Eerste namen 33ste Blues Peer bekend!

Deze eerste aankondiging is het startschot voor de 18 bands die in het weekend van 14-15-16 juli zullen aantreden op Blues Peer.
In het plaatsje Peer in België kan men deze zomer een lang week-end genieten van goede (blues)muziek in een vriendschappelijke sfeer. Het is alweer de 33e editie van’Blues Peer’ . Ook deze zomer verwelkomt Blues Peer trots een reeks blueslegendes, gevestigde waarden en jong talent . Vrijdag 14 Juli a.s. (aanvang 18:00 uur) tot en met zondag 16 Juli.

Fotocredits: Paul Scholman en José Gallois.

Vrijdag 14 Juli:

Winterland brengen een tribute aan de muziek van The Band. Op 25 november 1976 betrad de legendarische groep The Band voor de laatste maal het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam “The Last Waltz”.
Vele bevriende muzikanten zoals Bob Dylan, Neil Young, Joni Michell en Van Morrison kwamen een nummer meezingen en niemand minder dan Martin Scorsese filmde heel het gebeuren en maakte er een film van die algemeen wordt beschouwd als een van de beste concertregistraties ooit.
Het is nu meer dan veertig jaar geleden dat deze magische avond plaatsvond, maar de erfenis van The Band zindert nog steeds door in het hedendaagse muzikale landschap. Winterland ’76 is geen covergroep; het is een tribute, hetgeen betekent dat de muziek en het typerende speelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft trouw aan de oorspronkelijke bezetting en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten. Maak het zelf mee op vrijdag 14 juli!

Zaterdag 15 Juli:
Blind BoysThe Blind Boys of Alabama treden reeds vele decennia lang wereldwijd op met hun inspirerende rootsmuziek van gospel en blues. De achtkoppige band, waaronder vier blinde zangers, passeerden reeds op Blues Peer, 25 jaar geleden. Vanaf de jaren vijftig boekten ze successen dankzij hun uniek gospelgeluid en hun verbondenheid met Martin Luther King en zijn strijd voor de gelijkberechtiging van de zwarten.
The Blind Boys zijn vereeuwigd in de “Gospel Music Hall of Fame”, tourden doorheen alle continenten en waren zelfs regelmatige gasten op het Witte Huis.
The Blind Boys of Alabama staan geprogrammeerd op zaterdag 15 juli.
Jon ClearyOok op zaterdag 15 Juli a.s. zal Jon Cleary optreden. Jon Cleary is een muzikant uit het Engelse Kent maar hij besloot 35 jaar geleden om zich in New Orleans te gaan vestigen. Onder invloed van o.a. Dr. John, Professor Longhair, Allen Toussaint, werd hij een meester in de New Orleans Funk. In 2008 bespeelde hij het Peerse publiek met een onvergetelijk concert.Ondertussen verliet hij Bonnie Raitts begeleidingsband om zich ten volle voor zijn eigen muziek te geven. Dit jaar zal hij op de tweede festivaldag met zijn 4-koppige band de etnische folkmuziek van New Orleans, met name funk, op het Peerse podium brengen. Het zal een heus NOLA-feestje worden!
Big Pete-BorderMakerThe Red Devils besloten 25 jaar na het uitbrengen van hun meeslepende live-album “King King” om terug met hun originele band naar Europa af te zakken. Ook wij willen deze reünie niet zomaar aan ons podium voorbij laten gaan. De band, geboren uit The Blasters, met Bill Bateman, Paul Size, Jonny Ray Bartel en Mike Flanigin werd uitgebreid met de Nederlandse Big Pete die het inspirerende harpspel van de in 1998 overleden Lester Butler voor zijn rekening zal nemen. “The Red Devils Return To Europe” zorgen op Blues Peer voor een exclusief Belgisch optreden!
Billy GibbonsZZ Top ook deze grote naam is gestrikt door de organisatie van Blues Peer. Deze Texaanse band, als trio reeds 47 jaar in originele bezetting, zal ook voor de tweede festivaldag naar Blues Peer voor een exclusief concert in België afzakken.

Zondag 16 Juli

Voor de laatste dag van alweer een fantastisch muziekgebeuren zijn alvast de volgende namen bekend gemaakt.
Mike ZitoMike Zito werd in de afgelopen tien jaar vereerd met talrijke “Blues Music Awards”. Dit jaar werd hij genomineerd voor de “Contemporary Blues Male Artist Award” en de ”Rock Blues Album Award”. Zijn twaalfde album “Make Blues No War” (2016) is een meer dan voldoende reden om hem terug naar Blues Peer te halen. Mike Zito is o.a. medestichter van de superband Royal Southern Brotherhood en een vaak gevraagd producer. Op de laatste festivaldag zal hij zijn liefde vertolken voor het leven en de zoektocht naar geluk via zijn unieke gitaar- en zangwerk.
Saron CrenshawSaRon Crenshaw leerde in New Jersey gitaar spelen op tienjarige leeftijd. Hij deelde verscheidene podia met talentvolle artiesten zoals Lee Fields, Roy Roberts, Denise Lasalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson. Sarons grote liefde, de Blues, werd hem ingefluisterd door o.a. BB King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy. SaRon bespeelt een Gibson “Lucille”, ondertekend door zijn grote idool BB King.
Saron is een krachtige entertainer, met een typerend stemgeluid die op zondag 16 Juli a.s. garant zal staan voor een aantal meezingers en een sfeervolle show!

Achter de naam The Magpie Salute zit heel wat verborgen. Deze nieuwe topband huist een aantal niet de minste namen, brengt gitarist Rich Robinson, medeoprichter van The Black Crowes met twee andere sleutelfiguren van The Crowes, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien, samen. Voeg aan dit drietal nog de alom bekende drummer Joe Magistro, de getalenteerde gitarist Nico Bereciartua, leadzanger John Hogg, voormalig zingend bandlid van The Crowes Charity White en als backings Adrien Reju en Katrine Ottosen toe en een superband is geboren.
Jools HollandJools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra, bijna tien jaar geleden bouwde Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra een heus feest in Peer. Deze begaafde componist, pianist, bandleider en bekende Engelse TV-personaliteit wordt dit jaar voor een exclusief zomerconcert overgevlogen uit de UK. Samen met Gilson Lavis, Ruby Turner, Louise Marshall & Beth Rowley zal hij op zondag met 21 muzikanten het podium vullen.

In de loop van de maand Mei zal de line-up gecompleteerd worden waar we u als lezer van The Blues Alone? natuurlijk van op de hoogte zullen brengen, ondertussen kijken we weer uit naar een ‘uplifting’ Bluesweekend.

Het adres voor de festivalweide van Blues Peer:

Deusterstraat 78
3990 Peer
België

Er zijn nu nog ‘Early Bird’tickets verkrijgbaar tegen gereduceerde prijs. Klik hier voor meer info.

Voor meer info. klikt u hier.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: