JULI a.s. – Dale Watson in Nederland!!!

DALE WATSON – Als lid van de Austin Music Hall of Fame staat hij naast Waylon Jennings, Willie Nelson en George Strait als een van de beste countryzangers en songwriters uit de Lone Star State komt na een viertal jaren weer optreden in Nederland. Er zijn slechts drie concerten gepland deze zomer in Juli t.w. Enschede, Utrecht en Haarlem.

Dale Watson blijft, sinds hij decennia geleden de Amerikaanse countrybühne betrad, een onafhankelijke, koppige, getatoeëerde outsider die het genre op geheel eigenzinnige wijze benadert: authentiek, met respect voor het verleden, vol humor en met tonnen flair. Met zijn dieprauwe, warme stem die als twee druppels water op die van Merle Haggard lijkt en soms herinneringen aan Johnny Cash oproept, houdt deze ‘honkytonker’ uit het Texaanse Austin vast aan de muzikale waarden uit zijn moeilijke jeugd in Birmingham/AL en later ook Pasadena/TX.

Zijn debuut uit 1995, Cheatin’ Heart Attack, maakte indruk op schrijvers en fans met zijn krachtige songwriting en authentieke Texaanse honky tonk-sfeer. The Truckin’ Sessions uit 1998 was de eerste van een reeks LP’s gewijd aan zijn liefde voor grote vrachtwagens. Dat album werd bijna zijn laatste. In 2000 kwam Watsons verloofde om het leven bij een auto-ongeluk; er kapot van, probeerde Dale Watson zijn verdriet te verdrinken in drank en drugs.

Met zijn hart op zijn mouw en een dikkere huid kwam hij weer terug met het diep treurige eerbetoon ‘Every Song I Write Is for You’. Muziek is altijd zijn middel geweest om zich te wapenen tegen tegenslag. Inmiddels heeft Dale als meer dan 30 albums uitgebracht, en brengt hij zijn beste selectie ten gehore tijdens zijn live-show in

Zelf omschrijft hij zijn muziek als ‘Ameripolitan’, of ‘original music with roots influences’. Pure Americana dus, met fiddle en pedal steel in een prominente rol. Lone Star Honky Tonk a go go! 

06 Jul – Poppodium Twente | Metropool, Enschede. Klik HIER voor tickets

08 Jul – Tivoli Vredenburg, Utrecht. Klik HIER voor tickets

09 Jul – Patronaat, Haarlem. Klik HIER voor tickets

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: