VERWACHT Zondag 11 December North Sea Jazz club: Mac Arnold & Plate Full o’ Blues!!!

Veel authentieker dan Mac Arnold – geboren op een boerderij in South Carolina als één van dertien kinderen – vind je ze niet in het blueslandschap. Zijn eerste gitaar maakte hij van een jerrycan, hout, spijkers en kippengaas. Al op jonge leeftijd werd Mac Arnold aangestoken met het bluesvirus en in zijn begintijd speelde hij zelfs samen met James Brown (toen nog op piano).
macarnold_feat4
Voor een echte bluesman zoals Mac was in de jaren 60 een verhuizing naar Chicago onvermijdelijk. In the home of the blues kwam hij in no time in de band van de legendarische Muddy Waters terecht die tegen hem zei: “son, if you’re from the south, you can play!” Na meer dan 10 jaar getoerd te hebben als bassist bij Muddy in de band vormde Mac Arnold The Soul Invaders, met wie hij de begeleiding deed voor B.B. King en later The Temptations.
macarnold_feat1
Sinds dik tien jaar is Mac Arnold de frontman van zijn eigen band. Met de jonge honden Austin Brashier (gitaar) en Max Hightower (toetsen) serveert hij met zijn zelfgemaakte gitaren de bezoeker van de club vanavond tijdens een dinerconcert a Plate Full O’ Blues: extra large, zonder poespas.

Alvast een voorproefje?

Tickets klik hier
Staanplaats: € 18,00
Dinerplaats: € 22,00
(Diner v.a. 19:00, entree is excl. driegangendiner à € 37,50)
Deuren open: 18:45 uur
Aanvang diner: 19:00 uur
De bediening van de North Sea Jazz club streeft ernaar om de eerste gang van het diner tussen 19:00-19:15 uur uit te serveren.
Aanvang concert: 21:00 uur

North Sea Jazz Club
Westergasfabriek
Pazzanistraat 1
1014 DB AMSTERDAM

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: