1e Amstelveen City Blues, niet te missen voor bluesliefhebbers ! 

Er is een nieuw festival in bluesland en wel in Amstelveen!

Zaterdag 28 november a.s. wordt de Amstelveense schouwburg omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende podia van deze schouwburg zullen nationale en internationale artiesten je laten genieten van (rhythm &) blues, roots rock ‘n roll en blues-folk van de bovenste plank.

De festivalorganisatie mag trots zijn op zijn programmering waarvan de volgende artiesten deel van uit maken.
20541631213_df91c38c02_o
Nikki Hill (USA)
Deze opvallende verschijning, afkomstig uit Durham, North Carolina, noemt haar muziek ‘Roots Rock ‘n Roll’ en wij vertalen dit naar een combinatie van blues, rock ‘n roll, R&B, gospel en rockabilly. Nikki zal, naast een optreden met haar volledige band, speciaal voor Amstelveen City Blues een uniek duo-optreden verzorgen met gitarist (en echtgenoot) Matt Hill. Zoals ze zelf zegt: ‘It’s intense, it’s raw, it’s REAL… it’s rock and roll!’

Jarekus Singleton & Sax Gordon (USA)
Deze heren doen onder de naam New Blues Generation de Europese podia aan, met als enige Nederlandse optreden Amstelveen City Blues. Jarekus is een snel rijzende ster in bluesland en maakte met zijn eerdere optredens in Europa reeds grote indruk. Samen met supersaxofonist Sax Gordon vormt hij een unieke en explosieve combinatie!
21036133740_55ecfa2cbf_o

Jason Ricci & The Bad Kind (USA)
feat. Enrico Crivellaro (IT)
Jason Ricci is voor bluesliefhebbers zeker geen onbekende naam. Hij toerde zowel met zijn eigen band als met veel grote bluesartiesten al over de hele wereld. Van 2002 tot 2011 gaf hij met zijn band ‘Jason Ricci & New Blood’ gemiddeld meer dan 300 optredens per jaar. Hij won een Muddy Waters Award (2005), een Blues Music Award als beste bluesharpspeler (2010) en een Grammy voor zijn inbreng op een album van Johnny Winter (2015). Na een aantal jaren te hebben gevochten tegen drank- en drugsverslaving is Jason nu helemaal terug. Voor het eerst in jaren is hij weer in Nederland te bewonderen: op Amstelveen City Blues!

Blackberry ‘n Mr. Boo-Hoo (F)
Terwijl Blackberry op 5-jarige leeftijd door zijn vader al in aanraking kwam met John Lee Hooker, deed Mr. Boo-Hoo eerst ervaring op in een punkband om uiteindelijk toch zijn hart te verpanden aan blues. Uiteindelijk vonden ze elkaar en zorgen ze nu, slechts gewapend met gitaar, mondharmonica en hun onmiskenbare ‘wooden stomp boxes’, voor authentieke low-down dirty Mississippi blues!

8625073314_2fec4f67f5_o
Doghouse Sam & his Magnatones (B/NL)
Zonder twijfel DE blues & roots-sensatie van de lage landen. Zij speelden reeds op alle grote bluesfestivals en zullen het zeker niet nalaten om ook in Amstelveen een onuitwisbare indruk achter te laten met hun eigen en energieke benadering van de blues!

Dollar Bill & His One Man Band (UK)
Dollar Bill & His One Man Band is met recht een fenomeen te noemen. Hij zingt en speelt gitaar, drums en bluesharp en creëert daarmee een sound die onmogelijk lijkt om door één persoon te worden gemaakt. Rockin’ stompin’ blues: een sensatie om te horen én te zien. Stilstaan is gegarandeerd onmogelijk!

Het volledige tijdschema vind je hier.

Aanvang 19:30 uur tot ver na middernacht….

Kaarten à € 36,50 via deze link

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: