Blik op 1 April ’23, blik op het 18e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk.

Ook voor de editie weten Nico Bravenboer en consorten weer een verrassende line-up voor het op zaterdag 01 April 2023 te houden festival in recreatiecentrum De Fakkel festival te contracteren. Zoals ieder jaar ook dit jaar weer een bijzondere combinatie van internationale topacts en eigen nationale toppers. Een muziekfeestje waar je bij moet zijn.

Photocredits: promoshots, Paul de Vries, Jose Gallois en YouTube.

Lefthand Freddy (NL) – 15:00 uur

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een blues-instituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lofuitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival (DE), het Gloucester Bluesfestival (UK) , het Nuit de Blues (FR), het Sziget Festival (HU) en in de beroemde Londense 100 Club.

Peter Storm & The Blues Society (PT) – 16:15 uur

Frontman João Belchior op lead gitaar en vocals en zijn medebandleden José Reis op bass, Jorge ‘Mister Shuffle’ Oliveira op drumms, Bino Ribeiro op blues-harp en gitaar zijn met trots de populairste bluesband in Portugal. Vier ervaren muzikanten, met een eigen geluidssignatuur, sterke podiumpresentatie, stem en stijl, besloten een band samen te stellen en het resultaat mag er zijn. Peter Storm & The Blues Society zijn veel meer dan een bluesband probeer maar eens stil te blijven staan tijdens hun optreden! De organisatoren zijn blij om deze top band uit Portugal in Ridderkerk op het podium te mogen verwelkomen!

Jessie Lee & The Alchemists (FR) – 17:45 uur

Opgericht in 2015 zien Jessie Lee & The Alchemists na het winnen van maar liefst vijf(!) prijzen bij de International Mississippi Blues Trail challenge in 2018 en na het behalen van de eerste plaats in de France Blues Challenge 2019 de deuren van Europa pas écht voor hen opengaan en groot succes oogsten. Inmiddels stond de band ook al in het L’Olympia van Parijs waar zij vorige zomer het voorprogramma waren van niemand minder dan de recentelijk overleden Jeff Beck. Jessie Lee & The Alchemists is een modern bluesrock kwintet onder leiding van frontvrouw/gitariste/zangeres Jessie Lee en gitarist/componist Alexis “Mr AL” Didier, ondersteund door bassist Laurent Cokelaere, drummer Stéphane Minana en organist Laurian Daire. De Angelsaksische invloeden van de band zijn zeer breed, variërend van blues tot rock, soul, pop en zelfs jazz. De muziek die ze maken is modern, origineel, gevoed door tradities, een combinatie van emotie, vrijheid en kracht. Een verrassende alchemie!

The BluesBones (B) – 19:15 uur

Geen onbekenden meer in de bluesscène en al zeker niet in Nederland is deze vijfkoppige, gepassioneerde en ervaren band The BluesBonee. Het repertoire reikt van bluesrock tot aan gevoelige bluesballads en alles daar tussenin. Deze diversiteit zie je dan ook terug in hun fans, de band spreekt de jong tot oudere muziekliefhebber aan. The BluesBones is opgericht in 2011 werden in 2012 direct uitgeroepen tot publieksfavoriet op het Belgian Blues Challange. In 2016 wist de band deze competitie zelfs te winnen! Hun album Live On Stage die in 2020 verscheen werd nr. 1 in Amerika! The BluesBones hebben het podium gedeeld, zijn support act geweest of hebben flink staan jammen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en Dan Patlansky.

Erwin Java’s Travel Party Feat Sean Webster (NL/UK)- 20:45 uur

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Vanwege andere uitdagingen verliet Java deze band in 2018. Naast het toeren met zijn eigen band werd Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor én voetbalanalist Johan Derksen. Na de corona versoepelingen startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan. Een van de bezettingen is met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster. Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel.

The Hoochies (NL) – 22:15 uur

The Hoochies is een kwartet met één grote passie: ongepolijste blues! Vette, rauwe blues in de traditie van Little Walter en The Red Devils gebracht door ervaren rotten uit de Nederlandse top blues scene, de band wordt gevormd door frontman/zanger/blues-harpist Richard Koster (Cuban Heels, gitarist Roelof Meijeringh (ex Memo Gonzalez).

‘Lut’ Luttik (ex-Drippin’ Honey) aan de bass en op drumms zien we Chiel ten Vaarwerk (Cuban Heels). Bekende namen in de Nederlandse blueswereld en àllemaal nemen ze een hele dosis ervaring mee. Ervaring die op het podium tot uiting komt in lekkere volvette blues!

Wanneer? Zaterdag 01 April 2023

Tijd? 15:00 tot 01:00 uur.

Deuren Open? 14:30 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 30,00, klik HIER voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 35,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Sportcafé de Fakkel
Radio en TV Ridderkerk
Bluessociëteit L’Esprit in Barendrecht
Primera Sandy Ridderkerk
D.P. Sanders Bolnes

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: