Perspresentatie HIBF – de line-up voor 2017 is (bijna) bekend!

Vrijdag 10 Maart was TBA?-verslaggever Nicolette Johns aanwezig op de perspresentatie van het Holland International Blues Festival in café Hofsteenge te Grolloo.

image4De zon schijnt overdadig in Grolloo op deze 2e vrijdag in maart.
Maart zult u zeggen daar is nu toch geen blues, is dat festival niet in juni?
Ja, u heeft gelijk het Holland International Blues Festival vindt pas op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni plaats maar we zijn op uitnodiging van Mojo te gast bij de persconferentie voor het 2e HIBF.

Vandaag maakt de ambassadeur van de blues, Johan Derksen, de line-up bekend maken voor dit festival in Blues Village Grolloo.

Geruchten dat Van Morrison zijn opwachting zal maken zullen ontkracht dan wel bevestigd worden, hoe dan ook het zal een internationale line-up zijn want uit principe willen de organisatoren van het Holland International Blues Festival de festivalnaam eer aan doen.

Na een kleine introductie hoe de vriendschap met Jan Lagendijk en Gregory Elias en hun gezamenlijke passie voor de blues tot de eerste editie van het Holland International Blues Festival leidde, horen we nog dat Johan Derksen na zijn pensionering als de editor van het voetbalmagazine VI drukker heeft dan ooit te voren.
image1De line-up zal volgens Johan Derksen de critici tevreden stellen, een veel gehoorde opmerking over de line-up van vorig jaar was dat er totaal geen zwarte blues vertegenwoordigd was.
Welnu met de komst van Walter Wolfman Washington op vrijdag 9 juni a.s. zal deze opmerking meteen tot het verleden gehoren.

Van de tweede band moet er nog een getekend contract terug ontvangen worden dus daar kan helaas niets over bekend gemaakt worden mede omdat een geslepen manager dan ook misschien de gage zou kunnen verhogen aldus Johan Derksen.

Ook aan de nieuwe, jonge bluesvraag wordt voldaan door Laurence Jones op vrijdag te boeken. Deze jonge gitaris/vocalist wordt al in de media omschreven als de nieuwe Eric Clapton, de jongen is een zeer getalenteerde gitarist maar heeft ook een goed stemgeluid maar ook niet geheel onbelangrijk een goede podiumpresentatie. Voor de echte bluesdiehards geen verrassing meer maar Laurence Jones verdient zeker op een festival van deze grootte te staan.

Voor een paar trouwe lezers zal de volgend naam een sprongetje in de lucht opleveren……Kenny Wayne Shepherd zal de 1e festivaldag afsluiten met zijn eerste klas bluesrock.
HBF_big_logo_newZaterdag 10 Juni zal het festival geopend worden door de James Hunter Six, blues maar ook een heerlijke portie blue-eyed soul zal over het festivalterrein van Grolloo klinken.

De oude rotten in het bluesmetier maken ook acte de présence, The Fabulous Thunderbirds zullen met frontman Kim Wilson en band de bluesliefhebbers die naar Grolloo zullen komen de wellicht lange reis waard laten zijn.

Weer een nieuwe naam in het segment is Magpie Salute, een band rondom de ex-gitaristen van The Black Crowes. Zij komen speciaal voor HIBF naar Nederland; een uniek optreden dus.

Ook op zaterdag is de jeugd vertegenwoordigd met het behoorlijk aan de weg timmerende Vintage Trouble. Een band die energiek de oude blues verweeft met de nieuwe stromingen van dit genre. Deze band zal net als de kroonprins van de blues Laurence Jones vele jongeren trekken naar Blues Village Grolloo.

De afsluiters van dit tweedaagse festival in Grolloo zijn niemand minder dan Warren Haynes en zijn mannen, Gov’t Mule. Een wereldberoemde blues, blues-rock band die ongetwijfeld de tweede editie met een knallend optreden zullen afsluiten.

image2

Tickets Holland International Blues Festival 2017 kosten € 49,50 voor een dagkaart en € 82,50 voor een passe-partout voor beide festivaldagen.
Via deze link komt u direct bij het officiële verkooppunt Ticketmaster maar bellen kan ook 0900 – 300 1250.

 

Geef hier uw commentaar