Binnenkort in Groningen….Noorderzon!

Noorderzon in Groningen: velen verheugen zich op het jaarlijks terugkerend Performing Arts Festival in augustus. Hedendaagse podiumkunstenaars uit alle delen van de wereld vinden hun weg naar het Noorderplantsoen.

Op Noorderzon vind je 10 dagen lang beeldende kunst, theatervoorstellingen, circus, dans en natuurlijk ….. muziek.

Dit jaar kun je bijvoorbeeld op 21 augustus in de Spiegeltent op het festivalterrein genieten van de Americana van Courtney Marie Andrews. Het roots-talent Parker Millsap speelt op dezelfde locatie op 22 augustus.
Courtney Marie AndrewsCourtney Marie Andrews uit Phoenix, Arizona, verliet huis en haard toen ze 16 was om te spelen in bars. Daarnaast ontwikkelde zij zich als sessiemuzikant en deed backings bij o.a. Damien Jurado. Toch bleef zij ook altijd haar eigen materiaal schrijven en opnemen, tot grote vreugde van Jurado en Ryan Adams. In de tijd dat ze in België woonde trad ze op met Milow. In 2016 bracht Andrews haar derde album uit.

Parker Millsap uit Oklahoma brengt toegankelijke rootsmuziek naar Groningen. Millsap speelt gitaar sinds zijn negende. Tijdens een optreden op het Tin Pan South Songwriter’s Festival, werd hij gespot door de manager van de Old Crow Medicine Show, die hem uitnodigde om een aantal voorprogramma’s te doen voor deze band.

Parker MillsapDaarna verzorgde hij voorprogramma’s voor Jason Isbell, Tedeschi Trucks Band, Lake Street Dive, Lucinda Williams en Shovels & Rope.

Meer muziek tijdens het festival is er op het DOK en op Podium Plataan, waar een heel divers muziekprogramma passeert en ook op andere plekken zul je muziek tegenkomen.
Voor de volledige programmering van het festival kijk je op: www.noorderzon.nl

Sommige voorstellingen en concerten zijn gratis toegankelijk, voor andere kun je via de website een kaartje (klik hier) kopen.

Noorderzon banner

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: