In ‘the mood’ komen voor Culemborg Blues 2017 met The Night Before The Day After

Zo langzamerhand is het een begrip geworden in blues-stad Culemborg en ver daar buiten…….’The Night Before The Day After’. De avond voorgaande aan het gratis festival Culemborg Blues spelen in 2017 ook weer diverse bands in de een aantal horeca-etablissementen van de stad. Er zijn maar liefst vijf etablissementen die een podium bieden aan zes verschillende bands.

Photocredits: José Gallois, Alex van Empel en promo shots

De avond wordt rond zeven uur gestart en zal rond middernacht zijn afsluiting tegemoet zien.

19:15 – 20:00 uur 
Eetcafé Onder Op De Haven- Key 4
Key-4Na een succesvol afgesloten Band Bootcamp 2016, volgde een alweer succesvol optreden op het “Kids In The Blues” podium. Dit krijgt vervolg nu een vervolg tijdens ‘Night Before the Day After’. Naast de presentatie van eigen werk zal Key 4 covers laten horen van het werk van o.a. Thin Lizzy, Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Mayer en Creedance Clearwater Revival.

20:00 – 22:00 uur
Café De Mart -Ragtime Rumours
25949151602_02388ae5c7_oVier muzikanten met een rijk blues verleden (Howlin’Stone en Jick Munro & The Amazing Laserbeams) hebben elkaar gevonden. Stel je voor wat je krijgt als Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek gaan, een flinke pot koffie drinken en daarbij naar Robert Johnson luisteren….en dan nemen zijn hun instrumenten ter hand….

20:15 – 23:00 uur
Eetcafé Onder Op De Haven- Ticket West
Ticket WestTicket West is een West Coast bluesband beïnvloed door artiesten als T-Bone Walker, William Clarke, Wes Weston en Rod Piazza. West Coast blues bevat sterke jazz-bigband en jumpblues invloeden en is ontstaan aan de westkust van Amerika. De van oorsprong Texaanse blues muzikanten die zich in de veertiger jaren opnieuw vestigden in Californië hadden een grote invloed op de ontwikkeling van deze muziekstijl.

21:00 – 23:00 uur
Brasserie Het Kasteeltje – Dishking
DishkingRauwe, pure, rootsy , eerlijke, eigenzinnige en bezwerende Americana. Dàt zijn typeringen wat er in je opkomt als je een live optreden van Dishking bijwoont. Volgens menigeen heeft de man het onverzettelijke van Johnny Cash en de warmte van Jim Reeves. Zijn invloeden van Cash, Elvis, Tom Waits, Tony Joe White en David Bowie worden knap verwerkt in de sterke eigen nummers!

21:00 – 24:00 uur
Café de Havenmeester – Sweet Mary Jane
smj-officialSweet Mary Jane brengt een ode aan de bluesrock uit de zeventiger jaren. Tijdens de opzwepende show van dit trio passeren vele legendarische artiesten uit die hoogtijdagen de revue. Enkele namen van de artiesten die langskomen zijn o.a. de Ierse helden Rory Gallagher, Thin Lizzy, Gary Moore maar ook Jimi Hendrix, Bob Dylan en Eric Clapton staan op het repertoire.

22:00 – 24:00 uur
Café Den Tollensteghe – Captain Morgan Express
JJSharp en Captain Morgan4Captain Morgan Express mengt de zompige moerasklanken van New Orleans met de stadse geluiden van Chicago. Onversneden Texas-struts smelten samen met Delta blues uit het diepe zuiden. Swingende shuffles worden afgewisseld met opzwepende jungle-beats en hypnotiserende voodoo-vibes. Live kenmerkt Captain Morgan Express zich door een energieke performance, meerstemmige zang en explosieve gitaar- en blues-harp duels. De heren varen hun eigenwijze koers, maar laten zich graag loodsen door Red Devils, The Hoax en Sean Costello.


Toegang is overal gratis! TNBTDA poster

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: