Walter Trout – Alive and kicking in 013, Tilburg!

Walter Trout en zijn band speelden op donderdag 3 Novemberj.l. in de 013 van Tilburg. Verslag en foto’s door Barbara van Geffen.

De befaamde Amerikaanse blues gitarist Walter Trout stond op donderdag 3 november jongstleden op het podium van een uitverkocht 013. Walter Trout is met recht één van de grootste blues gitaristen ter wereld. Hij speelde met giganten als Canned Heat, John Lee Hooker en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij onder zijn eigen naam besloot verder te gaan. Inmiddels zijn we vele jaren en vele albums verder, ontving Trout een European Guitar Award, en mag hij zich in één rijtje scharen met artiesten als Slash en Brian May. In 2015 verscheen het laatste album van Trout, met de veelzeggende titel ‘Battle Scars’. De plaat verhaalt over Trout zijn ziektebed na een lever transplantatie en levert blues die je raakt met fantastisch gitaarspel.
02
Het concert in de Main was deze avond seated en men kon onder het genot van een drankje optimaal genieten van de virtuositeit van deze gitaarheld. In een tot de nok toe gevulde zaal werd er om klokslag half negen door Walter en band stevig afgetrapt met ‘I Can Tell’. We zien meteen de oude Walter weer aan het werk, vaak met zijn rechterknie opgetrokken solerend. Er werd voortgezet met de klassieker ‘Say Goodbye To The Blues’. Het prachtige lange uitgesponnen nummer dat Walter oorspronkelijk voor Stevie Ray Vaughan op Moulin Blues ten gehore bracht werd deze avond opgedragen aan bluesgigant B.B. King.
07
Maar het grootste deel van de songs, in het ruim twee uur durende concert was afkomstig van het album ‘Battle Scars’. Trout vertelt voorafgaand aan elke song waar deze over gaat. Ik hoor o.a. het stevige ‘Almost Gone’, het prachtige ‘Please Take Me Home’, dat hij opdraagt aan zijn vrouw Marie, het bluesy ‘Cold, Cold Ground’ en het uptempo en stevig rockende ‘Playing Hideaway’. Natuurlijk ontbreekt tijdens de toegift ook zijn goede vriend en tourmanager Andrew Elt, de beste rockzanger van NL niet. Nummers als ‘Lord Have Mercy’” en ‘Goin’ Down’ vertolken dankzij deze stem fantastisch het classic rock gevoel.
03
Maar ook zijn uitstekende band bestaande uit de nieuwe bassist Johnny Griparic (die jaren in de band van Slash speelde) en oudgedienden Michael Leasure op drums en Sammy Avila op Hammond B3 laten zich hier van zijn beste kant zien.
06
En ik moet zeggen. Het concert was in een woord fenomenaal. Na een pleidooi om toch vooral eens na te denken over orgaandonatie neemt Walter Trout afscheid van zijn trouwe schare fans.
05

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: