*-*VERWACHT*-* Triggerfinger’s Ruben Block Solo @ De Doelen – Rotterdam

Triggerfinger’s frontman Ruben Block komt naar Rotterdam om zijn solo-project Looking To Glide luister bij te zetten!!

Ruben Block, supertalent en rockster in België en Nederland (én omstreken), is een zanger en gitarist die bekend staat om zijn rauwe stem en bij het grote publiek mede bekend is als voorman van de band Triggerfinger.

Voor zijn solo-project heeft hij een legende geconsulteerd: Mitchel Froom, de Amerikaanse producer die heeft samengewerkt met grote namen als Crowded House, Elvis Costello, Suzanne Vega, Paul McCartney, Los Lobos, Sheryl Crow en natuurlijk Triggerfinger. Froom was destijds stichtend lid van The Latin Playboys, een gelegenheidsgroep met leden van Los Lobos en bedenkers van een rootsy, experimenteel rockgeluid dat Block zeer inspireerde.

Block’s muziek is onvast, soms donker, gevuld met kubistische riffs, kleine vocale refreinen en teksten waarin donkere en lichte vibes elkaar omarmen. Die combinatie van somber- en vrolijkheid werd door Froom mooi omschreven als Ruben’s “instinct to keep the worry out of it, with this project, it was really important that the joy stay in there – even on the darkest songs”. Zo werd het project een album waar muziekliefhebbers zich helemaal in thuis voelen.

Elke song is een ontdekkingsreis; gedetailleerde composities en instrumentals met meerdere interessante lagen, met enerverende rock, als in zijn single ‘Lights’.

Wanneer: Zaterdag 25 November 2023
Locatie: Jurriaanse zaal De Doelen – Rotterdam
Start: 20:30 uur
Prijs: € 28,00 (excl. € 3,50 servicekosten per bestelling)
Tickets klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: