Line-Up HIBF 2023, voor iedereen wat wils!

Hét high-end festival van het noorden. The Blues Alone? mocht er ook al vijf keer bij zijn om van dit festijn verslag te maken en kan dit festival bij onze lezers aanbevelen. Ruim opgezet, tribune voor de bezoekers die het gebodene liever zittend aanschouwen, goed geluid en de belichting is ook van hoog niveau. Catering en faciliteiten van top kwaliteit.

VRIJDAG 09 JUNI:

De Australische blues-rockband The Teskey Brothers brak door in 2017 met debuutalbum Half Mile Harvest, dat het in hun thuisland tot nummer 1 schopte. De opvolger Run Home Slow kwam 2,5 jaar later uit, in 2019, en werd genomineerd voor een Grammy. Tijdens hun gedwongen rust door de pandemie maakten ze maar liefst twee livealbums. In 2023 gaan ze op tournee als door Europa en het Verenigd Koninkrijk en doen op 9 juni het Holland International Blues Festival aan.

De Britse zangeres en gitarist Joanne Shaw Taylor werd in haar vroege tienerjaren werd geïnspireerd tot het spelen van de blues nadat ze Stevie Ray Vaughan, Albert Collins en Jimi Hendrix hoorde. Inmiddels is ze achter in de dertig en bracht ze in 2022 maar liefst twee albums uit. Haar laatste, Nobody’s Fool, werd voorafgegaan door Blues From The Heart: Live. Met tot nu toe negen studioalbums en een stapel muziekprijzen op zak is dit een bluesvrouw om rekening mee te houden.

Als de dochter van een kerkkoordirigent begon Bette Smith al op haar vijfde met zingen. In 2017 bracht ze haar eerste album uit als Bette Smith, Jetlagger, dat meteen jubelende kritieken kreeg. Ze volgde het op met The Good, The Bad and The Bette uit 2020. Tussendoor zong ze op podia en festivals door heel Amerika en Europa.

De band Hearty Har wordt geleid door broers Shane en Tyler Fogerty, allebei op gitaar en zang. Deze psychedelische rockband uit Los Angeles, Californië werd opgericht in 2012 en staat inmiddels bekend om hun opzwepende en rauwe liveshows, waarin moderne psychedelica worden vermengd met klassieke garagerock ’n’ roll. Hun laatste album, Radio Astro, verscheen in 2021.

Met een carrière van meer dan vijf decennia geldt John Fogerty als een van de invloedrijkste muzikanten in de rockgeschiedenis. Hij werd bekend als de leadzanger, leadgitarist en belangrijkste componist van Creedence Clearwater Revival en scoorde inmiddels klassieke hits als Down On The Corner, Bad Moon Rising en Green River. Nadat de band in 1972 uit elkaar ging, begon Fogerty aan een solocarrière. Rolling Stone roemde hem als een van 100 Grootste Gitaristen, 100 Grootste Componisten én 100 Grootste Zangers.

ZATERDAG 10 JUNI:

Christone ‘Kingfish’ Ingram mag dan een jonkie zijn in de blueswereld, hij heeft al een flinke geschiedenis in de muziek. Als tiener trok hij miljoenen views met zijn YouTube filmpjes. Ingram bracht zijn debuutalbum Kingfish uit in 2019 en kwam meteen op 1 binnen in de Billboard Blues Chart, waarna het magazine Rolling Stone hem uitriep tot ‘een van de spannendste jonge gitaristen in jaren’. In 2021 verscheen zijn tweede album 662, dat hem weer jubelende recensies opleverde, én een Grammy voor Best Contemporary Blues Album.

Blood Brothers is een samenwerking van Mike Zito met een ander bluesrock-zwaargewicht: collegazanger en -gitarist Albert Castiglia. Hun album Blood Brothers is in de maak en staat gepland voor januari 2023.

Als succesvolle muzikanten zijn ze aan elkaar gewaagd: bij de Blues Music Awards 2022 won Zito de prijs voor Blues Rock Album terwijl Castiglia die voor Blues Rock Artist mee naar huis nam.

Beth Hart heeft nog steeds een speciaal plekje in haar hart voor ons land – een van de eerste gebieden waar haar bijzondere talent werd opgemerkt. Afgelopen november stond ze nog voor een uitverkochte Ziggo Dome, net als eerder in 2018. Tot nu toe heeft ze elf soloalbums uitgebracht, en drie samen met Joe Bonamassa. Haar laatste, A Tribute to Led Zeppelin, zag het levenslicht in 2022.

Marc Broussard is een Amerikaanse singer-songwriter uit de staat Louisiana. Zijn sound wordt wel omschreven als ‘bayou soul’ of ‘swamp soul’, vanwege zijn roots; zijn Louisiana-afkomst is te horen in de zuidelijke passie waarmee hij invloeden uit gospel, country, blues, R&B en rock verbindt. Na zijn debuut bracht Broussard nog negen albums uit, waarvan drie delen van S.O.S.: Save Our Souls, coveralbums waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Het laatste deel, A Lullaby Collection uit 2019, is zijn laatste album tot nu toe.

Nikki Hill zong gospel in de kerk vanaf haar kinder- tot ergens in haar tienerjaren. Thuis werd ze geïnfecteerd met R&B, soul, pop en hiphop, en zelf ontdekte ze garage rock, rock ‘n’ roll, blues en roots. Ze was zelf verantwoordelijk voor de uitgave en het produceren van haar debuutalbum Here’s Nikki Hill uit 2013. Daarna maakte ze nog twee albums: Heavy Hearts Hard Fists uit 2015 en Feline Roots uit 2018.

Dagkaarten:
Een dag toegang tot het festival op vrijdag 9 of zaterdag 10 Juni.
Prijs van een dagkaart, incl. servicekosten: € 100.00
Klik HIER om een ticket on-line aan te schaffen.

Passe-Partout:
Toegang tot het festival op beide dagen: 9 en 10 Juni.
Incl. servicekosten: € 180,-
Klik HIER om een ticket voor drie dagen on-line aan te schaffen.

Festivalkassa:
Tijdens het festival kun je, indien nog beschikbaar, kaarten kopen aan de kassa van het festival. De kassa is geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Holland International Blues Festival

The Blues Village
Hoofdstraat 11
Grolloo

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: