Minko @ Haarlem Blues Club: Minko Zal Trots Zijn Op Minko

Minko speelde zaterdag 17 December jl. in de Haarlem Blues Club @ Circus Hakim – Haarlem. Tekst en foto’s Keimpe Sliep

Wat afschuwelijk goed was Minko afgelopen zaterdag in de Haarlem Blues Club!
Thomas Toussaint heeft de ballen gehad om deze “onbekende” band te programmeren. Nog nooit had hij het aangedurfd om een band voor zijn bluesclub uit te nodigen zonder dat hij ze überhaupt had zien spelen. Het gevolg was een klassieke “Saturday Night” daar in Haarlem-Noord.

Deze jongens uit Dordrecht zijn natuurlijk allang geen onbekenden meer in de altijd sfeervolle bluesclub aan de rand van de stad. En ook in de (inter)nationale bluesscène staan ze al jaren hun mannetje!
Ga maar na, The Rhythm Chiefs en B.L.U.E.S met o.a. opperbluesman Ian Siegal in de gelederen. Met hun eigen band de Dry Riverbed Trio of samen met Brad Stivers en Lindsay Beaver eerder dit seizoen in hetzelfde karakteristieke Circus van Hakim. Schijnbaar achteloos verzamelen ze ook altijd topmuzikanten om zich heen.

En dan nu dus Minko! Wat er ook gebeurt, Darryl en Dusty en consorten laten je altijd naar huis gaan met dat onmiskenbare gelukzalige gevoel wat livemuziek met zich meebrengt.
Vanavond in hun nieuwe incarnatie, vernoemd naar een bekende dakloze straatartiest uit Dordrecht, is dat niet anders.

De band die in het begin van het jaar nog optrad onder de naam de D-Town Playboys heeft met Tammo  Deuling (tevens Dawn Brothers) op bas en Nick Croes (o.a. Jett Rebel, Typhoon) op gitaar nog twee klasbakken in huis. En net als Darryl en Dusty zijn ook deze twee niet vies van een mooi potje vocalen.

Alle elementen uit de wortels van de Amerikaanse muziekgeschiedenis schieten deze avond in hun puurste vorm voorbij. Zelfs een echte cowpunker in de vorm van Neil Young’s Powderfinger past naadloos binnen het palet van eerder genoemde genres. Zelf omschrijven ze hun stijl als ‘Mighty Fine Blues, Juice Roots en onvervalste Country Blues’. Heerlijk!

Zonder Minko uit dat leuke kleine stadje Dordrecht hadden deze jongens ongetwijfeld ook samen in een band gezeten. Maar het verhaal achter deze dakloze straatartiest maakt de band Minko nog meer bijzonder. Heb je interesse in de achtergrond van de band dan is het bijna een verplichting om dit verhaal te checken.

En of ik dat nou wil of niet maar altijd als ik Darryl hoor zingen waan ik mij in de speeltuin van het legendarische The Band.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: