Niet te missen: 20e editie Blues On The River 9 & 10 Juni a.s.

Blues On The River is al sinds 1998 een jaarlijks terugkerend bluesspektakel op de Maas in Rotterdam.

In hun eerste jaar vierden de organisatoren een bluesfeestje op een bootje met 270 gasten aan boord en drie bands. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een ‘bekend’  festival in Nederland voor bezoekers van alle leeftijden. Ook de blues bands weten het jaarlijkse feestje zeer te waarderen.

De laatste jaren ontvangt de organisatievier bands aan boord van De Ameland en varen het aantal gasten varieerd van zo’n vijfhonder tot 600 gasten per avond op de wateren in en rond Rotterdam.

Het festival vind jaarlijks plaats rond eind Mei of begin Juni. Deze 20e editie van Blues On The River 2017 vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 Juni a.s.

Uit een groot aanbod van bands, selecteert de organisatie ieder jaar vier bands met verschillende blues-genres zodat er aan boord voor een ieder wat wils is.

Vele bluesliefhebbers hebben inmiddels al een kaartje weten te bemachtigen want de voorverkoop werd 2 Januari j.l. al gestart.

Kleine waarschuwing……..Als u één keer heeft meegevaren, bent u zoals vele anderen verkocht!!

De line-up voor het twintigste festijn op de woelige baren van de Maas zijn:

Rootbag & Friends

Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Invloeden van hypnotiserende Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een Gumbo soup, Rootbag-style. Rauw, soulful en groovy. In 2014 werd ‘Rootbag’ met behulp van Mischa den Haring ( T-99) en Erik Spanjers van Studio Silvester uitgebracht. De CD bevat 12 originals. In december werd ‘Rootbag’ op Arrow Classic Rock Radio verkozen tot Blues CD van 2014 en kreeg 45% van de stemmen! Diverse andere media noemden het album ook ‘Bluesplaat van het Jaar’. Met Jody van Ooijen op drumms en Roelof Klijn op bass speelde Rootbag o.a. op Blues Peer 2015 In maart 2016 kreeg de band een Dutch Blues Award voor Beste Bluesband 2015 Inmiddels zijn de opnames voor een tweede CD afgerond. Release zal rond de zomer van 2017 zijn.
16811053020_421b072747_o
SaRon Crenchaw

SaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar voor zijn 8e verjaardag. SaRon luisterde veel naar B.B. King. Blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde. Tegenwoordig treedt SaRon vaak op in de Terra Blues Club in New York. In die club is ook de vriendschap ontstaan met Bart Kamp, die hem uiteindelijk gevraagd heeft om naar Europa af te reizen voor een eerste tour. Blind B & The Visionairs zal SaRon gaan begeleiden op zijn tweede tour in Europa. Blind B zal bestaan uit Bart Kamp (bass), Frank Duindam (drumms) en Patrick Cuyvers (Hammond).
DSC03817
Chilly Willy

Deze Belgische bluesband mag volgend jaar zijn 25-jarig jubileum vieren. Sinds 1992 draaien ze mee in het wereldje met optredens in binnen- en buitenland. Swing Wespelaar, Hookrock Diepenbeek, Goezot Turnhout, Blues Passions Cognac (F), Beauvais Blues Autour du Zinc (F), Muddy Lives Festival (D),  Zoetermeer Blues (NL) zijn een paar voorbeelden waar ze in het verleden reeds het genoegen hadden om te spelen. Maar ook in de vele clubs en cafés voelen zij zich thuis en zijn ze graag geziene gasten. Chilly Willy is vooral een live band die je moet meemaken en beleven. ‘Old Skool’ blues met een rauw randje zonder afbreuk te doen en met respect voor de oude meesters.

Hoodoo Monks

Met de komst van drummer Pit Maypole (Spades,Bjorn van der Doelen, Patricia Vonn) verandert het originele Hoodoo Monks duo ineens in een heet stomende bluestrein die almaar meer fans en publiek warm maakt en meeneemt. In 2017 brengt het trio haar eerste “one-day-recording” album uit. ‘Legends of the Blues’. Kwadendamme Blues, Texel Blues, Wilhelmina Bluesplein, Lowlands Pre-party, Culemborg Blues, Moulin Blues Ospel, Cultuurhuis Heerlen, de Assen Bluesnight, ’t Haagse Hout, Bluesroute Terneuzen, Delft Konincks blues en vele anderen zijn inmiddels bezweerd met deze pittige, stomende, authentieke en toch moderne blues benadering.

De kaarten @ € 32,50 zijn te bestellen
Per e-mail: kaarten@stichtingbluesontheriver.com
Telefonisch: Peter 06 41387724 of René 06 46741994.

‘De Ameland’ vertrekt vanaf de drijvende stijger in de parkhaven, vlak onder de Euromast en naast het Chinese hotel/restaurant.
Het inschepen begint 19:00 uur en om 20:00 uur vertrekt het schip. Rond 01:00 uur wordt weer aangemeerd aan de Parkhaven en kan iedereen weer van boord……

 

Blues on the river 2

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: