Goezot In ‘t Hofke 2019 – Een Programma Om Van Te Smullen!

Het programma van de 16e editie van Rootsfestival Goezot in’t Hofke is al een tijdje bekend en ook de kaartverkoop is reeds gestart.

Volgens de organisatoren presenteren zij hun beste line-up ooit, met gitaarvirtuozen, peperhete rootspunk, country-outlaws, nieuwe sterren en ware legendes.

Het affiche van de tweede en derde laatste festivaldag ziet er veelbelovend uit Americana, Roots en Blues in’t Hofke.
De laaste festivaldag toont een keur aan internationale bands met als afsluiters Nikki Hill en The Paladins, waarvan de organisatie ons in het persbericht vertelt dat deze twee al heel lang op het verlanglijstje stonden. Voor wie ze nog niet bezig zag, kom dat beleven en je begrijpt meteen waarom!!!

Photocredits: Promoshots, Gerrie van Barneveld en José Gallois.

The Blues Alone? doet een greep uit het aanbod…….

Zaterdag 08 Juni zullen de volgende muzikanten het hoofpodium beklimmen:

COLTON TURNER (US)
Goezot 2019 Colton TurnerColton Turner en zijn broer Zane (lead gitarist) groeiden op in Carlsbad, California. Momenteel verblijven ze in Austin, Texas. Deze band is het beste wat de rockabilly scene de laatste jaren is overkomen. Authentieke rockabilly met een prachtige stem, excellente muzikanten en een berg originele songs. Buiten Colton en Zane bestaat de band uit Alberto Telo op drums en Yari Bolanos op contrabas. Veel te goed om te openen maar aangezien ze ’s avonds nog in Amsterdam moeten spelen, zat er niks anders op. Kom op tijd en mis deze “new stars of rockabilly” niet!

THE LANKASTERS (SWE)
Goezot 2019 The LankastersNieuwe Zweedse band uit Stockholm bestaande uit Tobias Einstad (zang, gitaar), Janne Linden (gitaar), Johan Svensson (drum) en Torbjörn Eliassen (bas). Vorig jaar sloten Tobias en Johan, samen met Daniel Kordelius op zaterdag op magistrale wijze af met The Domestic Bumblebees. Wie er bij was, weet dat dit een legendarisch concert was. Er werd toen aangekondigd dat dit hun laatste optreden in lange tijd zou zijn omdat Daniel zich ging wijden aan het vaderschap. Zijn twee kompanen bleven niet bij de spreekwoordelijke pakken zitten en vormden The Lankasters. Rockin’ blues, garagerock, rechtendoor rock ’n roll. Eerste keer in België! Crank up the fuzz!! Let’s Rock ’n Roll!

JESSE DAYTON (US)
dayton6986De Amerikaanse zanger/gitarist Jesse Dayton maakt al tien albums lang gemeen rockende outlawcountry met de spirit van zijn helden Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings. Wereldroem heeft hij nog niet vergaard maar behalve zijn fans weten ook zijn collega’s hem te appreciëren. Zo speelde Dayton gitaar op albums van alle drie bovengenoemde grootheden. Op zijn nieuwe plaat The Outsider (2018) laat Dayton weer eens horen hoe veelzijdig hij is: honkytonk, rock ‘n roll, country, gospel, blues, alles komt in moordtempo voorbij. En live is deze americana-rocker uit Austin, Texas een ware sensatie!

THE LEGENDARY SHACK SHAKERS (US)
Goezot 2019 Legendary Shack ShakersGitarist Jeff Beck omschreef de Legendary Shack Shakers ooit als ‘Yardbirds meets Sex Pistols’. Een rake observatie, dat moet gezegd worden. Deze groep heeft een geruchtmakende reputatie opgebouwd met een unieke pastei van Southern Gothic rockabilly en smerige bluespunk. De optredens van de Shack Shakers zijn ongemanierd, hysterisch, gevaarlijk en vooral erg gezellig. Onder leiding van hun charismatische frontman JD Wilkes – volgens Dead Kennedys-baas Jello Biafra ‘de beste frontman uit Nashville’ – vormen deze legenden een viermans-sloopploeg uit het Zuiden. Peperhete rootspunk die iedere potentiële bekeerling omtovert tot een ware gelovige.

DALE WATSON & HIS LONE STARS (US)
30092265433_35e77a711a_oDale Watson is één van de laatste authentieke countryhelden. Met een plek in de Hall Of Fame van Austin is hij in Amerika al bijna een legende. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash speelt hij rauwe, pure country en zet hij zich af tegen de gladde popcountry die volgens hem tegenwoordig uit Nashville komt. Uitspraak van de legendarische Willie Nelson : “I’m one of Dale’s biggest fans”. Naast Waylon Jennings, George Jones en diezelfde Willie Nelson mag hij zich één van de beste countryzangers en songschrijvers van Texas noemen. Verwacht geen melige country-vertoning, maar “the real deal”, waarbij het ook al eens stevig kan rocken. Wij zijn trots dat we deze unieke country-outlaw eindelijk hebben kunnen strikken!

PAT CAPOCCI (AUS)
Goezot 2019 Pat CapocciDeze Australiër uit de regio New South Wales is uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde artiesten in de rockabilly scene. Hij heeft het dan ook allemaal: de looks, de songs, de sound en de stem. Daarbovenop is hij ook nog één van de beste gitaristen die wij de laatste tijd aan het werk zagen. Pat’s stijl is een unieke mix van western swing, jazz, country en blues. Wij vliegen hem speciaal in voor één optreden, dat wil zeggen een exclusief optreden voor Europa. Hij zal worden begeleid door de Zweden Tobias Einestad op contrabas en Johan Svennson op drums. En deze combinatie gaat knallen, daar zijn wij 100% zeker van. Mis deze unieke afsluiter niet!

Zondag 09 Juni sluiten onderstaande muzikanten het sympathieke festival af:

STEVEN TROCH (BE) & BIG CREEK SLIM (DEN)
2luik troch big creekSteven Troch is één van de allerbeste mondharmonicaspelers die ons landje rijk is en daarenboven heeft hij een bluesstem waar velen jaloers op zijn. Fried Bourbon betekende zijn doorbraak. Een band waar we nog steeds met weemoed aan terugdenken. Hoewel zijn huidige Steven Troch Band zeker niet moet onder doen. Steven stelde ons voor om als duo met de Deen Big Creek Slim in ’t Hofke te spelen. Eerlijk gezegd, wij kenden hem niet. Maar na een paar minuutjes YouTube-en was de beslissing genomen. Wat een stem, wat een gitarist! Deze twee samen, dat moet vonken leveren, dachten wij. Kom het zelf mee beleven in onze Riverside-tent waar zij u vermaken in de pauzes van het Mainstage!

BLUE MOON MARQUEE (CAN)
Goezot 2019 Blue Moon MarqueeBlue Moon Marquee bestaat uit A.W. Cardinal en Jasmine Colette. Een duo dus, maar wel eentje met de sound van een full band. Jasmine is de rhythm sectie. Ze speelt niet alleen contrabas maar ook basdrum, snare en hi-hat en daarbij zingt ze ook nog eens. A.W. heeft een zware, rokerige stem, Tom Waits is nooit ver weg. Zijn gitaarspel is energiek, swingend en heeft een jazzy blues geluid. Gepassioneerde optredens en smeulende chemie op het podium zijn hun handelsmerk. Hun muziek is een mengeling van early blues, folk roots, swing en ragtime. Zelf noemen ze het “Gypsy Blues”. Dé ideale opener voor zondag!

KAT RIGGINS & HER BLUES REVIVAL (US)
597A8119-BorderMakerKat Riggins is een 38-jarige Amerikaanse blueszangeres afkomstig uit Miami, Florida. Dankzij de platencollectie van haar ouders ontwikkelde ze een liefde voor verschillende soorten muziek, van gospel tot soul en van country tot rock. Haar grootste liefde echter, is de rauwe, vuile, authentieke sound van grote heldinnen Bessie Smith, Etta james, Nina Simone, Koko Taylor en Janis Joplin. Samen met haar Nederlandse band brengt ze gospelblues, bluesrock en funky blues. Opgelet, deze knappe bluesdiva is een echte bom op het podium en de kans is dus groot dat den hof al vroeg op de dag gaat ontploffen.

DANY FRANCHI BAND (ITA)
danifranchiDany Franchi is geboren in Genua, Italië en wordt beschouwd als één van de beste jonge bluesmuzikanten van het moment. Dany stelt samen met zijn Italiaanse band zijn nieuwe, door Anson Funderburgh geproduceerde plaat “Problem Child” voor. Het gaat heel hard voor deze jonge gitarist. Hij stond op het podium met The Fabulous Thunderbirds en Ronnie Earl en speelde op vele prestigieuze festivals over heel de wereld. Zijn gitaarspel is ronduit fantastisch. Zowel in de rauwe shuffles als in de slow songs weet hij op ongeëvenaarde manier zijn publiek te begeesteren. Deze nieuwe bluesheld speelt bij ons zijn allereerste festivaloptreden in België!

ROBERT JON & THE WRECK (US)
36925499991_0df8142355_oDeze vijfkoppige southern rockband uit Orange County, California, speelde twee jaar geleden al een fel gesmaakt optreden in onzen hof. Robert Jon & The Wreck is niet zomaar southern rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre. Meer soul, meer blues, enorm veelzijdig. Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen dan weer aan The Allman Brothers denken. Zelf vat de band hun muziek in drie woorden samen: Music, Miles and Whiskey. Live is de band een sensatie. Vijf uitmuntende muzikanten die op verschroeiende wijze elk publiek meesleuren in hun intense muzikale trip. Wij zijn heel trots en blij dat ze terugkomen!

NIKKI HILL (US)
597A9617-BorderMakerIn 2013 organiseerde Goezot het allereerste optreden van Nikki Hill in België. Sindsdien probeerden we haar élk jaar opnieuw terug naar ’t Hofke te halen. Steeds zonder succes, tot nu. Nikki is afkomstig uit Durham, North Carolina, maar verblijft met haar man en gitarist Matt Hill in St. Louis, Missouri. Een Amerikaanse krant schreef onlangs : “If Tina Turner and Little Richard had a daughter and raised her with the help of uncles James Brown and Chuck Berry, she’d be like Nikki Hill.” En inderdaad, ze heeft het allemaal in zich : rockabilly shouts, southern blues, soul, rebel punk, kortom alles wat ROCKT! Haar optredens barsten van de energie en als je haar nieuwe plaat “Feline Roots” beluistert, weet je dat het nog harder en spannender kan. Eindelijk staat deze grote rockmadam op ons festivalleke!

THE PALADINS (US)
14593264577_410a6fb5e5_oDit legendarisch trio uit San Diego staat al jarenlang op ons verlanglijstje. Dave Gonzalez (zang/gitaar) komt eindelijk met z’n kompanen Thomas Yearsley (contrabas) en Brian Fahey (drums) naar Oud-Turnhout. Dave en Thomas begonnen de band in 1980 en stammen uit dezelfde scene als Los Lobos en The Blasters. Twaalf platen later zijn ze nog steeds één van de “hardest rockin’ trios” in de wereld. Bijna veertig jaar zijn ze nu aan de slag, maar van enige sleet is nog altijd geen sprake. Blues, soul, country, rockabilly en een snuifje surf, het komt allemaal in moordend tempo voorbij geraasd tijdens een Paladins-show. Wij zijn zeer verheugd en vereerd dat één van de beste rootsbands aller tijden op ons podium staat!

Ga één of  twee dagen naar het Hofke van Chantraine, overnacht eventueel op de camping (prijs onderstaand) en beleef het gezelligste festival van de Kempen!!

· Dag-tickets (vr of za of zo): € 22, 00 vvk (klik HIER)
· Combi-tickets (za & zo): € 40,00 vvk (klik HIER)
· Camping: € 11,00 (klik HIER)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: