Wandelen door Huntenpop 2013: Aw’t maer dreuge holt!

Sfeerverslag van Huntenpop op zaterdag 24 augustus 2013. Review door Arjan Vermeer en Marjoly Makkinga met foto’s van Marjoly Makkinga. Foto van Ilse de Lange door Arjan Vermeer.

Ook op de 24e editie van het Achterhoekse Huntenpop Festival wordt de eerste festivaldag voornamelijk besteed aan lokale en cover-bands. Wij hebben er dan ook voor gekozen omBLØF Huntenpop 24-08-2013(17)-BorderMaker de tweede dag het festival te bezoeken. We hadden geen speciale voorkeur of keuze en besloten dan ook om gewoon door het festival terrein te wandelen. De meeste aandacht gaat bij de bezoekers van dit festival voornamelijk naar Mainstage (Rabo Stage) en dus beginnen wij daar ook onze wandeling die zaterdagmiddag. Gelukkig probeerde het zonnetje door te breken. Bløf maakte daar dankbaar gebruik van en opende het Huntenpop Festival op de Rabo stage met veel fans die zichtbaar genoten van de Zeeuwse band.

Tussen de optredens door liep het hele veld eigenlijk leeg naar de drie tenten waar ook optredens werden verzorgd of naar de markt met leuke kraampjes en eetgelegenheden. Wij keerden toch maar weer terug naar de Rabo Stage alwaar de Tenement Kids hun opwachting maakten. We maakten in 2008 al kennis met de Tenement Kids op het Wateringse WaterpopFestival. Toen nog een alternatieve rockband met punk achtergrond rond zanger/gitarist Gijs Wilbrink. Tegenwoordig halen de ‘Kids’ hun inspiratie vanuit muziek uit het zuiden van Amerika, van bands zoals Drive-By Truckers. En mede door de inbreng van toetsenist Joël Agterbosch waren er zelfs soul-invloeden hoorbaar in de vernieuwde alternatieve Southern rocksound van de Kids.
Tenement Kids 24-08-2013(10)-BorderMaker

We blijven rondhangen op het hoofdveld om het Nijmeegse Navarone te zien en horen. Ze trekken veel publiek tijdens een dynamisch optreden. Er is veel interactie met het publiek niet in de laatste plaats veroorzaakt door zanger Merijn van Haren. Je kunt ook aan de band merken dat ze met plezier staan te spelen. Een band die we zeker in de gaten gaan houden!

Navarone 24-08-2013(15)-BorderMaker

Uiteindelijk overwinnen we onze schroom en slenteren naar het 3FM Serious Talent Stage -voor het eerst dit jaar op Huntenpop- voor het optreden van Mister and Mississippi. Ook bij Huntenpop is er oog voor nieuw en jong talent. En daar hoort Mister and Mississippi zeker bij. Ze waren ook al te zien en horen op het Zwarte Cross festival eind juli, maar dat mocht de pret niet drukken. Het 3FM-podium is de perfecte ambiance voor deze -soms dromerig aandoende- folk muziek. De oudere jongere muziekliefhebbers krijgen onmiddelijk associaties met de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Maar daarmee zou je de band erg te kort doen. De muziek is onvoorstelbaar hedendaags. Zelfs covers, zoals Get Lucky van Daft Punk, krijgen een eigen(tijds) jasje waarmee Maxime, Samgar, Danny en Tom hun creatieve kwaliteiten onthullen. Je vraagt je eigenlijk af waarom dit kwartet nog op het ‘Talent’-stage staat.

Mister and Mississippi 24-08-2013(8)-BorderMaker

Na deze muziek-oase keren we -onvermijdelijk- weer terug naar de Rabo stage. Tijd voor  The Hoax! Deze bluesrock band uit Whiltshire bestaat uit klasbak-muzikanten die garant staan voor energieke live optredens. Onlangs nog een nieuw album uitgebracht, Big City Blues, zijn The Hoax begonnen aan een europese tournee, waarvan het optreden op Huntenpop de eerste in Nederland is. op 31 augustus staan ze ook op Westerpop in Delft, vervolgens bij Bluesrock Tegelen (7 sept) en in de Boerderij in Zoetermeer. Alhoewel het zonnetje heeft toegegeven aan wat regenwolken blijven de diehard fans staan om te blijven kijken. Zanger Hugh Coltman, gitaristen Jesse Davey en Jon Amor, bassist Robin Davey en drummer Mark Barrett laten zich niet onbetuigd en geven de fans waar voor hun geld.

The Hoax 24-08-2013(2)-BorderMaker
Ook de fans van Ilse DeLange hebben er geen problemen mee om de regen te trotseren voor hun favoriete artiest. Het veld staat dan ook vol terwijl de regen met bakken uit de lucht komt. Van een (elk) optreden van Ilse krijg je voornamelijk positieve energie. Dat komt niet alleen door haar muziek en haar mooie stem maar ook door haar blije houding op het podium. Ze weet haar fans dan ook echt te bereiken.  Samen met haar uitstekende band maakt ze er dan ook een geweldig en feestelijk optreden van.
IMGP2594cr-border
We besluiten onze Huntenpop-wandeling met het optreden van Ed Struijlaart, beter bekend als ED. Deze singer/songwriter speelt een kleine akoestische set in een heerlijke relaxte sfeer. Het publiek danst mee op de muziek of geniet met een drankje op het veld van de Hunten-stage. Heerlijk om even bij te komen van het muziek geweld van deze zaterdag op Huntenpop.
Ed Struijlaart 24-08-2013(1)-BorderMaker
Alhoewel de middagzon in de avond vervangen is door regenachtig weer bleef iedereen genieten van alle optredens tijdens deze 24e editie van het Huntenpop Festival. Wij danken de Festival organisatie dan ook voor deze heerlijke muzikale wandeling! Volgend jaar zullen we zeker weer aandacht aan dit gezellige festival besteden. En voor wat het weer dan betreft: “Aw’t maer dreuge holt
.

3 thoughts on “Wandelen door Huntenpop 2013: Aw’t maer dreuge holt!”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: