2024 goed inluiden? Kom op 27 Januari naar de Blues Festival Night in Zoetermeer!!!

In deze tweede editie van de Blues Festival Night staat het Zoetermeerse Stadstheater voor wederom in het teken van geweldige bluesmuziek. Een groots indoorfestival waarbij stil zitten bijna onmogelijk zal zijn. Er staan welklinkende namen uit binnen- en buitenland op de line-up. Zo zien we o.a. onze eigen Little Steve & The Big Beat, Cleanhead & Barefoot en de Robbert Fossen Band maar onze zuiderburen zijn ook vertegenwoordigd met Nederlands/Belgische het duo Tom’s Place. De internationale ‘touch’ komt van Brit Danny Bryant en van de Amerikaanse blueszangeres Kat Riggins.

Cleanhead & Barefoot

John Zwetsloot en Michael Breukers vormen samen Cleanhead & Barefoot en zij brengen een aanstekelijke, akoestische mix van muziekstijlen uit Amerika. Het repertoire varieert van blues uit de ‘Windy City’ Chicago tot Cajun & Tex Mex van de zuidelijke staten Louisiana en Texas. Deze muzikanten gaan tijdens hun muzikale reis bovendien regelmatig door tijdzones. Hierbij bewerken de muzikanten blues-songs van Robert Johnson, Zydeco-repertoire van Clifton Chenier en geven ze diverse zestiger jaren hits een Cajun-sfeer.

Blind B & The Visionairs

Blind B’ & the Visionairs is een project van Bart Kamp. In deze band verzamelt hij wisselend het crème de la crème van blues musici uit de Lage Landen, om enkele namen te noemen, Jody van Ooijen, Frank Duindam, Richard van Bergen, Patrick Cuijvers en Boy Vielvoye. Voor het optreden op tijdens deze Blues Festival Night komt bassist Bart Kamp met Boy Vielvoye vocals/blues-harp, Frank Duindam op drumms en Richard van Bergen op gitaar en vocals naar Zoetermeer. Eén ding is zeker u staat een optreden te wachten waar muziek gemaakt met veel passie hoogtij vieren!

Kat Riggins

Kat Riggins komt uit Miami en wordt begeleid Little Boogie Boy op gitaar, Jan de Ligt op sax, Brian Kruit op bass en Andreas Carree op drumms. Tot 2015 was Kat Riggins nog volledig onbekend in Nederland en Europa maar daar kwam snel verandering in nadat King Bee Music Agency een tour in de Benelux, met o.a. optredens in de North Sea Jazz Club Amsterdam en een optreden in Boxmeer op Blues Alive voor haar wist te realiseren. De tam-tam binnen de blues-scène was door haar passievolle shows in werking gezet en in 2017 kwam ze weer terug voor een aantal optredens, waaronder een in Grolloo, habitat van Johan Derksen. Die zag haar en ter plekke werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’. Tussendoor was ze zelfs meerdere keren in het populaire tv-programma Voetbal Inside te zien. Inmiddels is ‘kittige’ Kat en haar muziek in menig Nederlands blueshart gesloten. Ondanks haar drukke schema in de Verenigde Staten is zij jaarlijks te vinden op tal van podia in Europa. Begin 2020 tekende Kat Riggins een prachtig platencontract bij Gulf Coast Records (Mike Zito) waar ‘Cry Out’ en ‘Progeny’ wereldwijd uit werden gebracht.

Little Steve & The Big Beat

Little Steve & The Big Beat een hebben ondanks hun gemiddelde jonge leeftijd al een gerenommeerde reputatie in binnen en buitenland weten op te bouwen. De band stonden op diverse grote podia van concertzalen als van festivals in binnen en buitenland zoals Blues Peer, het Franse Seven Nights To Blues en Nuit Du Blues maar ook Zwarte Cross. De band werd in 2015 genomineerd voor de Dutch Blues Awards in de categorie Beste Band, Beste Zanger én Beste Drummer. De band bestaat naast frontman Steven van der Nat op gitaar en zang uit blazerssectie Martijn van Toor en Evert Hoedt, Bird Stevens op de bass en Jody van Ooijen op drumms. Verwacht rhythm ‘n blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritmesectie. Little Steve & the Big Beat creëert een eigen sound waarbij stilstaan geen optie is.

Tom’s Place

Tom’s Place zijn een Nederlands/Belgisch duo. Het duo bestaande uit Tom Verhoeven vocals/blues-harp afkomstig uit het Belgische Baarle Hertog en Tilburger Pieter Place die de gitaar en de percussie voor zijn rekeningen neemt kennen elkaar van de band The Antone’s (finalisten Dutch Blues Challenge 2014). Als sidestep hiervan ontstond het duo Tom’s Place waarmee de mannen in 2018 dan weer de finale van de Bélgische Blues Challenge wisten te behalen. In Tom’s Place horen we vooral hun gezamenlijke liefde voor de vooroorlogse bluesstijlen. Pieter en Tom verenigen in Tom’s Place het noorden en het zuiden van de VS in zowel bekende nummers als eigen werk. Ze blenden het geluid van Chicago en de Delta op een volstrekt eigen authentieke manier. Hun sound is zowel voor de doorwinterde bluesliefhebber als voor de met dit genre wat minder bekende, een mooie belevenis.

Danny Bryant

Het Britse muziekblad The Blues Magazine, noemde Danny Bryant een “national blues treasure”, een titel die hij onvermoeibaar en met passie heeft weten te verdienen. Deze titel weet hij al jaren met verve te verdedigen ondanks zijn dat hij nog ‘maar’ 43 is. King Bee Agency wist jarenlang in de Benelux vele zalen voor de Brit uit te verkopen maar ook door de rest van Europa deelde Bryant tijdens talloze optredens op grote festivals het podium met o.a. Peter Green, Carlos Santana en zelfs Buddy Guy. De Danny Bryant Band (eerder met vader Ken the RedEye Band) heeft over de jaren heen in de hele wereld een vaste fan-base weten op te bouwen en ook in Zoetermeer zal hij met zijn kersverse album ‘Rise’ onder de arm het Stadstheater met zijn vertolking van de bluesrock op haar grondvesten laten schudden.

Robbert Fossen Band

De band rond Robbert Fossen dateert alweer uit 2006 maar heeft heel wat wisselingen gekend. Echter speelstijl het repertoire is nog immer ongewijzigd gestoeld op de Chicago Blues, maar door de inbreng van o.a. jong talent horen we tegenwoordig ook steeds vaker werk dat geïnspireerd is door Tony Joe White. Maar zoals vanouds blijft zanger Robbert Fossen ook rhythm & blues, Gospel en soul werken ten gehore brengen. De band huist de Blues Award winnaars Robbert Fossen Beste Blues Vocalist (2014) en Eduard Nijenhuis Beste Blues Drummer (2016). Ook wist Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge te winnen en mocht hij Nederland op de International Blues Challenge van Memphis vertegenwoordigen waar hij zelfs in de finale komen. De RFB bestaat naast naamgever vocalist/gitarist Fossen uit Lothar Wijnvoord op gitaar, Ivan Schilder op toesten en de ritme-sectie is zoals vanouds Eduard Nijenhuis op drumms en Jan Markus op bass.

Blues Festival Night vindt tegelijkertijd plaats in de Grote Zaal, de Kleine Zaal en het theaterrestaurant STAGE kitchen & café. Het programma per locatie wordt later bekendgemaakt. Tijdens het bestelproces kiest u wél een stoel in de Grote Zaal, maar gedurende de avond kunt u naar de Kleine Zaal, het restaurant en weer terug naar de Grote Zaal verplaatsen om andere muzikanten te zien. Ondanks de stoelkeuze geldt overal vrije stoelkeuze!!!

Met het ‘nagenietarrangement’ biedt het Stadstheater na de voorstelling een speciaal gereserveerde tafel aan in het restaurant STAGE kitchen & café. Onder het genot van een glas cava of een ander drankje naar keuze worden er luxe borrelhapjes geserveerd. U voegt het nagenietarrangement toe tijdens het bestelproces.

Wanneer? Zaterdag 27 Januari 2024

Aanvang? 20:00 uur

Waar? Stadstheater Zoetermeer
Theaterplein 10
2711 EK Zoetermeer

Tickets @ € 27.00 Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: