1e Brews-n-Blues @ Eusebiuskerk – Arnhem 20 November

Brews-n-Blues presenteert: ‘BLUES IS OF THE DEVIL’
Op vrijdag 20 november zal in de Eusebiuskerk in Arnhem voor de eerste keer het theaterspektakelstuk Blues is of the Devil worden opgevoerd. Niet minder dan 25 topmuzikanten uit Amerika en Europa zullen het podium betreden waaronde: Big Daddy Wilson, Archie Lee Hooker, Lola Gulley, Ian Siegal, Robbert Fossen, Big Bo en verteller Marc Stakenburg.

groot bnb

Blues is of the Devil neemt de bezoeker mee naar het diepe zuiden van Amerika, het gebied onder Memphis waar de ‘duivelse’ blues en de religieuze gospels op gespannen voet met elkaar staan. We volgen het verhaal van de kleine Leon die van het platteland naar de grote stad trekt en wordt heen en weer geslingerd tussen goed en kwaad, blank en zwart, de blues en de gospels. Te laat realiseert hij zich dat de muzieksoorten eigenlijk uit dezelfde –Afrikaanse- bron komen en alles met elkaar te maken hebben.
In de voorstelling Blues is of the Devil, die 5 uur duurt, beleeft de bezoeker allerlei vormen van authentieke Amerikaanse muziek; onversneden Delta blues, zwarte gospels, ruige grote stads Rhythm & Blues en intieme nachtclub jazz. Een avond die zich afspeelt in The Mississippi Delta tussen de jaren ’50 en ’70 van de vorige eeuw. Het verhaal van de opgroeiende Leon en zijn leven in de rauwe omgeving van armoede, racisme en werkloosheid, maar ook van zijn hoop op een betere toekomst.
Betreffende het programma vrijdag….
De kerk opent om 19:00 uur haar deuren, de bezoekers worden verwelkomd met een passende muzikale omlijsting.
Stipt om 19.30 uur begint de show, het verhaal…
In het eerste deel van de show kan het publiek zitten en wordt men meegenomen in het verhaal wat Marc Stakenburg vertelt, omlijst met passende gospel en blues door diverse muzikanten.
Op het kleine podium zullen Richard van Bergen en Gait Klein Kromhof tijdens de pauze en podiumwisselingen optreden.
Het publiek heeft tijd voor een hapje, drankje en praatje terwijl een groot deel van de stoelen wordt weggehaald om zo een een lossere sfeer te laten ontstaan.
Na de pauze pakt Marc Stakenburg de rode draad het verhaal weer op en zullen achtereenvolgens Big Daddy Wilson Band, Lola Gulley Band en Archie Lee Hooker & Ian Siegal (+ band) de muzikale invulling doen. Natuurlijk eindigt zo’n avond met een wervelende ‘Grande Finale’ rond de klok van 01.00 uur.
Aanvang 19:30 uur, Eusebiuskerk, Kerkplein 1, 6811 EB Arnhem
Kaarten à € 22,50 zijn te verkrijgen via deze link

12238052_742319469231860_3753679737511357165_o
LINE UP (in alfabetische volgorde):
Archie Lee Hooker
Big Bo Brocken
Big Daddy Wilson
Cosmea Panka
Dave Warmerdam
Delano Londt
Eduard Nijenhuis
Floris Windey
Gait Klein Kromhof
Ian Siegal
Lola Gulley
Marc Stakenburg
Pascal Lanslots
Peter Struijk
Peter van Merode
Richard van Bergen
Rob Ruijter
Robbert Fossen
Robbert Tuinhof
Stefan Decoene
Tamara Spithorst
Wil Hermens
En misschien nog wel meer…..

Meer informatie: www.brews-n-blues.com

Bekijk de promofilm hier
Blues is of the Devil is onderdeel van ‘Arnhem Alive’, een driedaags evenement in de Eusebiuskerk.
Op zaterdag is er een soul/disco avond met de naam ‘The Soul Factory’ en op zondag zal er onder de naam ‘Sunday Lounge’ een Ibiza-/hippiemarkt zijn. Arnhem Alive is een samenwerking van ‘Brews-n-Blues’, ‘Blues Events’ en ‘Kone Advies & Organisatie’.

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: