*-*AANBEVOLEN*-* Blaublues 11 Nov. ’23 a.s.!!

Al tweeëntwintig jaar wordt er in Haringe – BE een bluesfestival georganiseerd, BLAUBLUES, dat zichzelf aanprijst als één van de beste en weinige bluesfestivals in België die de blues nog hoog in het vaandel draagt. Op 11 November 2023 a.s. vindt de drieëntwintigste editie plaats in zaal De Levaard van Haringe in West-Vlaanderen – Belgie. Eén keer per jaar wordt De Levaart voor deze gelegenheid omgebouwd tot één grote bluesbar voorzien van allerlei standjes en uiteraard heel veel sfeer!!!

THE FREAKY BUDS (FR)

De drieëntwintigste Blaublues editie trapt, letterlijk en figuurlijk, af met de Hard Rockin’ Blues van The Freaky Buds. Gewiegd door de meesters van het genre elektrische blues met een garage-edge, R.L. Burnside, Howlin’ Wolf en The Red Devils putten de Freaky Buds inspiratie uit de neo-bluesscène van onder meer The Black Keys, Rival Sons en ‘GA20’. Zelf noemen ze hun stijl Rockin’ Blues.

Op hun eerste album ‘Hard Days, Fuzzy Nights’ uit 2021 combineren ze hun roots en modernere invloeden in een geheel eigen stijl. Sinds hun ontstaan in 2017 bestaat de groep uit Max Genouel (vocals/gitaar), Hugo Deviers (drumms), Thomas Troussier (bluesharp) en Lonj (gitaar). The Freaky Buds spelen bewust zonder bassist, een directe hommage aan hun roots invloeden de Hill Country- en Delta Blues. De Hard Rockin’ Blues van de Freaky Buds laten je helemaal losgaan! Come on y’all, lets have a freaky party @ Blaublues with THE FREAKY BUDS!!!

JAMES ARMSTRONG (US)

Als vervanger van Ivy Ford is JAMES ARMSTRONG bereid gevonden haar plaats op Blaublues 2023 in te nemen. Gitarist, singer/songwriter James Armstrong krijgt de muziek van huis uit mee; zijn ouders waren gitarist en zangeres. Op jeugdige leeftijd trekt hij al met zijn eerste band door het land, tot in 1997 een ingrijpend incident roet in het eten gooit. Opgelopen verwondingen maken zijn toekomst als gitarist onzeker. Hij vindt echter zichzelf als slide gitarist opnieuw uit en komt in 1998 sterk terug met de cd ‘Dark Night’.

Inmiddels heeft hij een zestal albums op zijn conto. Verwacht van James Amstrong gekaderde blues;  zijn interpretatie is flexibel voert u mee op de ritmes van blues, soul funk en aanverwante stijlen. Het meest recente album van James is het prachtige “Blues Been Good To Me” uit ’17. James Armstrong demonstreert een soort flexibiliteit waarmee hij gemakkelijk en overtuigend kan schakelen van slow blues naar urban-funk naar New-Orleans-grooves naar opzwepende roadhouse-shuffles. JAMES ARMSTRONG is een entertainer pur sang en blijft onvermoeid doorgaan tot zelfs de hardnekkigste stijve hark ritmisch beweegt op Blaublues Haringe!!!

KYLA BROX (UK)

Het is eigenlijk een klein wonder dat Kyla hier nog niet zoveel bekendheid geniet. Kyla Brox is immers wat je noemt gepokt en gemazeld in de bluesscène. Of ze nu op een intiem podium of op een groot festival staat steeds is de media het erover eens, zij is dé grote revelatie. De 43-jarige Kyla Brox kreeg de blues door haar vader, de Britse blueslegende Victor Brox, met de paplepel ingegoten, als tiener maakte zij al deel uit van zijn band. In 2001 besloot ze het onder haar eigen naam te proberen waarna zij uitgegroeide tot één van de beste blues-, soul- en gospelzangeressen van de UK.

Internationale erkenning vergaarde ze door het in 2019 winnen van de European Blues Challenge. Kyla weet de ziel van soul en blues te vangen als geen ander, vermengd met het vloeiende gitaarwerk van Paul Farr, verfijnde bass van Danny Blomeley en in-the-pocket drumms van Mark Warburton voert de KYLA BROX Band je op Blaublues Haringe gegarandeerd naar zwoelere sferen!!!

SARON CRENSHAW (US) & BLIND B’ & THE VISIONAIRS (NL)

SaRon Crenshaw leerde op tienjarige leeftijd gitaar spelen en door al die jaren ervaring is hij momenteel een zeer getalenteerde gitarist. In de jaren zeventig en tachtig was hij bassist bij diverse bands in New Jersey, New York en South Carolina. SaRon deelde het podium met heel wat getalenteerde artiesten, zoals Lee Fields, Roy Roberts, Denise Lasalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson.
Het afgelopen decennium was SaRon heel actief in blues clubs en festivals langs de Oostkust van de USA. In 2010 en 2011 mocht SaRon openen voor B.B. King en Robert Cray. Zijn liefde voor de blues muziek is geïnspireerd door B.B. King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy, om de voornaamste te noemen.

SaRon speelt op een Gibson Lucille gitaar, die door B.B. King eigenhandig getekend is. SaRon heeft drie albums uitgebracht: ‘Tight, Cranky & Loose’ 2009, het dubbel-album ‘Drivin’ 2017 en een live album met Blind B & The Visionairs ‘Goin’ To Get Deep’ 2017. Crenshaw is een krachtige entertainer die nooit bang is om zich in het publiek te mengen. Blaublues Festival Haringe ’23 sluiten we af met Blues zoals Blues hoort te klinken met SARON CRENSHAW & BLIND B’ & THE VISIONAIRS!!!

Locatie: Zaal De Levaard – Haringeplein 7b, 8972 Haringe, België
Tickets: € 23,00 via e-mailadres van Jürgen Lahoutte. Klik jurgen.lahoutte@telenet.be (LET OP: enige mogelijkheid)

Aanvang: 19.45 uur

Deuren Open: 19:00 uur

Overnachten? Klik op deze sites voor meer info. Toerisme Poperinge en Toerisme Watou.
Updates? Houdt de site van Blaublues en de Facebookpagina in de gaten.

1 thought on “*-*AANBEVOLEN*-* Blaublues 11 Nov. ’23 a.s.!!”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: