Mick Kolassa – Taylor Made Blues

Album: MICK KOLASSA – TAYLOR MADE BLUES
Artist: Mick Kolassa
Record Label: Swing Suit Records
Release Date: 02/07/2016

Recensie: Eric Campfens

Hij heeft de smaak te pakken, deze Mick Kolassa. Na ruim vijftig jaar lang de blues te hebben gespeeld bracht hij twee jaar geleden pas zijn eerste album uit. Inmiddels is zijn derde cd “Taylor Made Blues” uitgekomen. De titel is een verwijzing naar Taylor, Mississippi, de woonplaats van Kolassa. Net als op zijn beide eerste cd’s wordt hij ondersteund door het neusje van de zalm van de uit Memphis afkomstige muzikanten. Dat zijn onder meer Jeff Jensen, die de cd ook
geproduceerd heeft, en Bill Ruffino van de Jeff Jensen Band, Eric Hughes, Victor Wainwright en Reba Russell.

Acht van de twaalf nummers zijn geschreven door Kolassa. De vier covers zijn goed gekozen en worden uitstekend uitgevoerd, maar de grote kracht van Kolassa ligt bij zijn eigen nummers. Hij is als geen ander in staat om zijn ideeën en gedachten in woorden te vatten en over te brengen op de luisteraar. De ene keer met humor en dan weer droevig. Een speciale vermelding verdienen nummers als “Taylor Made Blues”, een beschrijving van het rustige leven in zijn woonplaats, “With Friends Like Mine”, waarin hij vertelt blij te zijn met zijn vrienden, en “In The Day” gaat over mensen die terugverlangen naar vroeger, terwijl toen ook alles niet zo goed was.

Na de cd een aantal keer te hebben beluisterd kom ik tot de conclusie dat dit weer een prima werk is van Mick Kolassa.
Een absolute aanrader.

De opbrengt van het album gaat volledig naar de Blues Foundation en wordt verdeeld over twee projecten, namelijk het HART Fund en Generation Blues.

Website: www.mimsmick.com

Tracklist:

  Mick Kolassa Taylor Made Blues

 1. Baby Faced Louise (Mick Kolassa)
 2. Taylor Made Blues (Mick Kolassa)
 3. Prison Song (Graham Nash)
 4. I’m Getting Late (Mick Kolassa)
 5. In The Day (Mick Kolassa)
 6. With Friends Like Mine (Mick Kolassa)
 7. Lungs (Townes VanZandt)
 8. Keep A Goin (Frank Stanton)
 9. Left Too Soon (Mick Kolassa)
 10. Can’t Get Next To You (N. Whitfield, B. Strong)
 11. My Hurry Dome Broke (Mick Kolassa)
 12. Raul Was My Friend (Mick Kolassa)

Tags

Geef hier uw commentaar