8 Juli a.s. Blues Waves 2017 – Blues op de baren van de Maas

Op zaterdag 8 juli 2017 vaart hij weer uit…..BLUES WAVES, rolling down the river….

Blues Waves…..Dordtse Blues Cruise vanuit de Bomhaven te Dordrecht is een jaarlijks terugkerende partyvaart op partyschip De Ameland.

Dordtse Blues Cruise is een geweldige ervaring voor de blues liefhebber, aan boord van het partyschip ‘de Ameland’, varend over de rivier onder het genot van geweldige muziek.

Photocredits: Promo shots, Alex van Empel, José Gallois
Slapback Johnny

Slapback_Johnny
Slapback Johnny is een band die hard werkt en nog harder rockt. Ze spelen meer dan 50 shows per jaar sinds 2013. Deze jongens zijn bekend om hun energieke live-shows. Richie op de drumms, Rex op de gitaar en Peter met zijn bass zorgen ervoor dat een menigte in beweging komt.
Na het uitbrengen van een aantal EP’s met zelfgeschreven nummers en met hun grip op klassiekers waren de Johnny’s druk bezig met de voorbereiding van hun debuut album die eind 2016 werd uitgebracht. De ingrediënten zijn classic rockabilly, rock ‘n roll, jump-blues en hillbilly. Combineer dit met een dosis energie en een aandrijving voor rock ’n roll en je hebt Slapback Johnny.

Sunset Travelers
Sunset Travelers4
Sunset Travelers is een Roots-band die een smakelijke ‘Gumbo’ bereidt met muzikale ingrediënten uit het Diepe Zuiden van de VS. Denk aan Memphis-Soul, de Rhythm & Blues en Boogie uit New Orleans en Blues uit Mississippi. Achter het vettige fornuis staan 4 ervaren sterrenkoks:
Roel Spanjers op Hammond orgel & piano maar ook vocals, meestergitarist/zanger Richard van Bergen, Nico Heilijgers op de bass en JJ Goossens achter de drumms. De band maakte in 2002 het album ‘For The sake Of It’ op het Black & Tan label. Naast optredens onder eigen naam maakten ze opnames en tourden ze als begeleidingsband van Amerikaanse artiesten zoals Roscoe Chenier, Byther Smith, Smokey Wilson en Percy Strother. Spanjers maakte deel uit van de Luther Allison Band tot Luthers’ overlijden in 1997. Sunset Travelers is de enige niet Amerikaanse band die ooit op de legendarische Blues Estafette in Utrecht speelde. In 2004 begeleidden ze daar swamp-pop icoon Warren Storm. Een unieke kans om deze band weer eens aan het werk te zien; zij maken momenteel sinds lange tijd weer een tour langs de vaderlandse podia.

The Veldman Brothers
32503367734_d6f6095294_o
The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, vocals) en Bennie (Hammond, blues-harp, vacals) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythm-brothers Fred van der Wende op bass en Han Neijenhuis op drumms. Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met even veel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Colonel Jetski
Colonel Jetski 1
Nederland is een bluessensatie rijker! Colonel Jetski, opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten als Monti Amundson of the Paladins. Line-up bestaant uit Phil Bee (vocals), Guy Smeets (gitaar), Pascal Lanslots (toetsen), Bart Kamp (bass) en Frank Duindam (drumms).

Ameland

Inschepen: Bomkade – Dordrecht (achter Merz)

Tijd: 19:00 uur to 20:00 uur

De cruise duurt van 20:00 uur tot 01:00 uur

Tickets @ € 29,50 via deze link

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: