit succesvolle vrijwilligersinitiatief. Dit jaar vindt het muziekfestijn plaats op 3 en 4 Mei a.s. en de GPS mag ingesteld worden op de Meijelsedijk van Ospel.

De voorverkoop voor Moulin Blues 2019 start op woensdag 16 januari om 12.00 uur. Ook dit jaar is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief een vroegvoordeel combiticket te bemachtigen… àls je er tenminste op tijd bij bent want er zijn maar 350 vroegvoordeel tickets beschikbaar en op = op. Klik hier om alvast een ‘earlybird’ ticket voor jezelf en je vrienden aan te schaffen

Ook zijn er door de organisatoren al flink wat namen vrijgegeven van bands en artiesten die het eerste week-end van Mei zullen afzakken naar het Limburgs land; TBA? doet een greep ….

Joakim Tinderholt & His Band
Joakim TinderholtJoakim Tinderholt is één van die blues & roots-sensaties die Scandinavië rijk is. Met zijn authentieke vetkuif en lange baard straalt hij precies uit wat zijn muziek doet vermoeden: pure rhythm and blues verpakt in een flinke knallende sound maar wel met dat nodige ruwe randje. De band fungeerde in eerste instantie als huisband van de ‘Muddy Waters Blues Club’ in Oslo. Doordat de shows zeer goed bezocht werden, besloot de band het er in 2005 op te wagen; ze verlieten de club en begonnen te touren door Noorwegen. Gaandeweg werd al snel duidelijk dat deze Noormannen potentie hebben. Vanuit Noorwegen trokken ze de grens over naar de rest van Europa, waar het succes aanhield. De swingende blues en rock & roll die de mannen ten gehore brengen staat garant voor een performance van formaat. Joakim Tinderholt is het levende bewijs dat oprechte blues geen nationaliteit kent. Amerikaans, Noors of gewoon in Ospel…

Joe Louis Walker

9625416296_767d70e4d7_oJoe Louis Walker stond al eens in een ver verleden op Moulin Blues, te weten in het jaar 1998 samen met Billy Branch en Matt Guitar Murphy. Door de jaren heen is Joe Louis Walker eigenlijk alleen maar beter geworden dus dat belooft wat voor Moulin Blues 2019. Als jonge gast hing Walker rond bij de beroemde concertzaal Fillmore East in New York. Hij kende Jimi Hendrix persoonlijk en jamde zelfs met de oppergitaargod. Later deelde hij een appartement met Mike Bloomfield, een van die andere bluesgrootheden uit de sixties. Walker werkte o.a. samen met grootheden als B.B. King, Clarence ‘Gatemouth’ Brown, James Cotton en Buddy Guy. Zijn muziek laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen, want Joe Louis Walker doet gewoon zijn eigen ding. Walker bracht al meer dan 20 albums uit en mocht ook een hele reeks van awards in ontvangst nemen. Joe Louis Walker is een legendarisch, grensverleggend icoon van de moderne blues.

Studebaker John & The Hawks
John Grimaldi‘Studebaker’ John Grimaldi werd geboren in de jaren vijftig in Chicago, Ilinois. Muziek werd door onder meer zijn muzikale vader met de paplepel ingegoten. Hij leerde mondharmonica spelen toen hij 7 jaar was en later werd hij door Hound Dog Taylor geïnspireerd om de slidegitaar ter hand te nemen. “Old cats” als Walter Horton adviseerden hem vooral een eigen stijl te ontwikkelen, dit advies nam hij ter harte in de jaren ’70 formeerde hij zijn band ‘The Hawks’. Studebaker John bespeelt zowel gitaar als de harmonica met ‘speels gemak’ en neemt daarnaast ook nog eens de vocalen voor zijn rekening! Studebaker John komt naar MB 2019 met de originele bezetting van The Hawks: Joe Fink – drumms, Rick Kreher – gitaar (ex Muddy Waters) & Mike Scharf – bass. Verwacht van Studebaker John & The Hawks dampende Chicago Blues; shuffle, slide & harmonica, het zit allemaal in het pakket van deze, inmiddels, oudgedienden.

The Reverend Shawn Amos
Shawn AmosDeze ‘dominee’van de blues en de soul is woonachtig in Los Angeles en is absoluut een bijzondere verschijning te noemen. Buiten zijn onberispelijke kledingstijl heeft The Reverend Shawn Amos de laatste jaren bewezen een veelzijdig zanger, bevlogen mondharmonicaspeler en een schrijver van bezinnende liedteksten te zijn. Hij brengt met veel souplesse, zeggingskracht en vleugjes breekbaarheid de blues met invloeden uit de gospel, soul en funkmuziek w.o. Curtis Mayfield, Al Green, John Lee Hooker en Johnny Guitar Watson. Amos kan grommen als een bluesman, zijn mondharmonica door je ziel laten snijden, samengevat The Reverend Shawn Amos is een dominee met een boodschap verpakt in muziek die wringt, schuurt en swingt!

Big Joe Louis
joe louis 1Big Joe Louis werd geboren in Jamaica, West-Indië en verhuisde in de jaren zeventig naar het Verenigd Koninkrijk. Big Joe Louis bracht zijn eerste LP uit in 1989 – de eerste persing werd na slechts vier dagen in de winkels uitverkocht. Producer Mike Vernon zei over de sessie: “Werken met Big Joe Louis was een echte ervaring en een die ik niet voor de wereld had gemist. Big Joe Louis werd al meerdere malen door de Britten verkozen als ‘British Best Blues Male Vocalist’ en ‘British Best Blues Gitarist’. De man heeft ook opgenomen met de Mississippi Delta Blues-legende David ‘Honeyboy’ Edwards én heeft opgenomen met Van Morrison en Jools Holland. Big Joe tourt al vele jaren door Europa maar zal tóch voor de velen een verrassing zijn. Big Joe Louis was in de de jaren negentig meerdere malen in Nederland, hij stond zélfs in Paradiso, en België te zien maar is toch een beetje in de vergetelheid geraakt. Nu na een kleine zes jaar weer te aanschouwen op het Ospelse podium van Moulin Blues.

Mike Zito
mike zito 2Mike Zito behoeft onder de blues- en blues-rockliefhebbers eigenlijk geen uitgebreide introductie. Zito, van 1970 St. Louis, Missouri, startte zijn carrière zo’n 20 jaar geleden en bracht inmiddels al een veertiental albums uit. Daarnaast won hij al tweemaal een Blues Music Award en werd hiervoor nog ettelijke malen genomineerd – waaronder afgelopen jaar voor contemporary blues male artist en rock blues album.Tijdens zijn bewogen carrière vond hij zelf ook de nodige blues op zijn pad, Zito overwon de nodige verslavingen maar gelukkig is hij tegenwoordig weer helemaal in topvorm. Verwacht van Mike Zito een kenmerkende stevige portie (Texas) blues en blues- rock: rauwe zang, een hechte funky ritme-sectie en spijkerhard, gierend gitaarwerk. Muziek waarbij je met veel plezier de volumeknop naar rechts draait.

Beaux Gris Gris
44242322264_e3449510c4_oBeaux Gris Gris & The Apocalypse is het nieuwe blues-project van The Hoax’s ‘founding member’ Robin Davey. Hun single Do not Let The Bastards Drag You Down werd door het Britse Blues Magazine aangekondigd als een “Blues Anthem voor onze tijd”, ze vervolgden: “Een frequente kritiek op nieuwe bluesmuziek is dat het saai en gepolijst is – dat het geen grit bevat en ziel en zegt eigenlijk niks … Beaux Gris Gris & the Apocalypse – een Anglo-Amerikaanse bluesgroep gebaseerd in Californië maar geïnspireerd door de muziek van New Orleans – zijn een grote uitzondering”. Beaux Gris Gris maakt geen hapklare blues maar is vernieuwend en zal de ‘ontdekker’ en de jongere bluesliefhebber zeker kunnen bekoren!

The Blues Giants
32646590671_fea53db93f_oAls we een simpel rekensommetje maken dan staat Sugaray Rayford + Nick Schnebelen + Albert Castiglia + Jimi Bott + Willie J. Campbell gelijk aan een ware superband waarbij de naam The Blues Giants misschien nog wel een understatement is! Vijf supermuzikanten die maar één ding willen: een feestje bouwen en dat gaat zéér zeker gebeuren! Bluesreuzen hebben een stevige ‘backbone’ nodig, dit kunnen we met gemak over laten aan de ervaren ritmesectie bestaande uit de alom gewaardeerde drummer Jimi Bott en bassist Willie J. Campbell die we kennen van The Fabulous Thunderbirds. Van Albert Castiglia (o.a. Junior Wells), kunnen we stevig gitaargeweld en vocalen verwachten. Ook gitarist Nick Schnebelen kennen we in Ospel na zijn optredens in 2012 (Trampled Under Foot) en 2017 (Nick Schnebelen Band) als een artiest met een hele mooie toekomst. Tot slot Sugaray Rayford, deze geboren Texaan kennen we in Ospel van een indrukwekkend optreden in 2014. Deze imposante bluesreus vermengd blues met soul en gospel en brengt dit met een oppermachtige stem. Sugaray is daarnaast een echte entertainer, één brok dynamiet op het podium! Met drie uitstekende zangers, twee geweldige gitaristen en een door en door ervaren ritme-sectie mag Ospel zich schrap zetten voor een “blues-aardbeving” wanneer deze Blues Giants hun volgende stap zetten!

Maar we zien ook  de volgende namen Greyhounds, The Weight Band, Jeremiah Johnson en Samantha Martin & Delta Sugar die bekend zijn gemaakt.
MB 2019
‘Early Bird combi-ticket: € 85,00 (350 stuks, op=op)
Voorverkoop vrijdag: € 48,50
Voorverkoop zaterdag: € 54,50
Voorverkoop combi’-ticket: € 95,00 (vrijdag + zaterdag)

Kamperen op de camping van Moulin Blues? Klik hier voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: