NIET TE MISSEN!!! Maurice van Hoek & Band @ De Kroepoekfabriek Vrijdag 25 Jan. a.s.

Nederlands country-mirakel Maurice van Hoek is sinds een eerder optreden in De KF enorm gegroeid. Op vrijdag 25 Januari 2019 a.s. brengt hij o.a. zijn nieuwe album Travelling Man ten gehore, een album waar het gehele spectrum van de Americanasound op terug is te vinden.

Van Hoek (1992) onttrekt zich in 2015 van het conservatorium en reist naar de VS. Aldaar ontdekt de jonge muzikant dat country zijn muzikale thuis is. Aangetrokken tot de seventies folksound van The Eagles en James Taylor en tegenwoordige muzikanten zoals Ryan Adams experimenteert hij met zelfgeschreven songs. Persoonlijke verhalen over zijn wel en wee, emoties en belevenissen. In Amerika laat hij alles los.

Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. “Alles wat het liedje dient” aldus van Hoek. Met die filosofie in het achterhoofd keert hij terug naar Nederland, schrijft meer en neemt op. Het resultaat was debuutplaat Live Forevermore. Ondertussen treedt Maurice op waar hij kan: huiskamers, op straathoeken, zowel alleen als met anderen. Zo ontstaat er een stevige eenheid in zijn band.
Maurice van Hoek 1In 2017 bepalen ze hun pad en plannen. Optredens op VanSlag, Radio 2 (Tros Muziekcafé) and tv-programma VI (op uitnodiging van Danny Vera). De grote mijlpaal daarvan komt in September 2018 op de markt. Het nieuwe album Travelling Man is de glorieuze opeenhoping van een samenwerking met Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones, reizen in je persoonlijke ontwikkeling, de zoektocht naar liefde en de daarbijbehorende pijn. Het album schotelt de luisteraar een breed, maar onmiskenbaar Americanageluid voor: melancholische liedjes, ballads en opzwepende countrytracks.  De recensies in de media zijn allen lovend: “Met een prima verzameling nieuwe songs en een uitstekende band heeft hij een van beste Nederlandse countryrockalbums van 2018 gemaakt” viel er in de Heaven te lezen. Altcountry schreef o.a. over dit album “Traveling Man verdient het om wijd en zijd gehoord te worden“. Maurice van Hoek presenteert zich daarmee als één van Nederlands meest prominente artiesten in het genre.

Als support-act zal Theo Sieben het publiek opwarmen.
Sieben is componist van filmmuziek, songwriter en gitarist, tevens speelt hij banjo en mandoline. Zijn muzikale thuis ligt bij de country-blues, roots muziek, Americana en het meer psychedelische werk. Hij speelde onder andere in/met Douwe Bob, Paulusma, Bertolf, Henny Vrienten, Frederique Spigt, Niels Geusebroek en Ellen Ten Damme.

kroepoekfabriek

Datum: 25 Januari 2019

Locatie:
De Kroepoekfabriek
Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a
3134 KG Vlaardingen

Tickets: € 9,50 (klik hier voor on-line tickets)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: