Pert Near Sandstone: Old time music is good time music in Veenhuizen.

Pert Near Sandstone speelde op Donderdag 24 Mei 2018 j.l. bij Coco Maria in Veenhuizen. Tekst en foto’s Gerrie van Barneveld.

Soms weet je voordat het concert begint dat het een mooie avond gaat worden. De omstandigheden zijn perfect: een warme lenteavond, een mooie omgeving en een stijlvolle locatie. De bluegrass band Pert Near Sandstone speelt in Coco Maria te Veenhuizen.
pert7844De band komt uit Minnesota en is sinds 2004 actief. De band bestaat uit medeoprichter J. Lenz (gitaar), Nate Sipe (mandoline/viool), Kevin Kniebel (banjo), Justin Bruhn (bas) en Matt Cartier (tapdanser/clogs). Pert Near Sandstone heeft een traditionele bluegrass opstelling met samenzang rond een microfoon. Om beurten wordt door de bandleden gezongen en gesoleerd. Bijzonder is de aanwezigheid van tapdanser Matt Cartier, die de band op een opvallende wijze aanvult.
pert7942De eerste set begint instrumentaal, waarbij de bandleden soleren en samen zingen rond de microfoon. Een verrassend vervolg is The Apartment Song van Tom Petty. Een enkele kenner in het publiek herkende het. In het verloop volgen nummers zoals Rattlesnake met een banjo- en viool solo en het rustiger The Hardest Part of Leaving. In het nummer Don’t Get Trouble In Mind zit een danssolo van Matt Cartier. Opvallend is hoe zijn danssolo’s opzwepend werken.
pert7836Het nummer Snake Charmer gezongen door J. Lenz is qua stijl meer een roots nummer. De band heeft ook regelmatig contact met het publiek en verklaart hun liefde voor muziek met de woorden: “Old time music is good time music”. Grappig is de proost op een snaar die breekt bij Nate Sipe (mandoline) en de reactie van het publiek. Prompt breken er meer snaren en wordt er volop geproost.
pert7840De set na de pauze set is qua opzet hetzelfde. Wat snellere bluegrass nummers afgewisseld met iets rustiger en natuurlijk de mooie samenzang rond de microfoon. Met het uptempo 20 Cups of Coffee en Liza Jane wordt het publiek opgezweept. Het rustige Not Yer Fault met banjo- en mandoline solos geeft wat afwisseling. De toegiften maken het optreden perfect.
pert8101Pert Near Sandstone speelt buiten rond een vuurkorf nog All Night Long en The Shape I’m In van The Band. Dit is de ideale plek om een bluegrass concert op een lenteavond te beëindigen. Wederom een prachtig concert in Coco Maria met een uitstekende band.
pert8127Hartelijk dank aan Roots on the Road en Coco Maria voor de gastvrijheid en de “good time”.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: