King King @ LuxorLive

1

King King en het voorprogramma de Sean Webster Band speelden op zondag 12 februari j.l. in LuxorLive van Arnhem. Een verslag van Ton Kok met foto’s van Ton Dontje.

Afgelopen zondag was het duo T ‘n T van The Blues Alone? te gast in het Arnhemse poppodium LuxorLive voor het laatste optreden van een korte tour van King King door Nederland. ‘Uitverkocht’ stond er op de deur en vol wat het zeker in de kleine zaal van deze lokatie. Fotograaf Ton had een goede plek bij het podium weten te bemachtigen, maar werd al snel ingebouwd door de fans, zodat hij nogal plaatsgebonden aan het werk moest.
DSC_2600Om klokslag acht uur beklommen de mannen van de Sean Webster Band om het publiek in stemming te brengen voor de hoofdact en dat deden deze heren op uitstekende wijze. Naast zanger/gitarist Sean Webster verschenen op het podium vaste drummer Joel Purkess en de kersverse nieuwe toetsenist Hilbrand Bos.
DSC_2606Het gezelschap werd gecompleteerd door niemand minder dan Bart Kamp, die ook met het het materiaal van Sean goed raad wist. Een positieve verrassing was ook de toetsenist. Ik heb me laten vertellen dan hij voor deze tour nog nooit eerder met een band op het podium had gestaan, maar hier viel niets van te merken. Hij speelde de sterren van de hemel en is zondermeer een waardevolle toevoeging.
DSC_2579De band maakte van de gelegenheid gebruikt om enkele nummers van de nieuwe cd ‘Leave Your Heart At The Door’ te laten horen. Een lekkere uitvoering van “The Thrill Is Gone” en het prijsnummer van het vorige album “Heart Still Bleeds” completeerden de setlist.
DSC_2596De (te) korte set werd besloten met “Til Summer Comes Around”, met als speciale gaste PennyLeen Krebbers, die eveneens op het album te horen is. Ondanks problemen met de monitor stond de dame haar mannetje.
DSC_2616Setlist: Give Me The Truth – The Thrill Is Gone – You Got To Know – Heart Still Bleeds – ‘Til Summer Comes Around
DSC_2940Om negen uur komen de heren van King King het podium op. Deze band is inmiddels volledig gearriveerd en stelde ook vanavond niet teleur met een energieke en enthousiaste show. De band het met zanger/gitarist Alan Nimmo een charismatische frontman, die ook deze avond op de van hem bekende wijze het publiek wist te bespelen.
DSC_2899Hij werd bijgestaan door bassist Lindsey Coulson, drummer Wayne Proctor en toetsenist Bob Fridzema. De heren Proctor en Fridzema zorgden ook wederom voor prima backing vocalen.
DSC_2959Moest de vorige tour afgebroken worden wegens stemproblemen van Alan, dit keer was hij weer in prima vorm.
Zowel vocaal als instrumentaal bleek er vanavond niets aan te merken. Het gitaarspel van Alan, soms stevig rockend, soms lyrisch ingetogen, stond als een huis en Bob Fridzema maakte ook duidelijk, waarom hij tot de populairste Hollandse toetsenspelers gerekend wordt.
NIK_2376De setlist bevatte voor de King King fans weinig verrassingen. Negen nummers tijdens de reguliere speeltijd, waarvan er acht in dezefde volgorde ook op de recent uitgebrachte Live cd te horen zijn. Alleen het nummer “Take A Look”, deze avond opgedragen aan merchandise man Mick, werd voor vanavond weer eens afgestoft. Maar geen van de fans zal daarom gemaald hebben. In het beoogde slotnummer van het optreden, “Stranger To Love”, slaagde Alan wederom in op minimaal volume spelend de hele zaal muisstil te krijgen. Het blijft toch indrukwekkend dat de man dit vrijwel elke keer voor elkaar krijgt.
DSC_2974De toegift was niet “Old Love”, waar velen stiekem op gehoopt hadden, maar dat werd het wat lichtvoetigere “Let Love In”, waarmee het publiek nog even flink aan het meezingen werd gezet.
NIK_2473De heren kunnen weer terugkijken op een gestaagde tournee, met een paar uitverkochte slotconcerten. Ongetwijfeld gaan we ze nog vaak terug zien in de lage landen.

Setlist: Lose Control – Wait On Time – Waking Up – Rush Hour – A Long Hostory Of Love – More Than I Can Take – You Stopped The Rain – Take A Look – All Your Life – Stranger To Love – Let Love In (Encore)
NIK_2343NIK_2454

One Response

  1. petra wijs

    Wat een prachtige foto’s Ton Dontje, een kort maar alles zeggend verslag bedankt Ton Kok

    Reply

Geef hier uw commentaar