Seizoen 2022-2023 Binnenkort Live @ Haarlem Blues Club

Minimaal eens per maand organiseert de Haarlem Blues Club een blues evenement. U kunt hier in een ontspannen, laagdrempelige sfeer genieten van een programmering van internationale muzikanten met allure én vooraf genieten van een kopje koffie met appeltaart en/of in de nazit van het optreden nog genieten van een late night snack.

Belangrijk om te weten is dat de aanvangstijd tegenwoordig om half negen is!
Sunset TravellersSunset Travelers is een Roots-band onder leiding van zanger, Hammondorganist en pianist Roel Spanjers (bekend van o.a. Luther Allison, Normaal). Sunset Travellers brengen een smakelijke ‘gumbo’ bereid met muzikale ingrediënten uit het diepe zuiden van de VS. Naast Spanjers staan er nóg drie ervaren chefs achter het fornuis: meestergitarist/zanger Richard van Bergen (Richville, Rootbag), Nico Heilijgers op basgitaar en Jody van Ooijen achter de drums (niet Jeroen Goossens zoals de tweede van links op de afbeelding). Deze band kent het klappen van de zweep en haar leden begeleidden individueel al diverse Amerikaanse artiesten door de jaren heen tijdens Europese tournees omdat zij – naast hun fantastische muzikale kwaliteit – in de eerste plaats groot fan zijn van Amerikaanse rootsmuziek.  Denk aan Memphis-Soul, Rhythm & Blues en Boogie uit New Orleans en Blues uit Mississippi. Alles wordt gebracht met passie, plezier én swing.

Jontavious WillisDe blues, waar we zo van houden, is van origine zwarte, Afro-Amerikaanse muziek en cultuur. Toch zijn de originele makers behoorlijk ondervertegenwoordigd in de clubs en op de festivals. Jontavious Willis vertegenwoordigt, jong als hij is, de zwarte blues van de nieuwe generatie als geen ander en we kijken uit naar zijn komst naar Haarlem Blues Club! Willis beleefde zijn doorbraak door de hulp van niemand minder dan Taj Mahal, die hem omschreef als de “wonderboy”. ‘Spectacular Class’ is de vervolgrelease op zijn debuutalbum ‘Blue Metamorphosis’ dat in 2016 uitkwam en hem lovende kritieken opleverde van opmerkelijke bladen als Living Blues en Blues & Rhythm. In 2018 kreeg het album erkenning van de Blues Foundation via hun International Blues Challenge, waar hij werd geëerd met de Best Self-Produced CD Award.
MinkoMinko is een Nederlandse band afkomstig uit een klein stadje genaamd Dordrecht. Daar leerden zo’n twintig jaar geleden de broers Dusty & Darryl Ciggaar hun goede vriend Nick Croes (inmiddels o.a. Typhoon, Sabrina Starke en Jett Rebel) kennen en door de jaren heen ontstond er tussen hen een muzikale chemie die moeilijk onder woorden te brengen is. Een muzikale chemie die ze je graag laten zien, voelen en horen. Deze broeders Ciggaar daarentegen zijn in de blues-scène beter bekend o.a. van The Rhythm Chiefs, Dry Riverbed Trio, Ian Siegal en het recentere B.L.U.E.S. Tammo Deuling (o.a. Dawn Brothers) werd erbij gehaald voor de backbone en vocalen en een nieuwe band was geboren. Verwacht stomende Rock ‘n Roll, blues shuffles, Country Soul, Roots, sentimentele punksongs, Rhythm & Blues en everything in between!
Big PeteBig Pete Special Het werd hoog tijd dat Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm naar Haarlem gehaald werd. Deze gepassioneerde zanger/harmonicaspeler is al dik een decennium een gevestigde naam. Hij levert zijn muziek af met een no-nonsense attitude waar je gewoon lekker op gaat. Niet voor niets was Big Pete dan ook een vast onderdeel van de theatershow van Johan Derksen genaamd ‘The sound of Blues & Americana’, die halverwege 2022 tot een einde kwam. Daarnaast zullen velen hem ook kennen van de door hem nieuw leven ingeblazen topact Red Devils, waarmee hij als support act van ZZ-Top door heel Europa tourde. Ja, van der Pluijm is een ijzersterke frontman en vertegenwoordiger van de Nederlandse blues scene in binnen- en buitenland. Voor de show in Haarlem neemt hij dezelfde all-star band mee die voorheen exclusief te zien was tijdens Derksen’s theatertour. De pompende ritmetandem van Fokke de Jong op drums met Roelof Klijn op bas vormen de motor van deze band. Deze ervaren gasten weten die groove spannend te houden als geen ander. Wat te denken van Sander Kooiman op gitaar (o.a. Drippin’ Honey) en de geweldige Roel Spanjers (o.a. Malford Milligan & the Southern Aces, Frédérique Spigt en talloze Amerikanen die hij begeleid heeft in de loop der jaren).

Inmiddels zijn voor 2023 ook al The Cinelli Brothers (18 Febr.), Ian Siegal (08 April) en de daarop volgende maand (06 Mei) Rick Estrin & The Nightcats vastgelegd. Zodra de onderhandelingen voor Maart rond zijn zullen wij als The Blues Alone? hier meteen melding van maken.

Poster-alle-optredens-730x1024

Tickets: klik HIER voor online tickets.

LET OP!! Nieuwe aanvangstijd 20:30 uur!!!
Zaal opent een uur voor aanvang.

Locatie:
Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Parkeren kan gratis voor de deur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: