Blues aan Zee viert koperen jubileum landinwaarts met Barrelhouse en Smokin’ Cadillac.

Barrelhouse en Smokin’ Cadillac spelen a.s. donderdag 29 augustus van af 20.30 u. in de Spiegeltent op het Van Tijnplein  in Naaldwijk

Ger Bus - Mozilla Firefox_2013-08-26_22-55-02

Een Blues aan Zee verjaardag is altijd een goed excuus om een band uit het topsegment te presenteren. Zo hebben bijvoorbeeld Cuby & the Blizzards, Jan Akkerman en Dana Fuchs eerdere verjaardagsfeesten van Blues aan Zee meegevierd. Ook Barrelhouse behoort in dit rijtje thuis, de 4e en 8e verjaardag werd gevierd met deze geweldige band. Logisch dat Barrelhouse, nu met het 12 ½  jarig bestaan van Blues aan Zee, het feest weer compleet maakt.
Augustus is de maand waar in deze mijlpaal bereikt wordt. De Naaldwijkse feestweek is dus een passend moment om dit te vieren. Blues aan Zee is namelijk, na het succes van vorig jaar, ook nu weer uitgenodigd live bluesmuziek in de Spiegeltent te verzorgen. Dit met dank aan het Oranje comité van Naaldwijk die dit in hun schitterende locatie mogelijk maakt.

Voor de Bluesfans uit het Westland en omstreken een unieke gelegenheid om twee uitzonderlijke bluesbands aan het werk te zien. Een door de wolgeverfde en ervaren band als Barrelhouse die de traditionele blues beheerst als geen ander en Westlands belofte voor de toekomst: Smokin’Cadillac die juist de blues in een hedendaags jasje heeft gestoken.

Barrelhouse bestaat al geruime tijd. In ‘74 vond het eerste optreden plaats en kwam de eerste elpee uit. Dat was een bluesy album. Blues bestond toen al meer dan 75 jaar en is sindBH_fb11s het ontstaan natuurlijk veranderd. Maar de essentie van blues is hetzelfde gebleven. Barrelhouse is zich in de loop der jaren continu blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend in de up tempo nummers. De bezetting is onveranderd gebleven, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland.  Na al die jaren is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.

970445_449432698481500_1944183613_nSmokin ‘Cadillac is een Garage Blues band bestaande uit 5 jonge muzikanten die helemaal voor de “Raw Blues” gaan.  Hun wortels liggen in het Westland.  Voortbordurend op oude tradities en blues stijlen brengt de band hun interpretatie van de blues in een boeiende en verfrissende nieuwe manier.  Waardoor er een rauw en no-nonsense versie van de Blues wordt gebracht. Ze spelen met passie en creëren chemie op het podium, kortom een aanwinst voor de Nederlandse Blues Scene.  Smokin ‘Cadillac basis bestaande uit Lesley, Marco en Eric hebben we al meerdere malen op de Blues aan Zee Jamsessies zien schitteren. Een volledige formatie werd gevormd na de komst van Jasper op bas en Peter op drums. De heren vinden het een eer om met dit Blues aan Zee jubileum op het podium te staan en helemaal geweldig dat Barrelhouse in hun voorprogramma staat.

.
Locatie: de Spiegeltent op het van Tijnplein in Naaldwijk. Toegang vrij!!!
Een gratis consumptie voor Blues aan Zee leden! (het muntje krijg je van Joke)

Programma:
20.30 u. aanvang
21.00 u. Barrelhouse
23.00 u. Smokin’ Cadillac

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: