*-*7 Mei a.s. KOOP DIE KAARTEN NU*-* The Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band @ De Gouden Leeuw – Dongen

The Bob Corritore & Jimi Primetime Smith Band

Met dit gelegenheids collectief bestaande uit Jimi Primetime Smith (gitaar/vocals), Bob Corritore (bluesharp), Tail Dragger (vocals), Johnny Burgin (gitaar/vocals), Brian Fahey (drumms) en Yahni Riley (bass) presenteert Blues Promotion Dongen een volledig Amerikaanse Allstar Band die de liefhebbers van pure Chicago-blues met verstomming zal doen slaan. Dé unieke kans om al deze klasbakken ooit samen op één podium te zien.

Bob Corritore staat in de blues wereldwijd bekend als een vooraanstaand bluesharpist, clubeigenaar, producer, promotor en radio-host. Voor de prestigieuze Blues Music Awards die in mei 2023 worden uitgereikt werd hij maar liefst twee maal genomineerd, één voor het beste traditionele bluesalbum (Bob Corritore & Friends; You Shocked Me) en één als beste mondharmonicaspeler.

Jimi Primetime Smith is een meesterlijke gitarist/vocalist die in diverse blues-stijlen zich als een vis in het water voelt. Corritore en Smith brachten samen een gloednieuw album uit: The World In A Jug.

De nu 82 jarige Tail Dragger is een van de laatste levende legendes van de generatie Chicago blues-artiesten die dit genre groot maakten op mythische plekken als Maxwell Street en de Delta Fishmarket. Met een indrukwekkend charisma brengt deze zanger en entertainer zijn teksten die door merg en been snijden.

Gitarist/vocalist Johnny Burgin behoort tot een van de sterkste hedendaagse Chicagobluesgitaristen en heeft inmiddels al een succesvolle solocarrière. Hij is ook de favoriete begeleider van Tail Dragger.

Brian Fahey is voornamelijk bekend als drummer van de wereldberoemde rootsrock formatie The Paladins. Maar hij is net zo goed een meesterlijke bluesdrummer. Vanuit zijn uitvalbasis Phoenix, Arizona is hij zowat de vaste drummer in Corritore’s club, The Rhythm Room. Bassist Yahni Riley – de zoon van blues veteraan David Riley – vervolledigt het gezelschap.

In een wervelende show zullen al deze mensen beurtelings de rol van frontman op zich nemen, maar zullen ook als begeleiders hun uiterste best doen om hun vrienden te laten schitteren. Het zal een grandioos slot vormen van het bluesseizoen vol onversneden Chicagoblues waarbij Dongen voor en paar uur het Chicago aan De Donge zal zijn.

De support-act is Little Hat, winnaars van de 2022 Dutch Blues Challenge. Little Hat wordt gevormd door gitarist/zanger Willem van Dullemen, zanger/bluesharpist Machiel Meijers en drummer Paolo de Stigter.

Met Little Hat heeft Nederland een er weer een brandende, schroeiende garage-blues-formatie bij. Dit trio musici heeft een reputatie in vorige bluesbands én met enorm veel podium uren. Little Hat bracht een meer dan voortreffelijk album uitbracht Wine, Wiskey & Wimmen. Dit debuutalbum klinkt als onvervalste juke-joint blues uit de vijftiger jaren. Deze plaat is realistisch weergave van hun optredens, ontstuimig, rauw en schurend maar vooral ook opwindend. Dit trio heeft elkaar goed gevonden en laten de blues klinken van hun inspirators o.a. Dennis ”Little Hat” Jones, Jerry McCain, Dr. Ross en Franky Lee Simms. Little Hat blijft trouw aan het originele geluid zoals het bijna een eeuw geleden geklonken heeft. Een primitieve maar tegelijkertijd zeer energieke , dynamische combinatie die zich het best laat samenvatten als ‘Sleazy, Rockin’ Oldscool Blues’ waarin vooral de passie overheerst.

Datum: Zondag 7 mei 2023

Zaal open: 16:00 uur
Aanvang: 16:30 uur

Locatie: Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen

Tickets: Entree € 15,00 klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: