Nick Cave and the Bad Seeds kick off European tour

Concert aankondiging: op Maandag 4 en Zondag 17 november 2013 spelen Nick Cave & the Bad Seeds in de Heineken Music Hall;  Aanvang: 20.00 uur; Tickets: € 50,00 – (ex. serv. kosten); Foto’s: Arjan Vermeer [The Blues Alone?]

Dat de Alpha tent verre van vol stond tijdens het concert van Nick Cave & the Bad Seeds tijdens Lowlands 2013, zegt meer over het Lowlands publiek dan over de Australische singer/songwriter. Terwijl andere tenten stampvol stonden bij nietszeggende dance-acts, gaven Nick Cave & the Bad 1287735519_resizedSeeds voor de échte liefhebbers een puik concert die avond! En gelukkig komen ze dit jaar nog terug naar Nederland voor een optreden in de Heineken Music Hall. Het optreden dat gepland staat op zondag 17 november a.s. was dan ook binnen no-time uitverkocht. Vandaar dat besloten werd om nog een tweede concert te organiseren op maandag 4 november. Hiervoor zijn nu nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Vijf jaar na hun laatste album ‘Dig, Lazarus, Dig!’ heeft Nick Cave & the Bad Seeds ook weer nieuw werk uitgebracht. Na rauwe rock in zijn puurste vorm met het side-project Grinderman besloot Nick Cave het volume weer wat terug te schroeven. ‘Push The Sky Away’ (2013) is een prachtige, introverte plaat waar de gitaren meer naar de achtergrond zijn geschoven. “I enter the studio with a handful of ideas, unformed and pupal; it’s the Bad Seeds that transform them into things of wonder”, meldt Nick Cave over het tot stand komen van zijn nieuwste album.

Al sinds jaar en dag ontpopt Nick Cave zich tot een nauwelijks in te tomen workaholic. Naast het opnemen van rockplaten met The Bad Seeds vindt hij tijd om soundtracks te componeren, filmscripts te schrijven en een succesvolle tweede roman te publiceren. En die topvorm hoor je ook terug op het podium. Cave staat bekend om zeer intense en ontroerende shows, breekbaar en angstaanjagend tegelijk. Veel ingetogen materiaal van ‘Push The Sky Away’ zal in de twee HMH concerten aan bod komen. Maar The Bad Seeds, die inmiddels de 50 jaar alweer ruim zijn gepasseerd, weten ook nog altijd als geen ander hoe ze het stof uit de versterkers moeten blazen!

Lees om in de stemming te komen nog eens onze Grinderman concert review: smakelijke sound als een dikke hete brei! En zie ook: Nick Cave schrijft scenario en soundtrack voor ‘Lawless’.

Het concert op 17 november is reeds uitverkocht, maar voor 4 november a.s. zijn nog kaarten verkrijgbaar !!!

%d bloggers like this: