Golden Earring houdt traditie hoog in de HMH

Het is december, maand van tradities waarin sinterklaas en kerstmis domineren, maar ook andere tradities worden hoog gehouden. Zo luisteren we -bijvoorbeeld- allemaal naar de Top 2000. Onlangs nog waren Rinus Gerritsen en George Kooijmans te gast bij Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis in de tv-quiz van die Top 2000. Jaja, Neerlands Rock-icoon The Golden Earring dragen hun steentje bij aan de traditie-maand. Zo organiseren ze zelf een jaarlijks concert in de Heineken Music Hall. Dit jaar weer op 13 december 2013 (klik hier voor details).

Na de oprichting van de Golden Earrings in 1961 door George Kooijmans en Rinus Gerritsen beginnen de heren in 1963 met optredens. In 1965 werd het eerste album ‘Just Earrings’ uitgebracht. Voor vrijwel alle tot nu uitgebrachte albums (meer dan dertig), zijn Gouden of Platina exemplaren ontvangen. Nadat Barry Hay in 1968 de band komt versterken veranderen ze van Haagse beatband naar de meer ruige en swingende rockband zoals we ze nu kennen. Sindsdien zijn de optredens ongekend succesvol en werden vele landen waaronder Amerika (13 tournees), Duitsland en andere landen in Europa aangedaan. In het najaar van 1993 startten de Theatershows onder de naam “Golden Earring Unplugged”, welke vanaf het eerste begin volledig uitverkochten.  De hedendaagse shows zijn een belevenis op zich zelf. Geen spoor van enige sleetsheid na vijftig jaar, nee zelfs een onverwachte muzikale energiebundel wordt door de Earring de zaal in gestraald. Oud en jong zingen alle nummers uit volle borst mee en schromen niet om op overtuigende wijze blijk te geven van het plezier wat een ieder aan deze concerten beleeft. Kortom, een boemerang effect, het werkplezier op de bühne versterkt het genot in de zaal en omgekeerd!

En zo staan de ‘Godfathers’ van de Nederlandse Rock-’n-Roll op vrijdag 13 december a.s. weer (voor de zoveelste maal) in de Heineken Music Hall, hun 48-ste show alweer dit jaar. De levende Rocklegendes kunnen nu, na ruim 50 jaar aan de top te staan, putten uit een lange reeks van hits. De wereldhits “Twilight Zone” en “Radar Love” vervelen nooit. Of geniet van “The Devil Made Me Do It” met Bertus Borgers op sax. Maar ook ‘Tits ‘n Ass’-titels komen voorbij met typische ruige vette Earring-sound als “Identical“, “Still Got The Keys To My First Cadillac” of de mooie ballad “What Do I Know About Love” danwel het meer southern rock-achtige “Avenue of Broken Dreams“.  Een show die je gewoon niet mag missen!

Support act is Soul Sister Dance Revolution.

Soul Sister Dance Revolution maakt sinds de broeierige zomer van 2009 de Nederlandse podia onveilig met hun stevige alternatieve indie rock. De desert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken Soul Sister Dance Revolution tot een energiek collectief, met een eigenwijze sound.