ERIC CLAPTON – I STILL DO

Album: ERIC CLAPTON – STILL I DO
Artist: Eric Clapton
Record Label: Universal Records (Bushbranch Records/Surfdog Records)
Release Date: 20/05/2016

Recensie: Eric Campfens

Met zijn nieuwste cd “I Still Do” toont Eric Clapton dat hij er nog steeds is. Net als generatiegenoten Paul McCartney, Rod Stewart, Bob Dylan en de Rolling Stones laat ook hij nog steeds van zich spreken. Na zich weer eens een aantal jaren wat meer in de poprichting te hebben bewogen heeft hij zowaar de weg naar de blues teruggevonden. De productie is in handen van Glyn Johns en als begeleiders horen we mensen als Henry Spinetti, Andy Fairweather Low, Paul Carrack en ene Angelo Mysterioso. Dit was ooit de schuilnaam van George Harrison, maar Clapton weigert te vertellen wie dit is. Volgens hem is het in ieder geval geen oude opname van zijn in 2001 overleden vriend.
Eric Clapton album cover
In zijn geheel is het album een verademing vergeleken met zijn vorige twee studio-cd’s ”Clapton” en “Old Sock”. Het is weer wat rauwer; het softe is er vanaf. Opvallend is het veelvuldig gebruik van de accordeon, iets wat meer verdieping aanbrengt in het gebruikelijke gitaarwerk van de Chicagoblues. Er staan twee zelfgeschreven nummers op, de slowblues “Spiral” en het lichte en swingende “Catch The Blues”. De andere tien nummers zijn covers van o.m. Leroy Carr, Bob Dylan, Skip James, (uiteraard) Robert Johnson en ook twee van Claptons grote held J.J. Cale. Het geluid is aangenaam, het klinkt gewoon lekker. Bijzonder fraai vind ik zelf Dylan’s “I Dreamed I Saw St. Augustine” en “Somebody’s Knockin’” van J.J. Cale.
Clapton- studio gips
Al met al zijn de scherpe kantjes er bij Eric Clapton wel af. Verwacht geen vuurwerk of gitaristische hoogstandjes. Dat heeft hij ook niet meer nodig. Een prima album met lekkere bluesgetinte nummers.

Clip Spiral:

Tracklisting:

 1. Alabama Woman Blues
 2. Can’t Let You Do It
 3. I Will Be There
 4. Spiral
 5. Catch The Blues
 6. Cypress Grove
 7. Little Man, You’ve Had A Busy Day
 8. Stones In My Passway
 9. I Dreamed I Saw St. Augustine
 10. I’ll Be Alright
 11. Somebody’s Knockin’
 12. I’ll Be Seeing You

Website Eric Clapton

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: