VERWACHT 26 november – 2e Amstelveen City Blues met mooie line-up!

Na een zeer geslaagde eerste editie krijgt Amstelveen City Blues een vervolg! Op zaterdag 26 november vindt de tweede editie plaats van het eerste internationale bluesfestival van Amstelveen en ook meteen het enige bluesfestival in de regio Amsterdam. Het festival vindt dit jaar plaats in poppodium P60, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan internationale artiesten. Dit zijn niemand minder dan Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Dry Riverbed Trio (NL), Big Creek Slim (DK), Luke Winslow-King (USA) en Joe Louis Walker (USA).
acb-billboard2016_1200x400
Na de succesvolle eerste editie van Amstelveen City Blues in 2015 en de vele positieve reacties kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Wederom onder het motto ‘van half acht tot na middernacht’ wordt dit jaar P60 omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium zullen nationale en internationale artiesten je laten genieten van rhythm & blues, rock ‘n roll, blues en bluesrock van de bovenste plank. Muziekliefhebbers kunnen het zich niet veroorloven om dit te missen!

Sugar Ray and the Bluetones is voor bluesliefhebbers natuurlijk een hele bekende naam. Sugar Ray Norcia is al bijna 40 jaar een vaste waarde in de blueswereld. Niet alleen een fantastische zanger maar ook een mondharmonica-virtuoos. Was zanger/frontman bij o.a. Roomful of Blues en Ronnie Earl, maar vooral actief met zijn eigen band The Bluetones, met niemand minder dan ‘Monster’ Mike Welch op gitaar. Chicago blues, Kansas City swing, Texas blues of Louisiana swampy blues: deze topband brengt het allemaal!

Big Creek Slim is een bluestroubadour. Geboren in Denemarken, gereisd door de USA en nu woonachtig aan het strand in Brazilië. Een man met een gitaar: dit is blues in zijn puurste vorm!

18719219904_c14f2574eb_o
Giles Robson zal bij de meeste mensen bekend zijn als zanger van de band The Dirty Aces, waarmee hij vooral het stevige werk bracht. Met zijn solo-project legt hij zich echter toe op 100% blues, duidelijk geïnspireerd door grootheden als Sonny Boy Williamson en Little Walter. In het najaar komt zijn debuutalbum ‘For those who need the blues’ uit in Europa en komt hij dus ook in Amstelveen laten zien wat hij in huis heeft.

9625415232_9288f7326f_o
Joe Louis Walker is een blueslegende uit San Fransisco. Joe viert inmiddels een carrière van meer dan een halve eeuw, waarin hij 23 albums uitbracht, 52 keer genomineerd is voor een Blues Music Award en er 4 heeft gewonnen. Hij speelde met o.a. B.B. King en James Cotton en was goeie vrienden met Jimi Hendrix. Zijn gitaarsolo’s blijven wilder en wilder worden, met het soort versiering dat Jimi Hendrix zeker zou appreciëren! Hij staat met zijn electric blues/roots muziek bij ons in Amstelveen, reken er maar op dat dit een spectaculair optreden gaat worden!

15842360653_fd1b22b6a1_o
Luke Winslow-King is een gitarist, componist, producer en songwriter uit New Orleans. Zijn werk is een mix van Mississipi Delta blues, folksmuziek, traditionele jazz en roots rock ‘n roll. Hij heeft een sound die je laat denken aan het verleden, maar tegelijkertijd meeneemt naar de toekomst.
17778155559_480053d520_o
Dry Riverbed Trio Natuurlijk mag een topband van Nederlandse bodem niet ontbreken, dus het Dry Riverbed Trio ook van de partij. Dit is een trio uit Dordrecht. De drie mannen, Ronald Tilgenkamp en de broers Dusty en Darryl Ciggaar spelen een mix van country, rockabilly, blues en Americana. Hun sound neemt je mee naar de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

acb-nwe-poster

 

DATUM: 26-11-2016
ZAAL OPEN: 19:00 uur
AANVANG: 19:30 uur
TICKETS (voorverkoop klik hier) à € 35,00
TICKETS aan de zaal à€ 37,50

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: