Bernard Allison laat de Gouden Leeuw brullen

Bernard Allison en zijn band speelden op zondag 15 Januari 2023 jl. in Café Zaal de Gouden Leeuw van Dongen. Verslag Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt. Klik HIER om het gehele album te kunnen bekijken.

In 2018 stond Bernard Allison in Dongen als onderdeel van de Blues Caravan. Besloten werd om hem
snel terug te halen met zijn eigen band, maar toen gooide Corona roet in het eten. Na een paar keer
uitgesteld te zijn stond hij afgelopen zondag eindelijk met zijn band op het podium bij de mensen van Blues Promotion Dongen. En met zo’n indrukkende opener voor het nieuwe seizoen werd de organisatie beloond met een afgeladen zaal.

Bernard maakte nog even een opmerking over jetlag, maar daar was tijdens het drie uur durende optreden niets van te merken, Het laatst zag ik hem in 2019 op het Bluezy Festival in Ridderkerk. Vergeleken met toen is naast Bernard alleen bassist George Moye overgebleven als vaste rots in de branding. Bernard Allison Beide nieuwelingen waren overigens voor het eerst in Nederland: toetsenist Eric Robert, afkomstig uit de band van Christone ‘Kingfish’ Ingram, maar daarnaast ook een flinke waslijst aan artiesten terzijde stond. Bernard Allison Drummer is Matthew Mwangi, die naast drums ook gitaar, bas en toetsen schijnt te spelen. Deze jongeman gaan we overigens meer van horen, want hij is op negentien jarige leeftijd al een complete drummer, waar diverse oudere collega’s nog wat kunnen leren. Niet alleen ritmevast maar ook met een mooie combinatie van power en creativiteit.

Bernard Allison

Bernard Allison wordt vanzelfsprekend niet genoemd zonder dat er gememoreerd wordt aan zijn vader Luther Allison. Geheel terecht natuurlijk en hij is er ook terecht trots op, maar hij is de benaming ‘zoon van’ toch wel een beetje ontgroeid. Bernard is al onder eigen naam verder gegaan toen zijn vader nog leefde, maar heeft zijn huidige status toch écht aan zichzelf te danken. Bernard Allison Om half vijf betrad de band het podium om even lekker warm te draaien met een prima instrumentaaltje en vervolgens denderde men al een op hol geslagen stoomtrein door naar de volgende nummers. We kregen een zeer afwisselende show voorgeschoteld met rock, funk en soul en natuurlijk blues … veel blues.

Bernard Allison

Bernard speelde vrijwel de hele middag/avond op een lichte sunburst Gibson Les Paul. Alleen voor het laatste nummer pakte hij zijn oude vertrouwde witte Les Paul en voor het slidewerk tijdens de toegift een Gibson SG. Toetsenist Eric Robert vertegenwoordigde met verve Nord keyboards voor zijn piano en orgelspel. Het repertoire bestond uit vele Bernard Allison originals, aangevuld met prima covers als ‘Rocket 88’, ‘Drivin’ Wheel’ en ‘Voodoo Chile’, waarin ook enkele andere Hendrix werkjes verwerkt zaten. Bernard Allison Rooseveld Sykes’ ‘Drivin’Wheel’ was de opener van de tweede set en Bernard en zijn mannen zetten een dampende kwartier durende versie van deze klassieker neer. Beide sets werden afgesloten met geërfde family jewels ‘Bad Love’ (set 1) en ‘Serious’ (set 2), die beiden een Bernard sausje kregen.

Bernard Allison

Absoluut klasse vuurwerk op het podium, waarbij de miljoenen aan vuurwerk met oud en nieuw verbleekten. De zaak ging uit zijn dak en uiteraard kwam de band niet weg zonder toegift en na het ingetogen intro ‘Amazing Grace’ kregen we nog een uitgebreid stuk slide extravaganza voorgeschoteld.

Bernard Allison

De mensen van Blues Promotion Dongen hadden het weer prima voor elkaar en kunnen terugkijken op een succesvolle seizoensopener.

Bernard Allison

Bekijk het programma op hun website (klik HIER) en te zien is dat het zeker de moeite is om dit seizoen nog een paar keer richting Dongen te rijden. Bernard Allison Voor de liefhebbers, de band is op 4 februari a.s. ook nog te zien in De Noot in Hoogland.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: