Jeff Beck betovert het nieuwe Vredenburg

Het is alweer bijna vier jaren geleden dat de britse gitaarvirtuoos Jeff Beck met een nieuwe band aantrad in een uitverkocht Vredenburg aan de Leidsche Rijn in Utrecht [Lees ook: “Jeff Beck veroorzaakt beroering en ontroering“] . Op 25 mei a.s. treedt hij op in het nieuwe Tivoli/Vredenburg in de Ronda-zaal. Met weer een nieuwe band! Jonathan James, ooit als klein jongetje begonnen als drummer in een gospelkoor, nu een gevierd jazz-drummer die vele grote artiesten heeft bijgestaan in de rythme-sectie. Sinds 2013 speelt Jonathan drums in de band van Jeff Beck. De rythme-sectie wordt aangevuld door de extravagante bassiste Ronda Smith, die er ook in 2010 bij was. Jazz gitaar virtuoso Nick Meier geeft extra kleur aan deze bizondere band. De vraag is of violiste Lizzie Ball, die eerder in deze tour deel uitmaakte van de band ook in Utrecht acte de presence geeft.

The-Jeff-Beck-Band-2014

De Engelse gitarist Jeff Beck heeft in zijn vijftigjarige carrière met alle groten der aarde gewerkt, dwars door alle stijlen en tijdperken heen. Hij begon zijn muzikale leven in 1965 als bluesrocker in de legendarische band The Yardbirds en maakte zich daarna nog veel andere genres eigen. Maar of hij nu jazz, fusion, blues of progressive rock speelt: je herkent Jeff Beck meteen aan zijn soepel in elkaar overvloeiende tonen en ongekende gevoel voor harmonie en melodie. Inmiddels is Beck zelf natuurlijk ook al lang een grote der aarde – niet voor niets is hij twee keer opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame!  Zijn doel is om de concertbezoekers te laten vergeten dat hij gitaar speelt: “I don’t understand why some people will only accept a guitar if it has an instantly recognizable guitar sound,” vertelt Beck. “Finding ways to use the same guitar people have been using for 50 years to make sounds that no one has heard before is truly what gets me off. I love it when people hear my music but can’t figure out what instrument I’m playing. What a cool compliment.” Dus doe op 25 mei a.s. je ogen dicht en laat je meevoeren naar de betoverende geluidswereld van Jeff Beck !

TivoliVredenburg
Deze show vindt plaats in de Ronda (inderdaad, de zelfde naam als de voornaam van de bassiste van de Jeff Beck Band!) een van de vijf zalen van TivoliVredenburg. Hoewel er 2.000 bezoekers in de Ronda kunnen is het een intieme zaal geworden. Altijd dicht bij de artiest door de korte afstand tot het podium. De zaal heeft een groot balkon. Van binnen heeft de zaal een mooie bronzen bekleding. De buitenkant van de zaal is herkenbaar aan zijn bronzen ronding. Check deze link voor meer informatie en foto’s van de zaal en klik hier voor de route naar TivoliVredenburg. Benieuwd naar waar de naam Ronda vandaan komt? Lees het hier.

_G204528_filtered1toplinen-border