Revelator nieuwe CD Tedeschi & Trucks Band

Nog minder dan een maand voordat het debuutalbum Revelator van de Tedeschi Truck’s Band op 7 juni uitkomt. We kunnen niet wachten totdat we het hele album te horen krijven. Daarom kunnen de Pre-Order Customers alvast een song downloaden. Eerder werd al “Come See About Me” vrijgegeven. Nu is de beurt aan “Don’t Let Me Slide”. Maar dan moet je wel de CD vooraf bestellen in de officiele internetwinkel.

Eigentijdse originele muziek doorspekt met oude invloeden
Revelator is opgenomen in Derek en Susan’s eigen Swamp Raga studio in Jacksonville. Het album is een co-productie van Derek Trucks met producer/engineer Jim Scott (Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Wilco). Revelator is een originele en eigentijdse muziekbeleving waar klassieke invloeden uit de Delta blues, Memphis soul, Sixties rock en Seventies funk naadloos samenvloeien. “Het album is een evolutie van de dingen die we hiervoor gedaan hebben“, aldus Trucks. “Het verschil is dat we alles wat dieper hebben doorgedacht, welke muziek we wilden spelen en wat de songs betekenen. We hebben meer aandacht aan dat hele proces besteed“.  Tedeschi voegt toe: “Deze songs zijn een beslag van onze levenservaring. Of het nu soul-searching betreft, liefdesperikelen, mijmeren over hoop, Revelator gaat over story-telling met muziek. Songs met mooie muzikale structuren en veel inhoud, waar mensen zich heerlijk in kunnen verliezen” zegt Susan Tedeschi, die de meeste songs samen met haar man Derek Trucks heeft geschreven.

Nieuwe Video van TTB
Tedeschi Trucks Band’s concert op 8 April in Atlanta was opgenomen als onderdeel van de Jim Beam Live Music Series, en gedurende een bepaalde periode, 40 minuten van dit concerts zijn te bekijken op de Jim Beam website, met een video interview met Derek en Susan. Je kunt deze video bekijken tot 18 mei !!  We zullen ook -elke dinsdag totdat het nieuwe album uitkomt, een nieuwe video van ‘the making of Revelator’ plaatsen op ons Youtube channel.

TTB  op het North Sea Jazz Festival
Op zaterdagavond 11 juli a.s. kunnen we de Tedeschi Trucks Band aanschouwen op het fameuze North Sea Jazz Festival.

[edit: Read our review here: Revelator: een mooie start van een nieuw huwelijk ]

Tracklist Revelator:
1. Come See About Me
2. Don’t Let Me Slide
3. Midnight In Harlem
4. Bound For Glory
5. Simple Things
6. Until You Remember
7. Ball And Chain
8. These Walls
9. Learn How To Love
10. Shrimp And Grits (Interlude)
11. Love Has Something Else To Say
12. Shelter

www.tedeschitrucks.com

%d bloggers like this: