Hidden From View: The Onthulling van Gingerpig in Mezz, Breda

7 april a.s. in de MEZZ, Breda: The unveiling of … the new Gingerpig album: Hidden From View met als  Supportact: Tenement Kids en Guest appearences: Frank Harthoorn van Gorefest, Willem Verbuyst van Vanderbuyst Marjolein Kempen (fluit), George Pelupessy (percussie) en Hammond organist Arno Krijger. Verder zal de Bredase schrijver Mark Verver een stichtelijk woordje spreken. DJ Walter “Mister Roadburn” Hoeijmakers gaat de avond sfeervol omlijsten.

Rockband Gingerpig ging door een bewogen periode en kwam er gelouterd weer uit. Het kwartet werd een trio en herontdekte zichzelf. Met de nieuwe plaat Hidden From View, die uitkomt op het label Suburban, is de band ontketend en gesmeed tot een compact collectief dat klaar is voor de schijnwerpers.

In 2011 verraste Gingerpig de muziekwereld met “The Ways Of The Gingerpig”, een eigenzinnige mix van seventies rock, blues, fusion en metal. TheBluesAlone? ondekte deze veelzijdigheid in de dop al toen ze als voorprogramma van de eerbiedwaardige Robin Trower mochten optreden. We waren toen zo verrast en enthousiast dat we een aparte review aan deze support-act besteden: Gingerpig, Eclectische muziek op architectonische wijze ! Hun eerste plaat, “The Ways Of The Gingerpig”, oogstte lovende kritieken, maar voor menigeen leken de wegen van Gingerpig bijna te veelzijdig. Een geheimtip onder kenners, maar moeilijk te etiketteren, iets waar de titel van de nieuwe plaat een directe verwijzing naar lijkt te zijn.

Toen de toetsenist de band verliet in 2012, stond de band voor de keuze: doorgaan als trio of een vervanger zoeken. Na de opnamen als driemanschap voor het nummer Ugly Heart in april 2012, werd besloten voortaan zonder toetsenist te spelen. De band ging terug naar de essentie en begon te werken aan meer rock- en songgericht materiaal. Hidden From View is het resultaat: negen nummers die op de plaat pakkend zijn en live stevig overeind blijven.

De afgeslankte band is een hechter collectief geworden dat ook hechter speelt. Gingerpig is klaar om de essentie die het zelf gevonden heeft naar het publiek brengen. Frontman Bonebakker verwoordt de missie als volgt: ‘Mooie muziek maken, liefde voor muziek laten horen, en dat zo goed mogelijk neerzetten.’

gingerpig-hiddenfromview-500x500

Geef hier uw commentaar