A.J. Plug: Back at the Farm

A.J. Plug en haar band speelden op 05 Februari 2023 jl. in Poppodium de Boerderij, Zoetermeer. Een verslag van Ton Kok met foto’s van Paul de Vries. Klik HIER om het gehele album te bekijken.

Afgelopen zondag streek A.J. Plug met haar band neer in De Boerderij in Zoetermeer voor een optreden, dat zal moeten resulteren in een DVD. Bij aankomst bleek al direct dat de zaken goed voorbereid werden aangepakt. Aan camera’s geen gebrek, ook ruimte vooraan het podium voor de filmcrew, zonder dat het publiek op grote afstand werd gezet.

Ook het geluid bleek dik in orde, dankzij geluidsman Gijs van Sorgen, die zorgde voor een stevig geluid bij de rockers en een helder uitgebalanceerde sound bij het meer ingetogen werk. Goed volume, maar nergens een onverantwoorde aanslag op de oren.

DSC_4436z

Klokslag vier uur betrad het muzikale gezelschap het toneel met naast Alexandra Jolanda Plug en partner Klaas “Wildgroove” Kuijt (gitaar/zang) verder Matt Daniel (toetsen), Sebas Fledderman (gitaar), Roelof Klijn (bas/zang) en drummer Tommy Parker Junior.

DSC_6961z

Men begon met ‘Free At Last’ en de eerste drie nummers spatten er energiek uit, voordat er even gas werd teruggenomen. Af en toe werden de nummers ingeleid met een emotioneel verhaal.

DSC_6988z

Soms ook met humor, zoals het verhaal over Klaas zijn waardering over haar pianospel. De opkomst van het publiek viel een beetje tegen, maar werd gecompenseerd door het enthousiasme van degenen, die er wel waren.

DSC_6937z

De setlist gaf twee sets van negen nummers aan. Verdeeld over beide sets kwam de complete CD ‘Killer King’ langs, aangevuld met werk van de eerdere CD’s, inclusief een elektrische versie van ‘River Blue’ van de akoestische cd ‘Barefoot’ en ‘Dakota’ van de Stereophonics, wat de band ooit Nederland instuurde, tijdens een radio-uitzending.

DSC_6790z

Iedereen kent ondertussen het verhaal over de moeilijke tijd, die de zangeres de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

DSC_6885z

Het flamboyante en explosieve uit de beginjaren is verdwenen en regelmatig gaat ze er even bij zitten om haar verhaal te vertellen en op emotionele wijze de wat meer ingetogen songs te vertolken.

DSC_7053z

De begeleidingsband staat als een huis en Sebas Fledderman en Matt Daniel wisten regelmatig met hun solo’s het publiek stil te krijgen om na afloop dan een golf van applaus over zich heen te krijgen.

DSC_6824z

Een nagenoeg perfecte show kreeg het publiek voorgeschoteld en de respons van de aanwezigen was volledig verdiend.

DSC_6851z

Nadat het publiek met een flink applaus afscheid genomen had van de band zagen we A.J. al weer snel terug, want inmiddels was ze naar de merchandise stand verhuisd om de nodige ‘Killer King’ CD’s, T-shirts e.d. aan de man te brengen. Het blijft hard werken voor een bluesy rock chick. Wij wachten in spanning het eindresultaat van de DVD opnames af.

DSC_7060z

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: